Miért hiszik olyan sokan, hogy egy anya fontosabb mint egy apa? Akik szerint nem ugyanolyanok, azok miért gondolják ezt?
Figyelt kérdés
Most olvastam egy olyat, hogy az anyai ölelést nem pótolhatja semmi, egy apai ölelés sem. Ezt hogyan lehet így kijelenteni? Én is anya vagyok, mindennél jobban imádom a gyerekeimet, de az apjuk is ugyanúgy szereti őket. A gyerekeket is ugyanúgy meg tudja vigasztalni, nevelni vagy ellátni is. Nem hiszem, hogy bármelyikünk fontosabb lenne nekik. Normális családban nem így van rendjén?2012. nov. 19. 10:19
11/13 anonim válasza:
Szerintem is egyforma fontos, bár teljesen más. Nálunk apukám sokkal lazább, szabadabb, jobb humora van, sok mindenben megértőbb, és ezt soha nem tudná anyukám pótolni. De anyukámnak is vannak olyan tulajdonságai, amik apukámban nincsenek meg. Nem szeretem egyiküket sem jobban, de máshogyan igen.
12/13 anonim válasza:
Régen az anya (anyatej, táplálás és melegen tartás) nélkül a csecsemő egyszerűen meghalt. Apa nélkül még csak elvolt valahogy.
Ma persze a "civilizált" társadalmakban már másként van, de ez az "ősi" berögződés. Az állatok nagy részénél is az anyán múlik az utódgondozás, az apának közvetett szerepe van csak (élelemszerzés, védelem stb.).
Nyilván egy normális családban ma már, legalábbis a nyugati civilizációban egyre inkább kiegyenlítődik a két szülő szerepe, de ezzel együtt azért továbbra is a nagy többségnél az anya feladata a nevelés-gyerekgondozás, az apa meg este beesik munkából, simít rajtuk kettőt, aztán alvás.
13/13 anonim válasza:
Talán azért mert a gyerek két éves koráig átlagos esetben, az anya a minden. 0- 24 be gondoskodik a gyerekekről, amíg apuka dolgozik. Hazaérve mégha az összes idejét is a gyereknek szenteli ( ami azért szerintem elég ritka) akkor is csak töredékét foglalkozott mint az anya akinek ez a dolga. Az első pár év nagyon meghatározó és valószínű innen erednek ezek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!