Anyukák! Mit tegyek hogy a lányom hajlandó legyen segíteni?
22 éves Nem volt sosem elkényeztetve,de mióta leérettségizett,
azóta tényleg semmit sem hajlandó itthon segíteni.....én dolgozom,férjem szintén.
Dolgozni nem akar,mert ő akármilyen munkát nem vállal el.
Egész nap a barátjával beszél interneten,a saját szobáját nem takarítja ki,megcsináltam amit ajánlott a párom,egy hétig nem takarítottam nála,nem igazán zavartata a dolog,átment kimosatni az anyósomhoz a ruháit,aki az ő pártját fogja,szerinte szigorú vagyok vele,pedig már 2 éve nem hajlandó semmit sem kezdeni magával......
Ha veszekszünk vele,bevonul a szobájába,és hajnl 2-3 óráig megy a gép.......
Ha megkérem,hogy takarítson össze,sima hideg langyos vizet enged a vödörbe,egyik kezébe a telefon,másikba a felmosó nyél,és ha szólok hozzá,lepiszteg,hogy a barátjával beszél.
Tegnap idegességemben veszekedtem vele,hogy költözzön akkor a barátjához,aki 24 éves,szintén szülőkkel él.....
Van pofája átvinni az anyóshoz a ruhákat, hogy mossa ki??? Az anyós ezen nem akadt ki? Mármint azon, hogy 22 évesen nem képes kimosni a saját ruháit és még arra is képes, hogy mival az anyja nem, majd az anyósa biztos kimossa?
Hát azért a helyedben az anyóssal is elbeszélgetnék őszintén a lányról.
Egyébként pedig ne fizessétek a telefonját, rakj jelszót a gépre, vagy ha ti meg tudjátok oldani máshogy, akkor akár ki is iktathatjátok a netet és ne adjatok neki enni.
Na és persze ha rákérdez, hogy mi ez(és nyilván rá fog), akkor elmagyaráznán neki a jelenlegi állást, majd ha erre sem hajlandó, akkor összepakolnám a cuccait és mehet amerre lát.
Elhiszem, hogy ez szörnyű, hiszen mégiscsak a gyereketek, de azért ezt így nem gondolhatja komolyan.
És tényleg beszélj az anyóssal is, hogy segítsen neked és ne az ő pártját fogja. Valahogy muszáj kirángatni ebből.
Közölném vele, hogy bizonyos ideje van munkát találni, ha nem, akkor ezek lesznek:
-nem fogok rá mosni
-nem fogok kaját csinálni neki (annyit)
-nem finanszíroznám a bulit/szépítkezést/semmit
-és igen, lemondanám a netet és a telefont.
Ha neked kell, vegyél egy mobilnetet, és hord magaddal.
De mindezt nem harcolva tenném, hanem normálisan elmondanám. Ha nem hallgat meg, e-mailt írnék. :D
Azt is lehetne, hogy összepakolod a cuccait, mondjuk két váltás ruhát (valami régit :D ) hagynál, és elraknád valahova, ahol nem jut hozzá.
Majd megmondod neki, hogy mindent visszakap, ha egy hónapon belül munkát talál, vagy ha segít otthon legalább. Ha nem, akkor megy a kukába (vagy valahova).
Most is egy hárpia vagyok a szemében,ha megvonom tőle a netet,előre látom,hogy el fog szökni a barátjához....tett már ilyen kijelentést előtte
anyós utál engem,mióta elvettem az egy szem fiát,úgy vettem észre ő is tömi a lányom fejét ellenem......még a fiának is azt próbálja beadagolni,hogy én vagyok szigorú a lánnyal,mert szerinte sok fiatal kényszeresen munkanélküli,mert az állam nem ad nekik munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!