Szülők, ti mit szólnátok ilyen helyzetben?
Nemsokára jön a ballagás, és mindenki az évfolyamból kap valamit. Valaki kisebb dolgot valaki nagyobbat. Airsoftot, telefont, motort..kik mennyire tehetik meg. Szóval mi nem vagyunk valami gazdagok...sőt elég szerényen élünk húgommal anyámmal és a nagyszüleimmel. A lényeg annyi hogy én beleszerettem pár éve egy dísz katanába, amire azóta összespórolgattam a pénzt és még azóta is nagyon vágyakozok utána, pedig lassan 2-3 éve volt. A kard 10 ezer forintba kerül, nem tudom hogy drága-e, de nagyon szeretném és már a pénzem is megvan rá útiköltséggel együtt, már csak az engedélyt kéne megkapnom és megvenném. Arra gondoltam, hogy azt kérem anyukámtól ballagásra, hogy had menjek el érte és vehessem meg, ő neki pénzébe nem kerülne (legalábbis akkor nem, mert a zsebpénzem tőlük volt). A gond az, hogy a szüleim egy kicsit paranoiások. Csak jót akarnak, de képesek mindenben a legkisebb veszélyt is közelgő meteoritként felfogni. A kard vágógyakorlatokra nem alkalmas. Dísznek használnám (meg persze nézegetni :) ) nem pedig ölni. Szülők, ti megengednétek a gyereketeknek? Mit reagálnátok? Esetleg számít az hogy hogy kérem? (persze nem üvöltve és káromkodva akartam odaállítani)
15/F
Gyere velem haver keresönk egy sziklabarlangot odahordunk egy rakás fát, guberálunk egy rakás ócskavasat s öntünk-kovácsolunk neked belőle egy acélkardot!!!
alárirás:
Conon a barbár
Megkaptam a választ. Normális dolgokra költsem a pénzem! Ez számomra fölösleges! Nem is értik minek. Sose voltam gyűjtő se! (na vajon miért?) Inkább vegyek én is új érintőképernyős telefont, mert már az összes osztálytársamnak olyan van, csak nekem van gombos.
Mivel azt nem mondta hogy nem lehet lakásban, vagy veszélyes, szerintem veszek fél év múlva (ha összejön addigra) használtan valami szar telefont és azzal együtt hozom a kardot is.
Sajnálom hogy ez a helyzet. Nem látják be hogy a konyhakéseik többsége veszélyesebb.
Az se jó hogy divathülyét akarnak belőled csinálni. vegyél egy mobilt mert másnak is az van... Mert ha még te akarnál ezért még az is oké lenne... Na de ők mondják ezt a te nevedben...?
Kérdés: és ha kifaragod fábol, előttük? S a végén fémszinűre fested?
Vagy nagy hülyeséget mondtam?
(Esetleg utána a falra karsztott fa kardot kicseréled erre az igazira:)))
Tudom hogy már régi a kérdés, de azért leírom végül mi lett. Elkeseredettségemben be kellett érnem egy gyakorló fakarddal (amit barátommal edzésre használunk, és neki is van). Ezt elfogadták minden egyéb nélkül.
Ezt eredetileg lehet hordani utcán is, de én itthon azt mondtam hogy erre is vonatkozik a szabály ami szerint csak becsomagolva hordható, úgy hogy nem látszik ki semmi. Szóval mamám varrt nekem egy tartót neki, amit én egy kicsit feltúrbóztam.
A gyakorlókard mindig az ágy mellett volt, szóval az elején nézték, de már hozzászoktak. Ők még azt se szeretik, még megfogni sem, szóval mindig meg vagyok kérve hogy azt én rakjam el takarításkor.
Azóta volt a ballagásom, és a rokonságból kaptam egy kevés pénzt. Összesen 10 ezer forintot, szóval így volt pénzem egy élezettre. Az igazi már rég ott van a fa helyén minden feltűnés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!