Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák! Mit gondoltok erről...

Anyukák! Mit gondoltok erről a helyzetről? Ti hogy viselkednétek?

Figyelt kérdés

Adott egy 21 éves lány, még tanul, a szülei részben támogatják, de amikor lehet megy diákmunkára és különböző ösztöndíjakat is kap. Most az történt, hogy a következő évtől nem lakhat a kollégiumban, mert kevés pontja lett, tehát albérletbe kell költöznie.

Az albérletek az adott városban elég borsos áron kaphatóak meg, ezért szinte csoda, hogy talált olyat, ami teljesen megfizethető, jó helyen van, minden a közelben van és még olcsóbb is, mint a kollégium, ahova szeptemberben költözött volna.

A "probléma" a következő az albérlettel: 3 szobára 4 ember van (1-1 fiú + a lány és a barátja). A "probléma" gyökere, alapja pedig az, hogy a két fiú már kicsit idősebb (24-26 évesek).

Az anya teljesen kiakadt, hogy a lánya 2 férfivel fog összeköltözni. Holott nem is idegenek, párszor találkoztak már ezelőtt is.

Jogos a felháborodás? Mit gondoltok erről?

(Én vagyok a lány...)

2013. máj. 26. 18:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%
Te 21 vagy, a pasik alig idősebbek... ha még idősebbek lennének sem lehetne senkinek beleszólása, hiszen nagykorú vagy. A felháborodás pedig nem jogos. Nem vagy már gyerek.
2013. máj. 26. 19:15
 12/20 A kérdező kommentje:
Igen.. de ő ezt nem így gondolja.. Én kislány vagyok ők meg a férfiak...
2013. máj. 26. 19:25
 13/20 anonim ***** válasza:
43%
Szive joga másképp gondolni, attól még a tények tények, neked meg szíved joga leszarni magasról azt, amit gondol. szabad ország ez.
2013. máj. 26. 19:36
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekem is van 3 lányom és átélve a helyzetedet,semmi okuk felháborodni ezen!Felnôtt lány vagy,a leírtak alapján úgy gondolom rendes,önálló magáról gondoskodni tudó és van egy barátod,ami miatt még kevésbé kellene aggodalmaskodniuk,hiszen ô melletted áll,vigyázz rád.Örülniük kellene,hogy olcsó lakást találtál
2013. máj. 26. 19:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Az egyetem alatt én is két fiúval laktam együtt, 3 évig egy lakást béreltünk, sosem volt gond ebből. Takarítás beosztása necces volt sokszor :D
2013. máj. 26. 20:16
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

nem értem, h miért kell ennyire felfújni a dolgot. saját pénzből fizeted az albit, olyan emberekkel élsz együtt akikben bízol, és kedveled őket, innentől anyudnak milyen jogon van beleszólása?

a mai huszonéves fiúk többsége olyan kis nyámnyila, h oda se mer menni a csajokhoz, nemhogy még bármi egyéb csúfságot műveljen. :) no meg ott lesz a párod, aki "körbepisili" a területet, sztem a srácok rád sem mernek nézni :D

ha végképp nagyon gázos szitu alakulna ki, akkor léptek egy másik albiba a pároddal.

2013. máj. 26. 20:34
 17/20 anonim ***** válasza:
na velünk szinte ugyanez volt a helyzet. Párommal és 3 haverjával költöztünk 1 albiba. Akkor én 21 voltam, de anya nem aggódott, nem ellenezte, mert tudta hogy a párom vigyáz rám. Igaz, volt aki azt mondta h fura a felállás, viszont így volt olcsóbb..2 hónap mva külön albiba költöztünk, mert akkor már én is találtam munkát, de a lényeg, h nálunk senki sem szólt bele...
2013. máj. 28. 11:01
 18/20 A kérdező kommentje:

Szerencsés vagy utolsó... :)

Én azóta fel sem merem hívni anyut, nehogy alkalma legyen valami beszólásra...

Ja és közölték, hogy jönnek ám majd környezettanulmányra... Pont arra van szükségem.. :/ Hétköznap 3tól 10ig dolgozok, hétvégén meg inkább nem stresszelném magam..

2013. máj. 28. 11:44
 19/20 anonim ***** válasza:
én nem vagyok anyuka, igaz, de én is laktam együtt 2 sráccal és közülük az egyik a barátom volt... ha visszamehetnék inkább kihagynám ezt az időszakot.. rohadt rendetlenek voltak irtó nagy koszban éltek és a barátomról meg közben kiderült h csalt is = vagy az utcára kerülök vagy ott hagyok mindent, haza költözök (ahol egyébként nem nagyon szeretek lenni) és újrakezdem az egészet.. :/ a lényeg h sztem mindenképp találj ki B-tervet is lakhatásra, persze remélem veled nem lesz az mint velem, meg nem is feltételezem.. :) (19 éves voltam)
2013. máj. 28. 13:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem még csak 3 éves a kislányom. Viszont még emlékszem, hogy annak idején a koliban laktam a pasimmal és 2 vagy 3 másik sráccal, attól függően, kit hogyan vettek fel. Nem volt semmiféle fertő és szodoma meg gomorra, értelmes emberek voltak mind. Ha oda jutok, jobban örülnék, ha lányomnak lehetősége lenne a kényelmesebb életformára, persze csak ha szeretné is, mert amúgy meg tök buli és nagyon tanulságos is volt így az a pár év. Az elég maradi szüleim sem kötöttek bele soha, mondván, hogy felnőtt volnék, csak van annyi eszem, hogy tudom mi a jó nekem, és bíztak a saját nevelésükben is. Anyukád ezek szerint más dimenziókban gondolkodik.
2013. máj. 28. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!