Komoly gondok vannak a párom gyermekével. Mit tehetnék én, mint "mostoha"?
Október óta a gyerek visszakérdez, mert nem hall rendesen (5 éves). A párom már októberben mondta az exének (nem voltak házasok), hogy vigye el a gyereket orvoshoz.
Most májusban a párom megelégelte a várakozást, vett ki szabadnapot és kérd időpontot a dokihoz. 50%-os süket a kisfia.
Kérdőre vonta az exét, hogyha ő és a szülei (a gyerek nagyszülei) észrevették hogy a gyerek nem hall rendesen, miért nem vitték orvoshoz. Az ex válasza: ezer doglom volt,nem értem rá!
A gyerek neveletlen, az oviban is problémák vannak vele. 2 hetente 2 napot van itt, mi hiába "neveljük", ha otthon nem foglalkoznak vele. Van 100 játéka, tiszta és ép ruhái, szóval ilyen szempontból a gyerek nincs elhanyagolva.
De azt nem tudja, hogy wc után kezet kell mosni, vagy hogy pisi, kaki után le kell húzni. Mikor rossz volt, mondtam neki hogy nem nézhet mesét mert büntetésben van. Akkora hisztit levágott, mintha ölnék...
A hallás problémájára kapott gyógyszert + orrsprayt. A gyógyszert nem adják be neki minden nap (este kell 1 szemet), mert "elfelejtik". Az orrsprayt napi 3x kell, azt csak 1x csinálják, mert a gyerek nem szereti.
Mikor a párom ismét ráförmedt az exére, megint azt mondta, hogy neki ezer dolga van.
A gyerek érdeke hogy szedje a gyógyszert meg az orrsparyt használja.
Sajnálom a gyereket, mert egyébként egy tündér, de ha hisztizik, azt hiszi mindent megtehet. Otthon ráhagyják, ha nem akar ebédelni, ehet chipset, ha nem akar aludnia délután, akkor nem kell...
Fogalmam sincs mit csináljak állandóan veszekszünk a párommal a gyerek miatt.
A párom sokszor hétvégén is dogozik, akkor is kénytelen mikor apás hétvége van. Gyakorlatilag többet vagyok a gyerekkel mint az apja...:)
Nálunk is az a baj, hogy én szólok neki, nem hagyom rá a dolgokat. Úgy lettem nevelve, hogy bizonyos szabályokat be kellett tartanom. Ezeket én is betartatom a gyerekkel.
A párom azt hiszi, azt lesem egész nap hogy mikor tudok belekötni a gyerekbe.
De ha ketchupos lesz a szőnyeg, egyszerűen takarítsam fel és ne tegyem szóvá? Vagy hogy egy nap alatt eszi meg a 10 db-os rágót? Vagy hogy nem húzza le a wc-t kakilás után, pláne mikor vendég is van?
Félek, hogy épp emiatt lesz vége a kapcsolatunknak.
Én nem a gyereket hibáztatom, mert nem ő tehet róla.
Inkább sajnálom, mert nem tudom hogy a hallás problémája mennyire kezelhető vagy visszafordítható e egyáltalán.
Most kegyetlenül hangzik, de az anyjának fontos hogy 2 hetente ne legyen otthon a gyerek. Az sem zavarja ha a párom dolgozik, tudja hogy nálam jó helyen van, és ennyi neki elég.
Autózni nem szeretek, de ma is voltunk kint a levegőn. Meg ő megszokta hogy otthon egész nap ül a tv előtt, itt is elvan egész nap. Eszébe se jut hogy menjünk ki a levegőre.
Sajnos az idő miatt nem mindig lehetünk kint vele mert állandóan esik.
Ha emiatt rámegy a kapcsolatotok, ne sajnáld. Te mindent megtettél az ügy érdekében, ennél többet alig ha tudsz tenni!
Szerintem ülj le beszélni a pároddal, és mondd meg neki, hogy mostantól kezdve ezt te nem tudod így tovább tűrni, vagy változik vmi (gondolok itt a 2 hetente nálatok biztosan eltöltött időre), vagy kiadod az útját...
Ha ezek után nem változik semmi, akkor jobb ha lelépnek
Reggel nem bírta ki a gyerek míg elmegyünk boltba friss pékáruért, ezért melegszendvicset kapott reggelire.
A párom sem fizet valami hatalmas összeget, ha ezt kapnánk az extől ez nem lenne elég semmire.
Sajna nem vagyunk milliomosok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!