Most mit csináljak anyámmal?
Apukád? Nagyszülők? Nem igazán lehet vele tenni semmit sajnos. Elég szemét beállítottsága van.
DE!
14 évesen hogyhogy este 10-től reggel 7- ig vagy otthon?
Közben hol vagy?
A dolog két oldali, ahogy én látom: 14 éves vagy, benne a kamaszkorban. Most keresed saját magadat: nem értenek meg a szüleid, meg a családod, csak a barátaid... de aztán nem.. nem mégsem, ők sem értenek.. na jó mégis, mert 14 évesek ők is, őket sem értik meg a szüleik. Nem értik, hogy te máshogy akarsz, nem úgy mint ők. Anyukád otthon tévézik, te meg lovagolsz, ő ezt nem érti. Nem értheti. Te más vagy. De persze a barátaiddal együtt vagytok mások. ezen minden korodbeli végig megy, hogy úgy érzi a szülei nem értik meg. De hidd el, el fog múlni.
Az, hogy paranoiás meg hasonlók azt nehéz megmondani. Ha tényleg valami pszichés betegsége van, akkor orvosra van szüksége. De az is lehet, hoyg csak magányos, vagy nem tud mit kezdeni azzal, hogy te már nem vagy olyan kis aranyos kisgyerek, mint eddig voltál.
Szerintem próbálj meg beszélgetni vele, hogy miért ilyen. Keress egy tiszta és nyugodt pillanatot, és te is igyekezz nyugodt maradni. Próbáld megértetni vele, hogy te hogy érzel, és hallgasd meg az ő szemszögéből is a dolgokat. Szerintem segíteni fog.
Egy nap próbálj neki legalább egy valamiben segíteni neki a háztartásban, mert láthatóan frusztrált. Ezért IS veszekszik veled, úgyhogy, ha segítesz, magaddal is jót teszel.
Az irreális elvárásaival (pl. hogy kövér vagy), nem tudsz mit csinálni, úgyhogy próbáld meg elengedni a füled mellett, és arra koncentrálni, hogy nem vagy az, ha jól látom, sportolsz is (a lovardára gondolok).
Valószínű ezeket is az idegessége miatt mondja, hárman vagytok testvérek, plusz biztos dolgozik valahol, ennyi épp elég egy embernek általában ahhoz, hogy teljesen ki legyen bukva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!