Mit tegyek, ha anyám nem hagy önállósodni? 19/F
Anyám is ilyen, mondjuk egyedül abba nem megy be hogy idén akartam megcsinálni a motoros jogsit, mert minden vágyam egy gyorsasági motor majd, de átgondoltam és ráérek vele, majd ha úgy állok rögtön megveszem a motort friss jogsival, hadd nézzen
Kérdésedre, annyit tudsz csinálni hogy lekiabálod, akárhogy tiszteled, sajna nem kapod vissza tőle, ha látja hogy értesz a halk szóból, sose fogja megérteni azt hogy 20éves leszel, és már ilyenkor más dolgozik 12 órában, akár kemény munkát, mint én is
Tanácsos megfogadni a keményebb hangvételt vele szemben, mást nem tudok tanácsolni
21/F
Szia,
én a másik oldal (is) vagyok,18 éves gyerekekkel:)
Igen,nagyon nehéz elfogadni,hogy felnőttök,néha én is azon kapom magam,hogy hasonlóan reagálok dolgokra,mint Édesanyád,néha magamat kell fegyelmeznem:)
Ez amúgy hatványozottan így van,ha esetleg egyedül is nevel/t/.
Valószínűleg nem túl vigasztaló,amit mondok,de ez kicsit mindig így marad,kis csatákkal tudod majd az önállóságot kivívni.Ezt azért merem mondani,mert gyereke is vagyok valakinek,akivel a mai napig vannak ilyen kis csatáink,pedig már 38 is elmúltam:))
Bocs a kisregényért:)
Én a helyedben fősulira/egyetemre egy távolabbi helyre mennék, hogy szokjon hozzá, már felnőttél.
A fiús anyák nehezebben engedik el a gyerekeiket és bizony néhányan túlzásba viszik a törődést. Valahogy mindenképp a sarkadra kell állnod, mert egy idő után jön majd a lelkizsarolás, hogy biztos nem szereted, meg besértődés a részéről, meg a nem hozzádszólás... hozzáteszem ez a kitagadás dolog is a lelki zsarolás része és ezt időben kell letörni, mert mi lesz ha majd lesz barátnőd, mennyasszonyod, feleséged... abba is belefog majd szólni, hogy kivel és pláne mikor lehetsz együtt?
Sajnos sok választásod nincs csak az, hogy keményen lépsz fel vele szemben. Ez nem azt jelenit, hogy kiabáld le a fejét, mert az nem megoldás, mindenképp kultúráltan kell kommunikálni, de pl ha akarod vágasd le a hajad és kész. Nem fog kitagadni, mert hidd el ő jobban függ tőled, mint fordítva.
Apud van? Őt nem tudod valahogy magad mellé állítani? Bár nagyon gyanús, hogy egyedül nevel.
Hát kitartás neked és csak határozottan. Ne hagyd magad, mert pokollá fogja tenni az életedet. 35N
Én meg 36 vagyok és nekem is vannak még az anyámmal csatáim és a szomszéd csaj aki 45 neki is. A szülők féltik az embert ezért akarják irányítani. Pedig mi már felnőttek vagyunk.
A felnőtté válás 18-31 között egy folyamat. Kb. 31 végére fejeződik be.
Minél nagyobb a nyomás rajtad, annál erősebben kell ellentartani. Ha anyukád kontrolljából eleged van, akkor fogd magad és költözz el.
Igen, voltam hasonló szituban, csak a tiédnél ezerszerszer nehezebb családból kellett kitörni magam. Élet-halál kérdése volt, hogy el tudok-e időben menekülni a "szerető" szüleim karmaiból.
Azért az durva lenen ha 31. életévedre fejeződne be a felnőtté válás, ez hülyeség.
Kérdező... igen, teljesen igazad van, a saját céljait akarja rád tenni, hogy amit ő annak idején képtelen volt megcsinálni, azt te érd el, a saját életed rovására.. ezt ha hagynád te lennél "anya pici fia", aki önállótlan, és gyenge... Örülök neki, hogy ezt te felismerted, és léptél ez ügyben, ne hagyd magad, próbálj meg önállósodni.. azt akartam írni, ha kell, a háta mögött.. de ez durva lenne.. mindegy, azért próbálkozz pár dologgal meg, jó válaszokat írtak ide az emberek :)
Hajrá!
19/f
Szia!
Ugyan csak 15 éves vagyok,de ugyanez van.
Ki akarja nekem választani a ruhát, elémrakni az ételt.
Néha már "erélyesebben" kell mondanom, hogy ez már sok.
Minket is elhagyott az apám.
Nem, a háttérben az egyedülléttől való félelem áll. Ha ugyanis ti önállósodtok, megjön az igény arra, hogy elköltözzetek. Na de ha viszont elköltöztök, akkor ő egyedül marad. Sajnos tipikus ez, próbál gyerekként kezelni, aztán ha mégis csatáztok, jön az érzelmi zsarolás....
Segítsetek neki partnert keresni. Akkor csökken ez a félelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!