Mit lehetne csinálni apámmal? (Mióta nyugdíjas azóta olyan hülyeségeket csinál hogy ember nem bírja ki. ) Seeeeeeeeeeeeeeeeegítség!
- Esővízet gyújt azzal mos!
- Elzárta kint a főcsapon a vízet mert a bojlernél elromlott egy szelep és folyik!
(Ha egy pohár víz kell akkor is kétszer ki kell mennem az udvarra! Megnyitni elzárni)
- Hajnali 5-kor felhuzza a házban a redőnyöket és ordíbál hogy délig alszanak!
- Mindenkit ocsárol a családban!
- Csak neki lehet mindenben igaza!
- 5 éve dolgozom (18 évesen kezdtem) egy munkahelyen 8 órás munkaviszonnyal sokszor 13 órát és egyszer nemrég mikor 8 napot meloztam pihenőnap nélkül a 9. napon megkérdezi már megint nem mész dolgozni?
- Emberi kommunikációra nem képes!
- Már diliházba küld minket akik egy házban laknak vele!
Kezdem megérteni azokat akik a szüleiket öregkorukra bezárattatják!
Elköltözni nem tudok az anyagi forrásaim nemteszik lehetővé!
Nagyon nehéz feldolgoznia, hogy nyugdíjas lett.
Egyrészt aggódik, hogy hogy fog megélni. (Ezért spórol a vízzel pl.) Jobb lenne, ha megcsináltatnátok a szelepet, vagy a kicsöpögő vizet gyűjtenétek össze. (Mondjuk vödörbe, és leöntheti vele a WC-t, hogy ne legyen elpazarolva.)
Másrészt igyekszik magát hasznossá tenni, és éreztetni, hogy még mindig ő a családfő.
Esetleg egyszer-egyszer mondjátok, milyen jó, hogy mindig van otthon valaki, pl. segíthet füvet nyírni, reggel locsolni, stb.
Nálunk azok a porták vannak mindig szépen rendben tartva, ahol van egy-két nyugdíjas, aki ráér reggeltől estig, ahol nincs, ott hol a levél gyűlik, hol a hó van letaposva, hol a virágok kókadoznak. Ki lehet használni az öreg szabadidejét, hogy ne unatkozzon, és fontosnak érezze magát.
Beszéljetek arról, ejj de nagyon jó, hogy ha lesznek unokák, mindig lesz, aki viszi őket oviba, mert ez ma sok fiatalnak megoldhatatlan gondot okoz.
Idővel le fog higgadni, és rájön, hogy nem állt meg az élet, szükség van rá, és éhen se fog halni.
Na ez tetszett az utolsó hozzászolás! 12.
Amugy egy idei gyújtőtte de most már jobban folyna a víz de ez talán a legkisebb gond!
Hogy oviba vinni na ezen röhögtem mielőtt átment megkérdezni valamit a szomszédba azelőtt is elment 3-szor wcre meg 2-szer visszafordult a kapuból!
Nagyon igazat írt a 12-es hozzászóló! Én is nyugdíjas lettem és eleinte nem találtam a helyemet,kb. 2 évig! Borzasztó érzés, úgy éreztem nincs szükség rám. Nem volt az a monotonság,hogy reggel felkelek és elrendezem az otthoni dolgokat és megyek melózni, utána hazajövök főzők,mosok, takarítok ellátom az állatainkat stb. Hidd el kedves panaszkodó borzalmas érzés, én egy kicsit össze is roppantam idegileg. Te is leszel idős és öreg,helyetekbe /remélem/ helyetekbe is fognak lépni a fiatalok, hogy éreztek akkor?! Jusson eszedbe!
Szép napokat kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!