Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mond ilyeneket egy anya...

Miért mond ilyeneket egy anya a gyerekének (lent)?

Figyelt kérdés

én nem gondolom hogy annyira rossz lennék bár kit tudja.. minden áldott nap elmondja nekem anyám hogy utál,megbánta hogy megszült.. meg semmirekellő vagyok.. lényegébe ezt kell hallgatnom mindig.. sokszor úgy érzem mikor felébredek.. még egy átkozott nap és még mindig élek..

úgy érzem kezd ez sok lenni nekem...

2013. máj. 25. 11:55
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

22# egy kis hozzáfűznivalót csatolnék, nem bántásként, csak legfeljebb érdekességkép

Én is így jártam, hogy anno nem léptem időben.

Ma már megértem mért.

A gyerek, hajlamos mentegetni a szüleit, még akkor is ha veri, vagy alkoholista.

Nagyon fájdalmas azzal szembesülni, hogy esetleg nem úgy szeretnek, vagy egyáltalán nem szeretnek, vagy egyáltalán, jobban örültek volna ha nem is vagyunk és sorolhatnám, szóval bármi olyannal szembenézni, ami felborítja az egész világát egy serdülő kamasznak.

Mert elhiszi, hogy amiben van, az normális.

Persze, érzi, valami nem teljesen okés, de hát: csak az anyám, csak az apám.

A másik pedig, a nagy veszekedések, évek alatt gyűlnek fel, addig cizellált formában is működő képesek, míg egyszer csak robban a bomba. És az ember felébred.

Ezt nem lehet befolyásolni, ha csak nincs egy okosabb, aki kívülről fejbe kólintja a szerencsétlen gyereket, hogy hát ez azért mégse normális, vagy szerencséje van, és időben lelécel.

A másik pedig, ez az amiről a legszívesebben hallgatunk, pláne akit megaláznak családon belül, akár fizikailag, akár verbálisan, amibe akár bele is lehet betegedni. Mert gyakran, az ilyen családokban, szégyelli magát a gyerek, és inkább befogja a száját.

Ezek nem tudatos folyamatok, de okosnak lenni utólag mindig könnyű...

A mai fejemmel nem is gondolkodnék rajta, egyből dobbantanék koleszba, az ország másik végébe.

Hisz ma már látom miben voltam, és mi, hova vezet, még akkor is, ha az nem tűnt akkor olyan nagy bántásnak.

Az előttem szólok megírták a többit.

2013. máj. 25. 14:58
 32/32 A kérdező kommentje:
a
2013. júl. 22. 03:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!