Molesztaltak, felek elmondani, de lassan kikeszulok mit tehetnek?
Mindenképpen szólj valakinek, gondolj arra, hogy egy ilyen emberrel él együtt az édesanyád és az öcséd is ki van szolgáltatva neki.
Nem tehetsz semmiről, nem ártasz senkinek ha elárulod, csak megmentesz esetleg más embereket hasonló élménytől. :(
Legjobb és legtisztább az lenne ha anyuddal beszélnéd meg, de ha ezt túl nehéznek érzed, beszélj egy megbízható tanároddal vagy iskolapszichológussal.
Ne aggódj a pszichológus nem csinál rögtön balhét, hanem szép lassan rávezet, hogy megnyílj és megerősödj.
Szükséged lesz segítségre.
Ha beszélgetni támadna kedved, keress nyugodtan priviben.
Kívánom, hogy elsimuljanak a dolgok :)
Megvan a megfelelő anya-gyermek kapcsolat? Mert akkor igazán elmondhattad volna neki, még mielőtt tervbe jött volna az öcséd.
Akkor kellett volna. Anyukádnak mindent elmondhatsz, mégiscsak ő az anyukád.
Bár, jelen helyzetben, tényleg elég kényes lett a téma. Mindenképp ajánlatos a pszichológus, később okozhat ez lelki traumát, ha nem hagyod "felengedni".
Azt hozzáteszem, hogy a nevelőapád egy rossz ember. Egy rossz embernek pedig el kell nyernie méltó büntetését. Bűnhődnie kell.
Az öcsédnek nem kell megtudnia, hogy az apja milyen ember, mondd el anyukádnak úgy, hogy az öcséd ne hallja.
Mindenképp meg kellene tudnia anyukádnak. Légy őszinte hozzá. Neked is jobb lesz utána.
Neked nincs miért szégyellned magad, ez fontos!!! Légy ezzel tisztában! És el kell mondanod.
Engem 8 éves koromban molesztáltak, és tizenéves koromban jött elő újra, hirtelen, egy este. Napokig nem bírtam aludni utána, dührohamaim voltak.
A szüleimnél nem igazán ment át a dolog valahogy, mikor elmondtam, de máshol beszéltem róla.
Már sokkal jobb, de néha még kiakaszt.
34/N
Ha élőszóban el szeretnél beszélgetni valakivel, aki meghallgat és még esetleg tanácsot is ad, akkor van egy un. Kékvonal nevű kifejezetten fiatalokra szakosodott segélyvonal. Nemcsak meghallgatnak, de ha kell abban is segítenek, hogy kihez és hogyan fordulj. 80-505 000. Pontosan az ilyen helyzetekre találták ki,hívd fel őket.
Amikor beszélsz róla szakemberrel, az neked jelent segítséget az egész szörnyűség feldolgozásában. Az viszont, hogy anyukáddal is elbeszélgetsz, az egész család későbbi életére kihatással lehet. Itt ugyanis már az öcséd láthatásával kapcsolatos dolgok is felmerülhetnek. Nem tudod a dolgokat egyedül megoldani és feldolgozni. Kérj segítséget mielőbb!
Ha ez igaz volna, egyrészt nem emlékeznél rá (négy éves kori szexuális zaklatéást egy gyerek disszociál: azaz lehasít és kivet a tudatból), másrészt ide sem mernél írni, még névtelenül sem.
De ha mégis igaz, akkor keress meg egy pszichiátert, minél gyorsabban. Kezelés nélkül egy koragyerekkori szexuális zaklatás áldozata nem éri meg a negyven éves kort élve. És ez nem ijesztgetés, hanem TÉNY.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!