Pénzzel, értékkel meg lehet vásárolni a gyerek boldogságát?
Ezen gondolkozom.
Múltkor beszélgettünk a haverokkal, és előkerűlt, hogy kinek milyen volt a gyerekkora. És kiderült többről is, hogy amit mások látnak, hogy vannak drága márkás cuccaik, esetleg kocsival járnak, vagy van drága telefonjuk, az csak a képmutatás.
Sokan azt hiszik róluk, hogy mennyire istenkirály boldog életük lehet, mert 20 évesen mindenük van.
De ahogy elmesélik ez nem így van.
Nekik s szüleik nem voltak azok akiket akartak. Nem úgy viselkedtek. Pl. arra vágyott a haverom, hogy menjenek együtt kirándulni, nyaralni, együtt töltsenek sok időt. De a szülei meg úgy gondolták, hogy ha megadják a gyereknek amire vágyik(telefon, cucc) akkor mást nem kell tenniük.
És azt mondja haverom, hogy látszólag mindene meg van, amit kérhetett, de azt hogy együtt legyenek, együtt töltsék az időt, az sose volt.
Most ebből meg az jön, hogy akik együtt töltötték az időt, azoknak a gyerekei nem kaptak meg semmit, és azért siránkoznak most felnőttnek?
Szóval a boldogságot nem lehet megvásárolni?
Ez nem jó út, hogy ha nekem nem volt, legalább a gyerekmnek legyen, és ezért elhalmozom mindennel. Ez hülyeség. A gyereket ezzel pont,hogy a szülei kényszerítik a nihilbe, hogy nincs ami után vágyakozhasson, vagy amiért megdolgozzon, mert minden kívánsága azonnal az ölébe hullik. Egy idő után ezek a gyerekek nem lesznek motiváltak, életuntak lesznek és az ilyenek szoktak a droghoz, alkoholhoz fordulni. Nagyon sok dolog ingyen van az életben, nem lehet a pénzre fogni, hogy te azért nem kirándultál gyerekkorodban, mert nem volt pénzünk, vagy te azért nem tanultál zenélni, mert nem volt pénzünk. Nekünk sem volt. Semmire. Néha még kajára is alig, én mégis jártam sok helyen, Magyarországon belül persze. (Mondjuk nekem Magyarország sokkal jobban tetszik, mint mondjuk a francia Riviéra, felnőttként eljutottam oda, és nem voltam hanyatt esve tőle.) Tanultam zenélni állami zeneiskolában, ahol ingyenes volt az oktatás, és csak egy nagyon jelképes összeget kellett fizetni érte. Jártam sportolni, ingyen, jártam sok helyre. Mert a szüleim kreatívok voltak, és megkeresték a lehetőségeket. Senkinek sem kopogtatnak be az ajtaján, hogy helló, itt egy ingyen úszás tanfolyam, eljössz? De ha valaki szegény, akkor találja föl magát. Szóval ezt semmilyen szülőtől nem tudom elfogadni indoknak, hogy azért nem törődtünk veled, mert szegények vagyunk. A törődés és a gyerekre figyelés, a boldogság nem pénz kérdése. Az meg sosem baj, ha egy kicsit cikizik a gyereket az iskolában, mert mindenkinek tabletje van,bezzeg neki csak gombos mobilja. ezek alázatra tanítanak, amit jobb minél előbb megtanulni, jobb az élet nehézségeivel minél korábban szembesülni, mert minél később éri el az embert az, hogy a világ nem tökéletes, annál nagyobb lesz a pofára esés.
OFF: 20-as. Te vagy a 12 éves lány, aki a testvéréhez szeretne költözni? Olvastam a kérdésedet, csak nem tudok tanácsot adni, ezért nem írtam. Nem irigyellek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!