Mit tegyek hogy anyukám az örökségemet ne vegye el?
Figyelt kérdés
apukám meg halt és 500 000 örökségem van utána amit akkor tudok felvenni amikor betöltöttem a 18 at ! viszont anyukám el tette a betét könyvet és nővéremnél is elment vele fel vették a pénzt és csak 5000 ret kapott belőle ! Hogyan tudnám ezt el kerülni ? Azt sem tudom merre van a betétkönyvem ! Meg ha anyának ezt felhoznám h nem szándékozom fel venni lehet bántalmazna is testileg ! 17 L
Ha a te neved van a betétkönyvön,akkor az anyád nem vehet ki belôle 1 ftot sem.Ez törvény.Ha betöltöd a 18at,akkor te hozzányúlhatsz a betétkönyvedhez és annyit veszel ki belôle,amennyit szeretnél.
2013. jún. 24. 10:55
2/12 anonim válasza:
Nagyon egyszerű. Nem mész el vele felvenni a pénzt. Mielőtt bántalmazna, azért szólj neki, hogy abból meg rendőrségi ügy lehet.
2013. jún. 24. 10:57
3/12 A kérdező kommentje:
Azon gondolkoztam h szülinapom előtt pár nappal el megyek itthonról szerintetek jó megoldás lenne ?
2013. jún. 24. 10:59
4/12 anonim válasza:
Hova mennél el pár nappal korábban? Nem adják ki akkor sem, csak ha betöltötted a 18. éved.
2013. jún. 24. 11:04
5/12 anonim válasza:
Azért az is kérdés, hogy mire kellett a pénz. A anyuka pl minimálbért keres es abból próbál két gyereket eltartani, akkor 500e max a szamla elmaradások ra elég. Mellesleg az örökséget azért van, mert édesapád es edesanyad ez dolgozott érte anno....
2013. jún. 24. 11:08
6/12 anonim válasza:
Amíg nem vagy nagykorú, addig a gyámhatóság rendelkezik felette, utána meg te.
2013. jún. 24. 11:13
7/12 anonim válasza:
MEgkeresed a betétkönyvet és nem adod oda neki.
Bemégy a bankba és ott hivatalosan bejelented, hogy a pénzt csak te veheted fel, másnak nem adhatják ki meghaltalmazás nélkül.
2013. jún. 24. 11:22
8/12 anonim válasza:
18 év alatt a szulo rendelkezik a kiskoru vagyonával, gyamhivatali engedéllyel.
2013. jún. 24. 11:30
9/12 anonim válasza:
Nélküled úgysem tudja kivenni,úgyhogy ne parázz! Legalábbis anyám biztos szó nélkül kivette volna a pénzt... Nekem is hasonló helyzetem volt,csak én nagyszüleimtől kaptam egy ilyen betétkönyvet. Elmentünk a bankba,kifizették a pénzt,aztán befizettem a bankszámlámra. De anyukád miért akarja elvenni a pénzt?
22L
2013. jún. 24. 11:52
10/12 anonim válasza:
Nővéred ezek szerint már nagykorú, azért vehette fel? mi az, hogy elvette tőle? miért adta oda? Otthon lakik? Mit mondott, mire kell?
Kényszeríteni nem kényszeríthet, hogy add oda, vagy vedd fel, mert az a te pénzed, és akkor már nagykorú leszel. Viszont azzal számolj, hogy ha nem adod oda, akkor kitesz otthonról. Ezt megteheti, azt már nem, hogy elveszi a tiedet. A helyedben előkeresném a föld alól is azt a betétkönyvet, és elvinném egy megbízható ismerőshöz, hogy ne is otthon tartasd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!