Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák! Mit tegyek hogy a...

Anyukák! Mit tegyek hogy a lányom hajlandó legyen segíteni?

Figyelt kérdés

22 éves Nem volt sosem elkényeztetve,de mióta leérettségizett,

azóta tényleg semmit sem hajlandó itthon segíteni.....én dolgozom,férjem szintén.

Dolgozni nem akar,mert ő akármilyen munkát nem vállal el.

Egész nap a barátjával beszél interneten,a saját szobáját nem takarítja ki,megcsináltam amit ajánlott a párom,egy hétig nem takarítottam nála,nem igazán zavartata a dolog,átment kimosatni az anyósomhoz a ruháit,aki az ő pártját fogja,szerinte szigorú vagyok vele,pedig már 2 éve nem hajlandó semmit sem kezdeni magával......

Ha veszekszünk vele,bevonul a szobájába,és hajnl 2-3 óráig megy a gép.......

Ha megkérem,hogy takarítson össze,sima hideg langyos vizet enged a vödörbe,egyik kezébe a telefon,másikba a felmosó nyél,és ha szólok hozzá,lepiszteg,hogy a barátjával beszél.

Tegnap idegességemben veszekedtem vele,hogy költözzön akkor a barátjához,aki 24 éves,szintén szülőkkel él.....

2013. máj. 25. 21:02
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Van pofája átvinni az anyóshoz a ruhákat, hogy mossa ki??? Az anyós ezen nem akadt ki? Mármint azon, hogy 22 évesen nem képes kimosni a saját ruháit és még arra is képes, hogy mival az anyja nem, majd az anyósa biztos kimossa?

Hát azért a helyedben az anyóssal is elbeszélgetnék őszintén a lányról.

Egyébként pedig ne fizessétek a telefonját, rakj jelszót a gépre, vagy ha ti meg tudjátok oldani máshogy, akkor akár ki is iktathatjátok a netet és ne adjatok neki enni.

Na és persze ha rákérdez, hogy mi ez(és nyilván rá fog), akkor elmagyaráznán neki a jelenlegi állást, majd ha erre sem hajlandó, akkor összepakolnám a cuccait és mehet amerre lát.

Elhiszem, hogy ez szörnyű, hiszen mégiscsak a gyereketek, de azért ezt így nem gondolhatja komolyan.

És tényleg beszélj az anyóssal is, hogy segítsen neked és ne az ő pártját fogja. Valahogy muszáj kirángatni ebből.

2013. máj. 25. 21:24
 12/39 anonim ***** válasza:
Ja és azt elfelejtettem írni, hogy ne adjatok neki pénzt. Nyilván valamiből elmegy bulizni, szórakozni, vásárolni és feltételezem ti adjátok neki a pénzt. Ne tegyétek. A barátjához fog menni, hogy majd ő fizet, de ő se fogja ezt örökké csinálni.
2013. máj. 25. 21:26
 13/39 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy barátja is eléggé negatív hatással van rá,múltkor kibukott a száján,hogy barátja is azt mondta,hogy túlságosan rá vagyok szállva.......
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

Közölném vele, hogy bizonyos ideje van munkát találni, ha nem, akkor ezek lesznek:

-nem fogok rá mosni

-nem fogok kaját csinálni neki (annyit)

-nem finanszíroznám a bulit/szépítkezést/semmit

-és igen, lemondanám a netet és a telefont.

Ha neked kell, vegyél egy mobilnetet, és hord magaddal.

De mindezt nem harcolva tenném, hanem normálisan elmondanám. Ha nem hallgat meg, e-mailt írnék. :D

15/39 anonim ***** válasza:
Telefonját miért fizetitek?
2013. máj. 25. 21:27
 16/39 A kérdező kommentje:
Mindketten egy szolgáltatónál vannak,a barátja ingyen hívja,én már nem szoktam feltölteni a telefonját,mert 2-3 nap alatt lebeszéli.....
2013. máj. 25. 21:27
 17/39 anonim ***** válasza:
Akkor szépen tüntesd el a töltőjét.. nem szép, de ez van, meg netet is kösd ki.
2013. máj. 25. 21:28
 18/39 anonim ***** válasza:

Azt is lehetne, hogy összepakolod a cuccait, mondjuk két váltás ruhát (valami régit :D ) hagynál, és elraknád valahova, ahol nem jut hozzá.

Majd megmondod neki, hogy mindent visszakap, ha egy hónapon belül munkát talál, vagy ha segít otthon legalább. Ha nem, akkor megy a kukába (vagy valahova).

2013. máj. 25. 21:29
 19/39 A kérdező kommentje:

Most is egy hárpia vagyok a szemében,ha megvonom tőle a netet,előre látom,hogy el fog szökni a barátjához....tett már ilyen kijelentést előtte

anyós utál engem,mióta elvettem az egy szem fiát,úgy vettem észre ő is tömi a lányom fejét ellenem......még a fiának is azt próbálja beadagolni,hogy én vagyok szigorú a lánnyal,mert szerinte sok fiatal kényszeresen munkanélküli,mert az állam nem ad nekik munkahelyet.

2013. máj. 25. 21:31
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Igen nehéz elhelyezkedni, de ő nem is próbálkozik. Akkor szökjön el. Ha ezzel fenyegetőzik, pakold össze a cuccát, hogy menjen, lehet észhez tér. Gondolom barátja szülei se látnak szívesen még egy élösködőt
2013. máj. 25. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!