Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák! Mit tegyek hogy a...

Anyukák! Mit tegyek hogy a lányom hajlandó legyen segíteni?

Figyelt kérdés

22 éves Nem volt sosem elkényeztetve,de mióta leérettségizett,

azóta tényleg semmit sem hajlandó itthon segíteni.....én dolgozom,férjem szintén.

Dolgozni nem akar,mert ő akármilyen munkát nem vállal el.

Egész nap a barátjával beszél interneten,a saját szobáját nem takarítja ki,megcsináltam amit ajánlott a párom,egy hétig nem takarítottam nála,nem igazán zavartata a dolog,átment kimosatni az anyósomhoz a ruháit,aki az ő pártját fogja,szerinte szigorú vagyok vele,pedig már 2 éve nem hajlandó semmit sem kezdeni magával......

Ha veszekszünk vele,bevonul a szobájába,és hajnl 2-3 óráig megy a gép.......

Ha megkérem,hogy takarítson össze,sima hideg langyos vizet enged a vödörbe,egyik kezébe a telefon,másikba a felmosó nyél,és ha szólok hozzá,lepiszteg,hogy a barátjával beszél.

Tegnap idegességemben veszekedtem vele,hogy költözzön akkor a barátjához,aki 24 éves,szintén szülőkkel él.....

2013. máj. 25. 21:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mond meg az anyósnak, hogy el is mehetne tanulni mert egy sima érettségivel nem sokra megy. Sima érettségivel olyan munkahelyre jelentkezhet ahova 8. általánossal is. Akkor álljon neki tanulni.

Szerinted el is menne a barátjához, ahol tennie is kellene valamit? Nem gondolod komolyan, az csak egy üres fenyegetőzés.

2013. máj. 25. 21:34
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

értesd meg vele, h minden amit használ, az bizony kemény pénzbe kerül, amit nem a fáról szedünk.

zsebpénzt alapból nem adnék neki, akkor talán rájön, h illene dolgozni. a jó melókhoz az alantas munkákon keresztül vezet az út, ezt már most jó, ha belátja.

ne hagyd, h ő diktáljon, mert már most a fejedre nőtt, később csak durvulni fog a helyzet.

barátja amúgy dolgozik, vagy ő is otthon lébecol?

a családtagokat tiltsd le mindennemű segítségről, egy 22éves lányt már nem kell kiszolgálni. nekem az arcomról sülne le a bőr, ha a nagymamámmal mosatnám a ruháimat...

2013. máj. 25. 21:34
 23/39 anonim ***** válasza:

Nekem fiam van, 20. éves, de ha ilyen típus lenne mint a lányod, bizony megtudná, hol akik az Atyaisten!

Nem tudom, hogy el lett-e kényeztetve a lányod, vagy kitől ez a példa, de valami nagyon el lett rontva.Bocs, nem bántani akartalak, de ezt be kell látni!

2013. máj. 25. 21:35
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hát akkor elszökik. Azért 22 éves, ez már úgyis be fog hamarosan következni.

Aztán az anyós rájön, hogy szart se csinál, hogy plusz kiadás. Majd elkezdi piszkálni, a lányod rájön, hogy ott sem fenékig tejfel az élet, és vagy hazajön (már okosabban), vagy végre a saját lábára áll, és megoldja a saját életét.

2013. máj. 25. 21:35
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

22 évesen az ember nem elszökik, hanem kirepül. Vedd ezt is így.

Amúgy ha nem vigyázol úgy jársz mint az én anyám. Nekem bátyám csinálta ezt nem mondom meg meddig élt a nyakán és zsákmányolta ki, mert szégyen.

2013. máj. 25. 21:43
 26/39 anonim ***** válasza:
Mondd meg anyósodnak, hogy nem az a baj, hogy nehezen talál munkát, hanem az, hogy nem is akar magával semmit kezdeni. Otthon sem segít semmibe. Ha anyósodnak ez a természetes, akkor költözzön oda, s tartsa el ő, s takarítson utána. Nem hiszem, hogy hosszú távon vigyorogva megtenné.
2013. máj. 25. 22:22
 27/39 anonim ***** válasza:

hagy szökjön...

a barátjánál ki fogja eltartani?

ott lesz a kopp....ugysem mer elmenni, anyuci szoknyája jobb annál..ez csak érzelmi zsarolás részéről...

2013. máj. 25. 22:33
 28/39 anonim ***** válasza:

El kell engedni...ha nem teszed még 40 éves korában is te fogod eltartani. Vagy keritesz munkát 1-2 hónapon belül vagy pakolsz és mész...

De ha nem akarod kirakni, akkor hütő lezár, zsebpénz nincs, tv-internet kikapcsol. Tök egyszerű csak elhiszem hogy nehéz megtenni...ha meg emiatt "elszökik" a barátjához akk had szökjön, ott sem fogja a drága anyós sokáig ezt tűrni, na akkor majd hazatalál. Hidd el...

2013. máj. 25. 23:11
 29/39 anonim ***** válasza:
0%
Biztos valamit nagyon elronthattak nála hogy nem csicskának született a gyerek és vannak önálló gondolatai. Szégyen néhány megnyilvánulás itt.
2013. máj. 25. 23:27
 30/39 anonim ***** válasza:

18 éves fejjel azt mondom,hogy én kiraknám és menjen ahová akar. Nekem nem lenne képem ezt csinálni a szüleimmel.

De adj neki ultimátumot, legalább egy okj-s virágkötő tanfolyamot végezzen már el... az négy hónap vagy mennyi, nem halna bele.

2013. máj. 25. 23:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!