Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos a sértettségem, vagy...

Jogos a sértettségem, vagy jópofát kéne ehhez vágnom?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, idén diplomázok, már kaptam egy állásajánlatot is. Révén, hogy a gyerekek kirepültek, apu kijelentette, válni szeretne.

3 évvel ezelőtt kiborult a bili, hogy apu csalja anyut. Akkor ígért fűt fát, anyu próbált bízni benne és tényleg MINDENT megtett azért, hogy megmentse a házasságukat. Hetekig csak bőgött, hiszen végtelenül hitt apuban, bízott benne, én álltam mellette, én biztattam, én próbáltam kirángatni a gödörből és elterelni a figyelmét.

Apu persze elhitette mindenkivel, hogy már nincs a nő. Én végig gyanakodtam, mondhatni éreztem, de nem gondoltam, hogy tényleg annyira gerinctelen, hogy mindezek ellenére is folytatja a hátunk mögött. Nem csak anyut verte át, hanem minket, "gyerekeket" is.

Apu pár hete el is költözött. Ez azért így elég nagy pofon volt nekem is államvizsga előtt, nem csak anyunak. Most kitalálta, hogy ha levizsgáztam menjek el velük megünnepelni. A belem is kifordul már csak a gondolattól is. Apámhoz sincs kedvem, nem hogy ehhez a nőhöz, aki képes volt két család életét is tönkretenni... Ki érdemli ezt 30 év házasság után?? Kettőn áll a vásár, mindkettejük viselkedését elfogadhatatlannak tartom, de nő révén bennem van annyi empátia, hogy nem okozok más nőnek ekkora fájdalmat.

Az elmondottak alapján, egy önző, hisztis nőszemély, akihez nem akarom hogy közöm legyen. Nem akarom megismerni és nem akarok bájcsevegni sem vele. Úgyérzem a közeljövőben nem is fogok nyitni felé, félek hogy nem tudnék uralkodni magamon és csak a cinizmus beszélne belőlem minden mondatnál...

Most ilyenkor mivan? Tényleg csöndben kéne ülnie egy "gyereknek" válásnál, befogni a száját, magában tartani a véleményét és elfogadni a "felnőttek" döntését?

Próbáljak jófej lenni vele? Avagy kerüljem őket?

Nem tudom hogyan kellene viselkednem, olyan vívódás van bennem.

2013. máj. 21. 19:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan férfi/nő akinek a csillagos eget is lehozhatja az ember az se jó neki...
2013. máj. 21. 21:37
 12/14 anonim ***** válasza:
7 Ez undoritó és övön aluli cselekedetre való buzditás.
2013. máj. 21. 21:58
 13/14 A kérdező kommentje:

Ti elolvastátok amit írtam???

Világosan leírtam, hogy menjen, de ne játssza így ki a szeretteit! Miért nem tudott lelépni azelőtt, hogy félrement volna?? Ezt SENKI, de SENKI nem érdemelte volna meg, egy utolsó életre képtelen idióta sem, nem hogy édesanyám, aki minden pillanatban leste apu vágyait, a hátsóját is fényesre nyalta volna (igen a 23 évem alatt végig), csak hogy neki jó legyen!

Ha valami félresiklik, azt meg kell próbálni megoldani, vagy ott kell hagyni és nem a háta mögött félrekefélgetni évekig még akkor is, amikor már fűt fát ígér a családjának!

Egyébként pedig a kérdésemben nem az szerepelt, hogy okítsatok ki, hogy édesanyám miben hibázott, mert érte jelen pillanat ölni tudnék, amilyen állapotban van. Maradjunk tehát annál, amire kíváncsi vagyok, aki erre nem tud válaszolni, az inkább ne is írjon!

2013. máj. 21. 21:58
 14/14 anonim ***** válasza:

23 éves vagy, már nem gyerek, jogodban áll visszautasítani a meghívást.

De ezt ne most mondd el apudnak, csak ha túl vagy az államvizsgákon. Addig próbálj meg arra koncentrálni. Tudom, hogy nehéz, de ha most a kiborult bilit még szét is tapicskolod, az neked sem lesz jó.

Apud részéről mindenképpen durcára számíthatsz.

2013. máj. 22. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!