Szülők, ti mit szólnátok ilyen helyzetben?
Nemsokára jön a ballagás, és mindenki az évfolyamból kap valamit. Valaki kisebb dolgot valaki nagyobbat. Airsoftot, telefont, motort..kik mennyire tehetik meg. Szóval mi nem vagyunk valami gazdagok...sőt elég szerényen élünk húgommal anyámmal és a nagyszüleimmel. A lényeg annyi hogy én beleszerettem pár éve egy dísz katanába, amire azóta összespórolgattam a pénzt és még azóta is nagyon vágyakozok utána, pedig lassan 2-3 éve volt. A kard 10 ezer forintba kerül, nem tudom hogy drága-e, de nagyon szeretném és már a pénzem is megvan rá útiköltséggel együtt, már csak az engedélyt kéne megkapnom és megvenném. Arra gondoltam, hogy azt kérem anyukámtól ballagásra, hogy had menjek el érte és vehessem meg, ő neki pénzébe nem kerülne (legalábbis akkor nem, mert a zsebpénzem tőlük volt). A gond az, hogy a szüleim egy kicsit paranoiások. Csak jót akarnak, de képesek mindenben a legkisebb veszélyt is közelgő meteoritként felfogni. A kard vágógyakorlatokra nem alkalmas. Dísznek használnám (meg persze nézegetni :) ) nem pedig ölni. Szülők, ti megengednétek a gyereketeknek? Mit reagálnátok? Esetleg számít az hogy hogy kérem? (persze nem üvöltve és káromkodva akartam odaállítani)
15/F
Én szeretem a mikrokontrollereket.
A kérdezőnek jogos a kard ezt megértem, de aki ruhát és egyebet szán neki az szerintem vegyen a saját pénzén mikrokontrollereket magának mert szerintem meg az a jó.
Azt tudják hogy érdekel a téma, folyton kardokat rajzolok, tervezek és bajnokságokat nézek a youtube-on. Sőt, szoktam beszélni is róla, és ők is szoktak velem videókat nézni egy-egy bajnokságról és mindig fogadunk. Úgy vettem észre hogy egy kis érdeklődést is mutatnak. De nem volt szerintem egy olyan alkalom, hogy ki ne hangsúlyozták volna, hogy milyen veszélyes. Úgyhogy félek, hogy a veszélyes varázsszóval elintéznék.
Barátaim mondták, hogy vegyem meg suli után és mikor már otthon van akkor tényként közöljem, mintha egy cipőt vettem volna. Vagy otthon dugjam el. Ez még menne is hála a szekrény rossz hátuljának, amiről csak én tudok. De egyiket merem, mert a fejemen törnék ketté.
Anyám olyan hogy ha jó napja van sok mindent megenged, de nehéz kifogni, és mindig ugyanúgy viselkedik mikor hazajön. Szóval el kell vele meséltetni az egész napját. Viszont ha valamire egyszer nemet mond azt senki sem változtatja meg. Szóval nála az számít, hogy először hogy adom elő, hogy vezetem rá. Tudnátok adni valami tippet? A képes jó volt, technikailag képes is vagyok rá, csak nem szívesen dolgozom saját magamon. Az ilyen dolgokba mamámat szoktam bevonni. Ő rendes és szokott segíteni. Ha meg nincs benne, akkor nem árulja el, hanem rám hagyja.
Kedves Kérdező!
Én vívni tanultam szamurájkarddal, Magyarországon több felé is van erre lehetőség, akár hétköznapi egyetemeken belül is. Ha tényleg ez érdekel és egyszer lesz rá lehetőséged, mindenképpen ajánlom, hogy próbáld ki. Ettől senkinek sem lesznek gyilkos gondolatai. Sőt ami azt illeti, bennem több tisztelet és megértés lett amikor elkezdtem harcművészetet tanulni, mint előtte.
És a lényeg: Ahogy már előttem is leírták, ha valaki a te korodban ennyire elszánt, hogy így spórol rá, akkor megérdemli. Akkor is, ha csak egy dísz.
én megengedném. nekem 3 ilyen díszkardom van (nagy, közepes, kicsi) és 1 tőröm. még csak az ujjamat sem tudom elvágni vele, hiába "dörzsölöm" hozzá :-) az, hogy bökni bök a vége, más tészta. az ecset vége is bök...
egyébként kiskoromban (vagy még most is?) én is ilyen kard-őrült voltam :-) most nagy álmom egy igazi, éles katana :-) igaz, hogy azt is csak nézegetném és portalanítanám, de maga a tudat, hogy van...:D
egyébként nagyon drágának tartom a te kardod. javaslom, nézd meg több helyen. bár én csak kaptam a kardokat, de le merem fogadni, együttvéve nem kerültek 10 e-be!
24/l
Mániákusként csak támogatni tudlak ebben :)
Csak vigyázz, az ilyen szenvedélynek nincs vége. Egy rendes kard meg egy nagyságrenddel több ennél és egy nem lesz elég soha. Meg több sem :)
Ha van lehetőséged, megfontolnám, hogy készítsek magamnak egyet. Azért az az igazi...
Ó, szóval Vergil kardját készülöd megvenni; szép darab :D Replika shopból tényleg gyönyörű fegyvereket lehet venni, én nemrég egy tőrt szemeltem ki magamnak... ha egyszer lesz helyem, tuti veszek legalább egyet :) Bár nekem van már saját fizetésem, szerintem ha ennyi ideig spóroltál rá, és erőfeszítéseket tettél azért, hogy megszerezd, miért is ne? Mások sokkal nagyobb hülyeségekre költenek. Beismerem, én meg anime figurákat gyűjtök már 7 éve, sokat költöttem rá, de számomra megérte, hogy inkább ezt vettem mint új ruhákat/sminket/cigit/alkoholt. Csak kevesen értik a gyűjtőszenvedélyt :D
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!