Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért veszekednek velem...

Miért veszekednek velem folyton? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Anyám mindig veszekedik velem mindenért. Sokszor segíteni akarok, de abból is vita lesz. Nagyon szeretné ha érettségi után is maradnék a suliban. Budapestre szeretnék menni tovább tanulni. Próbálom megbeszélni vele, de kinevetés vagy pofon lesz belőle. Szüleim elváltak. Apám minden pénzét szerencsejátékokra elverte. Hozzánk költözött, de ő is veszekszik mindig, de ő tesómmal is. Nem lehet vissza szólni vagy beszélni vele, mert egyből kiabál. Tesóm meg a minta gyerek... országos versenyekre jár és engem el is felejt.Hála neki szüleim bennem is ezt a jó tanuló tökéletes kislányt keresik. Barátaim nincsenek, ezért magányos vagyok nagyon. Azt tervezem hogy 1 hét múlva szóbeli után a barátomhoz költözök. Anyám sokszor utal rá hogy jobb ha nem lennék vagy nem laknék itt. Nem tudom mit tegyek. Az tudom hogy hülyeséget nem fognak csinálni ha elmegyek. Régóta rosszban vagyok velük. Érzem csak akkor ismerik el hogy felnőttem, ha elmegyek itthonról. Sok hasonló kérdés olvastam itt, de ez fontos. Mindent megpróbáltam már. Voltam pszichológusnál is, de nem változott a helyzet. Mit gondoltok erről? Én már annyira kivagyok hogy mindennap órákat sírok. Sarkamra szeretnék állni, de nincs szinte semmi önbizalmam... hála volt pasiknak és a családnak is. Nem tudom mi a bajuk velem, de nagyon félek sőt rettegek. Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat! L/20

2013. jún. 13. 01:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elmennék Bpestre továbbtanulni,hiszen azt kell tenned amit szeretnél,felnôtt ember vagy.Ezzel megoldódna a problémád is....nem kellene a szüleiddel veszekedned.Pozitívan állj a dolgokhoz,próbáld meg!Ne hátra nézz,hanem mindíg elôre és sikerülni fog az életedet rendbe raknod.
2013. jún. 13. 11:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2013. jún. 13. 12:46
 3/4 viewlesshelper válasza:
Velem is ugyanez volt. Mármint veszekedést veszekedés követett. minden apró dolgon összevesztünk. Nagyon megromlott a kapcsolatunk és sok mindent vártak el tőlem. Egyik veszekedés után egyik percről a másikra úgy döntöttem elköltözök otthonról. Még aznap felhívtam pár hirdetést és találtam is megfelelőt. A pénzt is aránylag könnyen összeszedtem rá. Egy hét múlva elmondtam a szüleimnek hogy menni akarok. Meglepődtek, de határozott voltam és elmondtam nekik hogy már nem bírom azt ami otthon megy. El is költöztem, most teljes nyugalomban élek, a sarkamra álltam és sokkal komolyabban fogom fel a dolgokat. A szüleimmel azóta nagyon jó a kapcsolatom és segítenek mindenben amiben tudnak. Szerintem te is tegyél valami hasonlót, lássa rajtad anyukád hogy igenis határozott vagy. Elég szerintem ha egy hétre elmész otthonról és ő is elgondolkozik a dolgokon. Ha látja rajtad hogy határozott és felnőtt vagy akkor szerintem úgy is fog veled viselkedni. 18/L
2013. jún. 13. 13:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak azt szeretnék, hogy ne pincérlány legyél egész életedben. Szerintem költözz Budapesten egy albérletbe és, hogy ők is boldogak legyenek tanulj egy egyetemen. Pesten barátokra lelhetsz egy albérletben és munkád is lesz, nem ők fognak eltartani, és olyan büszkék lesznek rád, mert eltartod magad és egyetemre is jársz...
2013. nov. 4. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!