Mi ez a sok leányanya?
A környezetemben annyian vannak már, akik iskola, párkapcsolat, pénz, és munka nélkül szülnek, hogy hihetetlen.
Van egy lány, 2 éve terhes lett, mert nem szedte a tablettáit, a pasija megmondta, nem akar gyereket, a lány meg akarta tartani, a pasi elhagyta, elvetélt végül 10 hetesen, és újra összejöttek. Rá kereken 1 évvel megint nem szedte be a tablettáit, megint terhes lett. Megszületett a kislány, most pedig szitkozódik orrba-szájba, hogy a szemét apja nem fizet, meg nem vigyáz rá hetente 3X, és nem tud suliba járni - holott a pasi előre megmondta, nem kell gyerek, hiszen ezért fizette a gyógyszerét.
Egy másik lánynak most 2,5 éves a gyereke, mindjárt lejár a gyes, hát ő is gyorsan összehozott egy gyereket, hogy kapjon majd még gyest, és persze az új pasi ott sem repes az örömtől.
Most a szomszéd csaj is terhes, 19 éves, most fog szóbelizni, apuka sehol.
Mi van itt bakker? :(
ostobák, felelőtlenek, nem tudják hogyan is működik a világ. önismeret 0, érzelmi intelligencia 0.
a nagyon távoli környezetemben ismerek ilyet. volt olyan lány, aki azért szült, mert nem akart iskolába járni, és ezt a megoldást tartotta kézenfekvőnek.
nincsenek normális céljaik, nem látnak tovább a holnapnál. a lány szüleinek a felelőssége sem elhanyagolható.
Nézd #11, én meg konstatálnám, hogy aki ilyen horderejű kérdésben képes átvágni, az nem a párom hanem az ellenségem, ergo sem óvszerrel, sem óvszer nélkül... sehogy. Inkább keresnék egy valódi párt...
A férfi felelőssége itt nem az, hogy "mert miért engedte át újra a védekezést, ha", hanem az, hogy minek kezdett egy olyan emberrel, akiről már tudta, hogy csaló... ennyire nem akadt neki más??? Bár őszintén szólva az ember inkább legyen egyedülálló, mint balek egy gazember mellett...
Amúgy körülöttem is sok ilyen van. A volt sulimba 4 olyan volt aki NEM töltötte be a 18-at de már anya volt. Jó ebből 2nek még mindig meg van a kapcsolata pedig már a gyerek 1+ évesek. /azoké/
De pl:. volt, hogy 3 behozta a gyereket mert nem bírta hova rakni. Jó tanárok beengedik az órára mert mit tehetnek?! De ez túlzás. A 4.nek /aki nem hozta be/ is volt benn már a gyereke de az annyival jobb, hogy diáknapkor hozta be.
Amikor benn volt a 3 kisgyerek a suliba pont mondtam a matek tanárral, hogy megőrzőt kéne nyitni a suliba. :D
De ha mondjuk ott állnak mellette az anya szülei akkor jobb egy fokkal mert azért talán a szülei felelősségteljesebbek. /bár ezt se lehet mindről elmondani/
Volt egy orvos nálunk aki most a szomszéd faluba dolgozik. Ott is van egy ilyen 'leányanya'. Egyszer beteg lett a kislánya és elvitte orvoshoz. Az orvos adott valami gyógyszert és azt mondta, hogy hozza vissza 1 hét múlva. Nem vitte vissza a csaj pedig rosszabbul volt a gyerek. /meg is halt/ Utána mondta egy osztálytársam, hogy az öccsét átszokták vinni orvoshoz abba a faluba mert mikor megszületett akkor ő volt az orvosa és, hogy halloták, hogy ordibálnak, hogy meghalt meg minden. . /aki a faluba dolgozik/
De ez akkor lett sok nekem, hogy amikor meghalt akkor utána mesélte sógorom, hogy látta kiírva a csajnál, hogy virrasszunk együtt xy-ért. Meg a polgármesternél is látta kiírva.
Ilyenkor hol van a szülő?!
Én nem vagyok éppen ,,leányanya",23 voltam amikor a lányom megszületett.
Érett,felelősségteljes anya vált belőlem,nem hanyagolom el,megadok neki mindent,amire szüksége van.
Az apjával stabil a kapcsolatunk,szeretjük egymást,és a gyerekünket.
Csak azért,mert fiatal valaki,nem kell elítélni..
Másfelől,kedves kérdező,abban igazad van,hogy ha így áll a helyzet,mint a fent leírt esetekben,akkor az nem helyes..de van olyan fiatal anyuka,aki mindent megad a gyerekének,mind érzelmi,mind más téren.. és itt nem csak az anyagiakra gondolok.
NA MEG ARRÓL NEM IS BESZÉLVE HOGY NEM CSAK A NŐ FELELŐSSÉGE A GYEREK!!!!!
A kedves apuka is ott volt amikor megfogant a csemete,és azért mert nem akarta elvetetni,nem kell elítélni,sőt..
Remélem érthető volt amit leírtam,kicsit kuszára sikeredett..
Ez így van #19, csakhogy a "gyermeknemzés" pusztán egy lehetőséget teremtő biológiai véletlen, a gyermekVÁLLALÁS, az meg egy tudatos döntés következménye, ugye benne van a nevében is, hogy "vállalás".
Egyébként azért tartom roppant veszélyesnek az ilyen gondolatmeneteket, mert sima "pasi-csesztetésnek" indulnak, de pár lépésben el lehet jutni tőle a paleokonzi "csak nagykorúan, csak házasságban" következtetésig, amit viszont az emberek többsége vélhetően a háta közepére sem kíván vissza, még azok se, akik előszeretettel "pasi-csesztetnek"...
A dolognak persze van két valódi tanulsága is, az egyik az, hogy jobb idejekorán letisztázni a védekezés módja mellett azt is, hogy a védekezés kudarca esetén mi a hozzáállás... (én pl. elvi abortusz-ellenes nővel biztos nem kezdenék szexuális kapcsolatot), így aztán kikapuzható nagyrészt, hogy valamelyik fél okvetlen vesztessé váljon.
A másik, hogy több ilyesféle ügy valódi kifutását megszemlélve ki lehet jelenteni, hogy a terhes nők agyát a "pasi majd alakul, apuka, majd ha a kezében tartja majd megenyhül" féle hazug közhelyekkel tömőt meg időben el kell kergetni...mert a valóságban ez olyan, mint a lottó-nyeremény, akár ez is megeshet nagyritkán, de erre alapozni egy életet több mint felelőtlenség.
Szóval szerintem a dolog lényege annyi, hogy a fogamzásgátlásra gondolni kell, meg kell beszélni a módját, meg kell beszélni, mi van, ha nem müxik - és utána tartani magunkat a megbeszélt dolgokhoz. Szóval becsületesnek, szavahihetőnek, előre látónak kell lenni a szexualitásban is - ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!