A szüleim csalódottak, pedig nincs rá okok, így én sem tudok örülni! Ilyenkor mi van?
A szüleimnek mindig is igen nagy elvárásaik voltak felém, rugdostak azért, hogy jobban teljesítsek, csináljam, tanuljak, stb. Talán túlzottan a lelkemre is vettem, meg akartam felelni nekik, azt akartam, hogy büszkék legyenek rám.
Idén diplomáztam/diplomázok. Kitűnő diplomát fogok kapni külön dicsérettel (a tanulmányi eredményeimért), ez nekik még sem elég. Akkor lennének elégedettek, ha kitüntetéses diplomát kapnék, de ezt ugye nem fogok, mivel a négy év alatt volt egy darab 2-esem keményen!
Én szeretném csak egy pillanatig felhőtlenül boldognak érezni magamat és repkedni a fellegekben... Csak egy kicsit azt érezni, hogy van okom, hogy büszke legyek egy magamra, még is állandóan visszarántanak a földre, ami már lassan teljesen összetör.
A 4 év alatt is ez volt, ha egy vizsgán nem kaptam 5-öst, csak 4-est, amikor mindenki más csak kettessel ment át, vagy sehogy, akkor sem örülhettem, mert "miért nem ötös? hogy lesz így köztársasági ösztöndíj?".
Ők is voltak főiskolások, tudják miről szól, illetve van egy bátyám, neki nincs semmilyen szakmája mégsem támasztanak elé ilyen elvárásokat. Nem értem és nem tudom hogyan kellene erre reagálnom. Most is csak rágódom, pedig hamarosan indulnom kéne megünnepelni az évfolyammal a diplománkat, de már semmi kedvem...
Hogyan kezeljem ezt?
Én is gratulálok a szép eredményedhez! :)
tudod van az a mondás hogy : 'azt a lovat ütik,ami húz'
ezzel szerintem mindent elmondam.
További hasonló sikereket kívánok! ;)
21L
A legjobb az lesz, ha összekapod magadat és lelépsz tőlük jó messzire, hogy lehetőleg csak 2-3 havonta 1-szer kelljen látnod őket.
Ja és ilyen baromságok miatt nem kell kétségbe esni. Nézd meg a cigányokat, én ilyenkor mindig rájuk gondolok. Szinte az összes putris és vadállat, de olyan önértékelésük van, mintha ők építették volna meg az űrhajót, amivel az ember eljuthat a Marsra. És elégedettek magukkal, nincs ilyen téren problémájuk.
Te meg itt vagy, az évfolyamod legjobb tanulója az egyetemen és nyavalyogsz azért, mert hogy milyen tökéletlen ember vagy? Na ne röhögtess már ecsém. :D Neked kéne a legbüszkébbnek lenned magadra!
Egy az egyben osztom a véleményét a hatos kommentelővel!!
Gratulálok a diplomádhoz és ne hagyd magad! A hiba nem benned van.
Köszönöm a válaszokat!
Régen ezt betudtam tőlük annak egyébként, hogy csak a legjobbat akarják nekem, azért rugdosnak, hogy igen is csináljam meg a nyelvvizsgát, érettségizzek le jól, tanuljak, menjek javítani, hogy jobb ösztöndíjat kapjak, stb. Végül pedig mindig be is láttam, hogy igazuk volt és milyen jó is, hogy akkor hallgattam rájuk.
Ezért volt nehéz most rádöbbenni, hogy valójában lehet egyszerűen csak semmi nem elég jó nekik.
Nem akarom ebbe belekeverni a testvéremet, mert ugyan szerintem is gáz amit művel olykor, azért mégis csak a testvérem, akit szeretek. Ha szembe fordulok a szüleimmel, akkor nem a tesómon keresztül fogom megközelíteni a témát.
A másik, hogy nem lettem évfolyam első, mert van egy srác, aki kitüntetéssel kapja a diplomáját. Én ennek ellenére is büszke vagyok magamra, hogy srácok között így megálltam a helyemet és végigcsináltam az egészet csúszás nélkül. (mérnöki szak) Szerettem volna, ha osztozhatok ebben a szüleimmel is, hát nem így jött össze. :)
Óó, én is mérnök vagyok! (2. válaszoló újra :)
Nézd, biztos egy csomót profitáltál abból, hogy ennyire maximalisták voltak, és mérnökként ez kb. szükséges is. De túlzásba estek, kényszeresek lettek, és nagyon nem jó, hogy ennyire nem tudnak örülni egy nagyon is szép eredménynek!
szeretnék gratulálni a diplomádhoz:)
ne foglalkozz azzal, hogy más mit mond, ne keseredj el, az eredmény, amit sikerült megszerezned, hihetetlenül nagyszerű:)
légy büszke magadra:)
te tudod milyen nehéz volt megszerezni a diplomádat, és ez a lényeg, hogy tudod hogy megérdemelted, és más nem számít:)
már csak azért is örülj neki, mert megérdemelten lett olyan szép eredményed, és megküzdöttél a diplomádért:)
ezt úgysem tudja más annyira tudni és értékelni, mint te:)
aztán mostmár mosolyogni ám és örülni a diplomának:)
remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!