Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek megérdemel anya...

Szerintetek megérdemel anya még egy esélyt?

Figyelt kérdés

18/f vagyok. 14 éves korom óta anya minden sz*ron balhézik velem, mert valami nem úgy van ahogy ő szeretné. Elvárja, hogy akármi van én kérjek bocsánatot mert ő nem hibázik semmibe.... Most eljutottam arra a pontra hogy elég ebből. Lassan 3 hónapja balhézik azon, hogy nem azon a napon akartam cipőt venni amikor ő. Letiltatta a SIM káertyám, kiköttette az internetet otthonról, direkt úgy vásárol a boltba hogy neki elég legyen. Ha éppen jóba vagyunk akkor se sokat beszélgetünk... Nem érdekli a dolgaim az övéiről meg semmit nem tudok. Nagyon sokat hazudik mások háta mögött, amit persze letagad. Rengeteg idegeskedek ezek miatt, de eddig mindig odamentem békülni, mégis csak az anyám... De most elég ! Meguntam. Mamám is most tudta meg, hogy milyen valójában anya és mondta hogy odaköltözhetek hozzá, ha kidobna.

Szerintetek a leírtak alapján ismét kezdeményezzem a békülést? Vagy inkább költözzek?

2013. jún. 17. 19:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Költözz!
2013. jún. 17. 19:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Költözz, mert ezt érdemli ez az anya most.
2013. jún. 17. 19:56
 3/10 A kérdező kommentje:
És szerintetek hogy hozzam a tudtára? Cukorbeteg és elégge ingadozik a cukra mostanában. Nem akarom hogy valami baja legyen...
2013. jún. 17. 19:59
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Költözz, és ne foglalkozz semmivel sem. Durva agresszor, önző ember, aki semmibe vesz téged. Ne törődj a cukrával, felnőtt ember, majd elmegy orvoshoz, ha akar. Ez az ő dolga, nem a tiéd. Neked semmiféle bűntudatod ne legyen, mert nincs miért.

Mentsd magadat, amíg nem késő és melegen ajánlom, hogy költözés után azonnal keress meg egy ifjúsági pszichiátert. TB-re megy, ingyen, és nagyon-nagyon sokat tud neked segíteni, hogy anyukád bűneinek nyomait kicsellózza belőled - különben jó esély van arra, hogy örökre anyuka rabszolgája maradsz. 18 éves kor után már semmiféle szülő engedély, kíséret stb. nem kell, csak egy beutaló a háziorvostól.

(A pszichiáter nem a diliseknek kell, hanem azoknak, akiknek komoly lelki bajuk van. Márpedig neked aztán van.)

2013. jún. 17. 20:21
 5/10 duakau válasza:
Nálunk még csak egyéve megy. De ha ezt felajánlanák nekem, én elköltöznék!!!
2013. jún. 17. 22:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Azért azok a dolgok, amiket felsoroltál, nem egyértelműek.

Miért tiltatta le a SIM kártyád? Indokot nem írtál. Miért köttette ki a netes előfizetést? Nem lehet, hogy egyszerűen ezekre nincs keret? Nincs elég pénzM

És honnan netezel most?

Tanulsz még vagy már dolgozol?

2013. jún. 17. 23:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Amúgyis észreveszi ha költözöl, de azért illene megmondani neki, igen. És szerintem később visszaköltözhetsz, lehet, hogy könyörögni fog.
2013. jún. 18. 06:24
 8/10 A kérdező kommentje:

#6os:

Azért tiltatta le hogy bocsánatot kérjek végre... Mindig ezt csinálta, csak régebben a tv kábelt vágta el, stb.

Nem mondta hogy nem lenne pénz, különben is nyaralást tervez spanyolorrszágba, ami nem 20000 ft.

Miután letiltatta a kártyám, vettem magamnak másikat. Most éppen azon internetezek.

Még a suliból van 2 évem

2013. jún. 18. 07:51
 9/10 anonim ***** válasza:
A költözés jó ötlet. A környezetváltozás és a távolság mindkettőtöknek segíthet tisztábban látni a helyzetet és elősegítheti a békülést is később, ha nem azért mész külön, mert dühös vagy rá, hanem mert meg akarod tapasztalni milyen önmagadat tőle függetlenül is. Nincs értelme egy feszültséggel teli környezetben élni ha nem ismered a módját a feszültség feloldásának akár magadban, akár magadon kívül (és ezzel magadban is). Vannak emberi kapcsolatok, amiket csak tovább ront, ha a felek nem változnak meg, a változáshoz pedig az kell, hogy valaki elkezdjen valamit másképp csinálni / valamihez másképp állni.
2013. jún. 19. 06:56
 10/10 anonim ***** válasza:

6-os válaszoló vagyok.

Ha ez így van, akkor sajnos nem tudsz sokat tenni. Sajnos édesanyád zsaroló típus. Vagy elköltözöl most a mamádhoz, vagy ki kell tartanod, míg a sulit el nem végzed, hogy el tudd tartani magad.

Valószínűleg, amikor majd elköltözöl tőle, akkor idővel (először úgyis sértődés lesz) megjavul a kapcsolatotok.

Én ismerek egy családot, ahol hasonlóan mennek a dolgok. Az anya hihetetlenül szereti a fiait, bármit megad nekik a mai napig, pedig már középkorúak mindketten. Viszont emellett zsarolja is őket. Ő nem tudott megváltozni.

2013. jún. 19. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!