Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem lenne jobb? (többi lent)

Nem lenne jobb? (többi lent)

Figyelt kérdés
Szóval. Tudom, hogy sok abortusz elleni kampány van gyakori kérdéseken, de most egy teljesen más szögből világítom meg a helyzetet. Utálom az érzelmi zsarolást, amit a többi kampányoló csinál. (Velük vagyok, de mégis ellenük.)Tudom, hogy valaki nem tarthatja meg a gyermekét, mert olyan az anyagi helyzete, vagy fiatal. Szóval, hagyjuk most az érzelmi zsarolást. Én csak megszeretnék világítani egy elég népszerű eljárást: Nevelőszülőhöz, vagy örökbe adást. De most komolyan... jöhetnek a negatív kommentek, nem érdekel, de (talán) lehet, hogy lesz akár egy személy is, aki elgondolkodik ezen, és akkor már azt mondhatom, hogy elértem a célom.

2013. jún. 1. 21:47
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
31%

Kedves kérdező!

Nem érdemes itt vitt nyitni! Azt írjátok, hogy vegye észre a kérdező, hogy gyerekről van szó, akit nem lehet ide oda rángatni, de elvetetni meg igen???

És tényleg jobb neki ha meg se születik, mintha nehezebb élete lesz?

És az embriónak 20 napos kortól dobog a szíve!

Erre mondjátok, hogy nem él?

Utolsó, téged értelek a legkevésbé.. Tényleg azt gondolod, hogy bárcsak elvetettek volna? Akkor nem is lennél!!!

Akármilyen rossz is egy élet, akkor is élet!

2013. jún. 4. 14:11
 22/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszönöm :)

2013. jún. 4. 23:12
 23/27 anonim ***** válasza:
76%
"Utolsó, téged értelek a legkevésbé.. Tényleg azt gondolod, hogy bárcsak elvetettek volna? Akkor nem is lennél!!!" - igen, tényleg azt gondolom, hogy azzal jobban jártam volna.... ugyanis valamit kifelejtettél éppen a gondolatmenetedből, nevezetesen azt, hogy ha elvetetnek, akkor nem is tudnék semmiről:)
2013. jún. 5. 01:12
 24/27 anonim ***** válasza:
13%

Kedves el nem vetetett, sikertelenül örökbefogadott!

Mint annyi kérdésnél, amire ugyanezt szajkózod, leírtuk már, menj el egy pszichológushoz, kineziológushoz, lelki guruhoz, és rakd rendbe az életed, tedd le végre a múltad. Meddig akarsz még azon szánakozni, hogy élned kell? (mellesleg, annyira nem lehet rossz, ha még nem vetettél véget neki önkezeddel...)

és kérlek, a te szomorú esetedből ne általánosíts minden egyes helyzetnél, hogy annak bizony, akit örökbefogadnak, nos annak csak kegyetlen rossz élete lehet, ezért inkább meg se szülessen. Ennyi erővel elmehetnél min a 667 megszületett, Gólyahírrel örökbeadott gyerekhez és kitekerhetnéd a nyakukat, esetleg megmondhatnád a 99%-ban a gyerekeket szeretettel váró és nevelő, és minden esetben nagyon alaposan és tanfolyamon felkészített szívbeli szülőknek,hogy mocskos rohadt gyerekkínzók vagytok.

Kérlek, pattanj le a mások előítéletes negatív tulajdonságokkal való felruházásáról, és foglalkozz végre azzal, te hogy lehetnél boldog, hogy tudnád lezárni a múltadat.

2013. jún. 5. 08:51
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó, nekem pont ugyanannyi jogom van megfogalmazni a véleményem egy kérdés kapcsán, mint neked, ha tetszik ez neked, ha nem, ha egyéni szocproblémának akarod láttatni, ha nem. Mindenkinek joga van ismerni ugyanis egy kérdés másik oldalát is, mielőtt dönt, nem csak az egyiket. A más válaszolóknak való életmód-béli tanácsoktól meg ugye jobb tartózkodni, mert esetleg megeshet, hogy a másik is ugyanilyen stylben fog válaszolni, kifejtve pl. hogy aki nem tud uralkodni az anyai ösztönein az menjen pszichológushoz, tegye rendbe a saját életét, és ne mások abortuszával, döntési jogának elvételével foglalkozzon, ne ossza az eszet minden abortuszos témánál, ne másokat akarjon megszivatni, áldozathozatalra kényszeríteni a saját problémájáért, meg ilyesmi.

De egyébként ha valaki ismer olyan hitelt érdemló adatokat, felméréseket amelyek arról szólnak, hogy az örökbefogadók és az örökbefogadottak viszonya hogyan alakul tizen-huszonév múlva, nyomassa nyugodtan... valszeg hatákonyabb érv lenne a lelki zsarolások neverending storyjánál...

2013. jún. 5. 09:03
 26/27 anonim ***** válasza:
Egyébként meg #1-#2-#3 válasz... ott van benne minden lényeges...
2013. jún. 5. 09:10
 27/27 anonim válasza:
100%
Szia! Mi párommal most jutottunk el oda, hogy szeretnék örökbefogadni. Ha nem lennének ilyen "kismamák" akkor most mi sem tudnánk örökbefogadni. Arról ,hogy ki milyen anyagi háttérel rendelkezik 9 hónap alatt sok minden változhat. Pl elveszíti a munkahelyét, illetve olyan hitelek vannak amiket nem tudnak már tovább fizetni. Ezért nem kell elitélni senkit sem. Egy rész magával is "jót lesz", mert nem éhezteti a gyereket, másrészről viszont annak a kisbabának biztos, hogy olyan családba nőhet fel, ahol legalább annyira szeretik mint a sajátjukat. Fiatalon is lehetnek más elképzelései az embernek a gyermek vállalásról, de lehet, hogy az élet úgy hozza, hogy nem tudja megvalósítani azokat a bizonyos dolgokat. Az viszont nagyon jó kérdés, hogy nevelőszülő, vagy örökbefogadás. Akkor inkább nevelőszülőkhöz kerüljön, ha később jobb lesz a helyzet, és el tudom majd vinni onnan. A másik oldalról, nagyon meg lehet szeretni, és nem biztos, hogy a gyereknek is jót tesz ha beilleszkedik egy környezetbe, és utána elviszi az anyja. Mit gondolhat majd a gyerek ha nagyobb lesz, hogy miért történt ez. Az örökbefogadásról viszont azért más a véleményem, mert mi is pont ezt szeretnénk. Erről az oldalról nézve, örülök, hogy valaki úgy dönt, hogy inkább lemond róla.
2013. júl. 6. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!