Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pofátlanság lenne elkérni az...

Pofátlanság lenne elkérni az árvasági segélyt és a családi pótlékot?

Figyelt kérdés
Most megyek továbbtanulni, és szeretném, ha azt a pénzt én kapnám meg, mivel nem sokat láttam belőle amíg kapta apa. Pofátlanság lenne kérni, hogy adja nekem? Kollégiumba megyek, abból fizetném a kaját + egyéb dolgok (ruha, higéniai cuccok stb..) 18/L
2013. jún. 12. 15:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Hát rohadtul nem azért "hisztizek" mert nem kaptam havi 10ezreket, de ne kelljen már könyörögnöm alap dolgokért. Erről viszont semmit nem tudtok így látatlanba, találgatni meg nem kell.
2013. jún. 12. 17:43
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha felsőoktatásba mész továbbtanulni, nem jár családi pótlék.
2013. jún. 12. 18:58
 13/18 anonim ***** válasza:
47%
Az én apám is fiatalon halt meg, 18 éves voltam, mint most Te. Eszembe sem jutott, hogy az árvasági és a családi nekem járna...Anyu számlájára ment, fizette a sulimat és tankönyveimet, ruhákat stb. Nehezen éltünk, de mindig volt mindenem, szórakozni is jártam, mert suli mellett tudtam diákmunkát vállalni. Én nem adnék a gyerekem kezébe havonta 30-40 ezer forintot (ennyi minimum az árvasági+ a családi,amíg ugye még kapod) hogy elköltse hiábavalóságokra. Ez zsebpénznek nagyon sok. Inkább keres diákmelót és a keresett pénznek nagyobb lesz a szemedben az értéke, mert megdolgoztál érte.
2013. jún. 12. 20:04
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
De ez nem zsebpénz lenne, hanem ebből "járna felsőoktatásba".
2013. jún. 13. 13:26
 15/18 anonim ***** válasza:
25%
Miert, gondolod hogy egyebkent az apja nem fizetne a kiadasait?
2013. jún. 13. 13:28
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha igazat mond - kiemelem a "ha"-t - és mindenért könyörögnie kell - akkor nem biztos. Megdöbbentő, de tényleg vannak olyan szülők, akik nem támogatják a gyerekeiket. Tőlem ez teljesen idegen, egyáltalán nem így nőttem fel, de látom, hogy máshol sajnos nem az.
2013. jún. 13. 16:19
 17/18 anonim ***** válasza:
45%

Bár hál' Istennek én nem kapok árvaságit, de soha nem értettem azokat, akik elkérik a szüleiktől a családi pótlékot, mondván, hogy az nekik jár... Soha, de soha nem jutna eszembe elkérni, mert azon felül a szüleim mindent megtesznek értem, fizetik a rezsit, a tanulmányaimat, a szórakozásomat...

Kérdező: Ha nem kérnéd el tőle, akkor nem fizetné ki neked?

2013. jún. 14. 10:40
 18/18 anonim válasza:
Nem, kérd el nyugodtan.
2022. aug. 21. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.