Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális egy anya aki állandóa...

Normális egy anya aki állandóan ordít a 14 éves gyerekének hogy "te undorító élősködő", "te f*sz", "k*rva szád" és szétveri a lakást?

Figyelt kérdés

kettesben lakunk, évek óta ezt csinálja anyám. mindegy mit csinálok, minden rossz amit mondok vagy teszek, ha beszélni próbálok vele "csak ne oktassam ki mert egy kis szarcsimbók vagyok", ha megkérem hogy ne kiabáljon csak mégjobban üvölt, ha épp van egy rosszabb jegyem a suliban állandóan büntet (pedig igyekszem, tanulok, nem lógok, suli után nem járok el otthonról, nem cigizek, nem iszok), szétdobál mindent a házban mikor hozzám akar vágni dolgokat, még az is az én hibám ha ő leejt valamit amikor a közelben se vagyok. utál és már én is egyre jobban utálom őt mégha nem is mondom. tudom hogy nem kitűnő a 3,5ös átlagom, de igyekszem, ennyit tudok magamból kisajtolni, és nem mondhatja senki hogy lógatom a lábam, soha semmit nem hagytam figyelmen kívül amit feladtak.

mégis állandóan csak a büntetés, az ordítás, hogy haszontalan vagyok, élősködő, szemét.. üldözési mániája van, azt képzeli minden amit csinálok csak azért teszem hogy neki ártsak, pedig soha nem ártottam neki. már a közelébe menni alig merek.

2013. jan. 19. 15:34
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem mondok nagyot,de az unokatesóddal nem tudnátok ezekről beszélni? Ő amúgy hány éves? ő se tudna segíteni?
2013. jan. 19. 18:15
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem anyudnak pszichiáterre lenne szüksége, de sürgősen..
2013. jan. 19. 18:22
 23/38 A kérdező kommentje:

az unokatesóm fiatalabb nálam 2 évvel, most 12.

nem is igazán szoktunk beszélni, ritkán találkozunk, de akkor látom hogy egy roncs, talán rosszabb állapotban van mint én.

szerintem akármennyire rossz dolog történt valakivel, attól még nem kéne megkeserítenie a gyereke életét, de alapból senkivel nem kéne tiszteletlenül, sértően beszélni, ártani neki, teljesen mindegy hogy idegen, család, vagy gyerek, amíg a másik sosem ártott neki. mert én nem csináltam semmit, tudom magamról, tiszta a lelkiismeretem, ezért kezdem gyűlölni anyámat azért amit velem csinál. még azért sem hisztizek hogy nincs zsebpénzem sem, persze vásárolni mindig nekem kell mennem és hozni a számlát mit mennyiért vettem, én semmit nem tudok magamnak venni. de lassan már úgy gondolom örülök hogy enni kapok. bár főzni hetente 2 alkalommal szokott maximum, de legalább megehetem a kenyeret/párizsit/zöldséget ha éhes vagyok..

2013. jan. 19. 18:26
 24/38 anonim válasza:
91%
Kedves kérdező! Én nem voltam olyan rossz helyzetben, mint te, de nekem sem volt jó viszonyom anyukámmal, hogy úgy fogalmazzak. Úgy tűnt egyáltalán nem szeret, mondott rám mindenfélét, és egyre jobban romlott a viszonyunk. És pont ma, leültünk apuval beszélgetni, és kiderült, hogy anya ugyanolyan rosszul érzi magát mint én, rossz anyának tartja magát néha, csak a rossz gyermekkora miatt (egyedül nőtt fel) ilyen, nem ismeri el, ha nincs igaza, stb. Ezért rájöttem, hogy igazságtalanság emiatt haragudni rá. Elhatároztam, hogy mindent megbocsátok neki, kedves leszek, és akkor meg fog javulni a viszonyunk. Neki is szeretetre lenne szüksége, nekem is, csak mindketten makacsok vagyunk. Ezért most én fogok nyitni felé. Ezt azért írtam le, mert neked is hasonló a helyzeted, és lehet, hogy segítene ez:) Velem is pont most történt ez a felismerés, tehát nem tudom, hogy tényleg újból jóban leszünk e, de szerintem érdemes megpróbálni:)
2013. jan. 19. 21:22
 25/38 anonim ***** válasza:
57%

Ez tényleg nem normális. Szegénykèm! :(

Miért szokott kiabálni általában?

Csak az marad hogy kollégiumos gimibe mész, de az nem javìt a viszonyotokon. Neked kell javítani ezen mert ezekből ìtélve ő biztos nem fog. Lány vagy gondolom. Mert pl megpròbálhatnád mikor nincs otthon főzöl vmi egyszrű ételt amit szeret annak hátha örülne.De arra vigyázz hogy legyen ott mikor csinálod mert akk lecseszhet hogy mirt pakolsz szét, és mosogass el utána mert azon is pattoghat. Vagy estleg ha melegebb lesz hìvd el hogy sétaljatok egyet, fagyizzatok vagy hasonlò.

Az nem lehet hogy pl apudra emlékezteted vagy vmi hadonlò?

Sok sikert, hátha megbékültök. :)

2013. jan. 19. 22:55
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem normälis Anyukäd viselkedese. Nekem apäm volt hasonlo. Kitartäs, hidd el, tul lehet elni. 18 eves korod utän menj el hazulrol. Ennyit tudok csak javasolni.
2013. jan. 20. 22:15
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy az anyának nem volt gyerekkora, nem indok semmire. Éppen ezért kellene a saját gyerekét szeretnie. De legalább is nem bántania.
2013. jan. 21. 19:39
 28/38 anonim válasza:
72%

Te jóó ég, ez így nem mehet tovább!! :( Teljesen tönkretesz téged! így már én is sokkal jobban tudom értékelni a saját szüleimet : (

próbálj finoman beszélni vele, de őszintén szólva én reménytelennek látom.. nincs egy felnőtt, normális, kedves, segítőkész barátod/távolibb rokonod, akivel megbeszélhetnéd a dolgot? ha nem, akkor sajnos tényleg komolyabb dolgokhoz kell fordulni :|| Istenem... nagyon sajnállak... :( Kitartás!

15/L

2013. jan. 28. 22:20
 29/38 anonim ***** válasza:

Szerintem anyukádnak elvonási tünetei vannak. Mindegy mitől lehet valamit szed vagy fogyózik és agyára megy a diéta.

De erről te nem tehetsz. Mivel még kiskorú vagy beszélj a tanáraiddal hátha tudnak segíteni. Csak van egy felnőtt akibe megbízol.

2013. febr. 15. 14:57
 30/38 anonim ***** válasza:
Szólj egy környezetedben élő felnőttnek,pl: az egyik tanárodnak, nagyszüleidnek és forduljatok a gyermek védelmisekhez.
2013. febr. 22. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!