Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiszik olyan sokan,...

Miért hiszik olyan sokan, hogy egy anya fontosabb mint egy apa? Akik szerint nem ugyanolyanok, azok miért gondolják ezt?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy olyat, hogy az anyai ölelést nem pótolhatja semmi, egy apai ölelés sem. Ezt hogyan lehet így kijelenteni? Én is anya vagyok, mindennél jobban imádom a gyerekeimet, de az apjuk is ugyanúgy szereti őket. A gyerekeket is ugyanúgy meg tudja vigasztalni, nevelni vagy ellátni is. Nem hiszem, hogy bármelyikünk fontosabb lenne nekik. Normális családban nem így van rendjén?

2012. nov. 19. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Talán először általában az anyával alakul ki szorosabb kötődés, még egészen pici korban. Ez aztán persze változhat és nagyon sok gyerek van, aki pont az apukájához ragaszkodik jobban. Igazad van, a legjobb esetben ugyanolyan fontos az apa és az anya szerepe a gyerek életében, de én azért anyukámhoz ragaszkodok jobban, mert vele sokkal inkább megértjük egymást.
2012. nov. 19. 10:24
 2/13 anonim ***** válasza:
66%

nem vagyok anya.:)

de szerintem is ugyan olyan fontos,apa is anya is.

de az anyát azért tartják fontosabbnak mert ő szoptat,hordja ki a gyereket,stb. de szerintem ugyan olyan fontos mind két szülő!!! már ha persze van.

2012. nov. 19. 10:28
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

Én nem hiszem, ha nem tudom, hogy számomra anyukám fontossabb.

És ez úgy mondom, hogy a mai napig együtt vannak a szüleim, velük élek és apukámat is imádom de anyukámat senki és semmi nem pótolhatja.

2012. nov. 19. 10:28
 4/13 anonim ***** válasza:
40%
Mert a nőknek valahogy, valamiben muszáj a férfiak fölé emelkedni. Nekem például ugyanannyira fontos apu szeretete, mint anyué. Nyilván más a kettő, de egyik se fontosabb vagy kevésbé fontosabb.
2012. nov. 19. 10:29
 5/13 A kérdező kommentje:
Én gyerek oldalról nem tudok nyilatkozni, mivel megszakadt a kapcsolatom a szüleimmel, illetve ebből talán következtethető, hogy sosem volt minden rendben. Viszont a férjem is azt mondja, hogy neki mindkét szülője ugyanolyan fontos. És tényleg mindketten nagyon aranyosak, megértem hogy nem "tud" dönteni.
2012. nov. 19. 10:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is mind2-en fontosak vagyunk a gyermekeinknek, mindig azt mondják egy formán szeretnek bennünket. Viszont egy dolgot megfigyeltem, hogy az apjuk mellkasára sohasem teszik a fejüket, az enyémre igen, de még a férjem is ott találja meg a nyugalmat. Egy anyai szeretet másképpen hat egy gyerekre, mint egy apai szeretet.
2012. nov. 19. 10:39
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Gondolom azért, mert az anya hordja ki, ő szuli meg, ő szoptatja, tehát sarkitva az apa csak a nemzéshez kell. Ettől függetlenül a normalis az lenne, ha mindkét szülő ugyanúgy szeretné a gyerekeit.
2012. nov. 19. 10:41
 8/13 anonim ***** válasza:

Én megszakítottam apámmal minden kapcsolatot, mert alkoholista volt és mentálisan beteg (amit nem akart kezeltetni) és olyan dolgokat művelt (családon belüli erőszak), ami miatt jobb így.

Viszont ennek ellenére sem gondolom azt, hogy egy apa nem ugyanolyan fontos, mint egy anya. Tény, hogy az anyák hordják ki a gyereküket, ők szülik meg, szoptatják, vannak vele a kezdetekben a legtöbbet, de ha az apa is úgy áll hozzá a dolgokhoz, akkor a gyerek születése után, illetve a későbbiekben ugyanolyan szoros kapcsolatot tud kialakítani a gyerekével, mint az anyuka.

És ezt mind a saját bőrömön tapasztalom. Én magam is feleség vagyok és anya és kezdetben valóban én voltam a fiamnak a mindene, de mikor már a férjem is jobban tudott vele foglalkozni, mert picit nagyobb lett, főleg most már 2 évesen sok közös programot csinálnak ketten vagy csinálunk hárman és látom a fiúnkon, hogy ugyanannyira imádja az apját is, mint engem és legalább annyira hiányolja őt is, ha nincs vele, mint engem. És ez így van rendjén.

Ami miatt sokan úgy gondolhatják, hogy egy anya fontosabb lehet és vannak esetek, amikor ez így is van, hogy az apák tulajdonképpen csak a fogantatásban vesznek részt, a fájdalmasabb részeket nem érzik át, vannak apukák ugye, akik lelépnek még a gyerek születése előtt vagy után, vagy alapból nem foglalkoznak úgy a gyerekükkel, mint az anyukák. De ez bizonyos emberek hozzáállása, nem minden férfié. Ezért nem általánosítanék.

Egy normális családban mind az anya, mind az apa egyaránt fontos a gyereknek. Szerintem. Hisz mind a kettőre ugyanolyan szüksége van és sokkal jobban érzi a gyerek is magát, ha mindkét szülőre számíthat, nemcsak az egyikre.

2012. nov. 19. 10:50
 9/13 anonim ***** válasza:
58%
Mert a nők szeretik túlmisztifikálni a kötődést.
2012. nov. 19. 10:59
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

Anya vagyok,szeretnek a lányaim,de az apukájukat

viszont imádják!

Tehát az én véleményem szerint mindkettő egyformán fontos.

A férjem is dolgozik,én is.Igy egyformán vesszük ki a rászünket a gyereknevelésből.

2012. nov. 19. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!