Anyukák! Mit tegyek hogy a lányom hajlandó legyen segíteni?
22 éves Nem volt sosem elkényeztetve,de mióta leérettségizett,
azóta tényleg semmit sem hajlandó itthon segíteni.....én dolgozom,férjem szintén.
Dolgozni nem akar,mert ő akármilyen munkát nem vállal el.
Egész nap a barátjával beszél interneten,a saját szobáját nem takarítja ki,megcsináltam amit ajánlott a párom,egy hétig nem takarítottam nála,nem igazán zavartata a dolog,átment kimosatni az anyósomhoz a ruháit,aki az ő pártját fogja,szerinte szigorú vagyok vele,pedig már 2 éve nem hajlandó semmit sem kezdeni magával......
Ha veszekszünk vele,bevonul a szobájába,és hajnl 2-3 óráig megy a gép.......
Ha megkérem,hogy takarítson össze,sima hideg langyos vizet enged a vödörbe,egyik kezébe a telefon,másikba a felmosó nyél,és ha szólok hozzá,lepiszteg,hogy a barátjával beszél.
Tegnap idegességemben veszekedtem vele,hogy költözzön akkor a barátjához,aki 24 éves,szintén szülőkkel él.....
Sajnos már gyerek korában elrontottátok. Ellenkező esetben nem ilyen felfogással élné az életét.
Vonj meg tőle mindent, 22 évesen menjen dolgozni. Elhiszem hogy nehéz munkát találni, de aki keres, talál. Bármit el kell vállalni. Ha 22 éves,akkor már pár éve csak lébecol...mert ráhagytátok!
A pénzzel mindenkit meg lehet fogni. Kapjon enni, szappant, fogkrémet, de semmi mást.
Az internetet nem kéne lezárni előle, mert akkor az lesz az indok, hogy azért nem talál munkát, mert nincs internet.
Egyszerűen ne finanszírozd az extra dolgait. Ne töltsd fel a telefonját, ne adj neki pénzt új ruhára, bulira, utazásra, nyaralásra, stb. Igen, eleinte a barátja és az anyós fogja pénzelni valószínűleg. Az is lehet, hogy odaköltözik. De idővel muszáj lesz valamit csinálnia.
öcsémet nem érdekelte egyik sem.....
se a telefon se a buli, a ruhák..
söt ha nem szóltunk, vagy nem jött senki a fürdés sem...csak a net....
önmagától jött rá, hgy ez így nem jó, nem tudjuk minek a hatására.....mert semmi nem használt.. a szép szó, a rossz szó, a megvonás(net), semmi....ugyanazt a nevelést kaptam mégsem lettem olyan...
Most büszke vagyok rá, mert tényleg változott, kevesebb net, több szocializálódás, dolgozik is....és jobban érzi magát..
de neki is a " hagyjatok már" volt a kedvenc reakciója.... ha megvonás volt, akkor az agresszió, vagy a módszeres kikészítés...
tehát a pénzmegvonás nem mindenkinél hazsnál...
szerintem a net megvonás szóba jöhet... napi 1 órára lehet használni, amíg ottvagy, akkor is csak álláskeresésre...mindjár lenne valami állása...
22 éves vagyok. Külön élek a szüleimtől, saját család ect...
De még most is átjárok segíteni, a 12 éves húgommal takarítunk, főzünk, mosunk visszük a háztartást, vállalkozást, mert drága anyánk rommá törte magát hét lépcsőfokon. A kórházban fájdalmasan nevetett(bordatöréssel máshogy nem is lehet) hogy ekkora kárhoz már tehetség kell.
Közben a húgom iskolába jár, én múlt hétig dolgoztam (becsődölt a cég) és van egy majdnem három éves lányom, saját háztartásom.
Az tuti, hogy a pofám leszakadna, ha így viselkednék.
Felajánlamám a nagymamának eltartásra. Aztán mindketten megtanulják az atyaúristent (vagy nem).
Ne köss többet kompromisszumot.
Kapjon egy hetet: vagy ezt meg ezt megcsinálod kisanyám, vagy ott az ajtó, kedden reggel leteszed a kulcsokat és mehetsz isten hírével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!