Miért hiszik olyan sokan, hogy egy anya fontosabb mint egy apa? Akik szerint nem ugyanolyanok, azok miért gondolják ezt?
nem vagyok anya.:)
de szerintem is ugyan olyan fontos,apa is anya is.
de az anyát azért tartják fontosabbnak mert ő szoptat,hordja ki a gyereket,stb. de szerintem ugyan olyan fontos mind két szülő!!! már ha persze van.
Én nem hiszem, ha nem tudom, hogy számomra anyukám fontossabb.
És ez úgy mondom, hogy a mai napig együtt vannak a szüleim, velük élek és apukámat is imádom de anyukámat senki és semmi nem pótolhatja.
Én megszakítottam apámmal minden kapcsolatot, mert alkoholista volt és mentálisan beteg (amit nem akart kezeltetni) és olyan dolgokat művelt (családon belüli erőszak), ami miatt jobb így.
Viszont ennek ellenére sem gondolom azt, hogy egy apa nem ugyanolyan fontos, mint egy anya. Tény, hogy az anyák hordják ki a gyereküket, ők szülik meg, szoptatják, vannak vele a kezdetekben a legtöbbet, de ha az apa is úgy áll hozzá a dolgokhoz, akkor a gyerek születése után, illetve a későbbiekben ugyanolyan szoros kapcsolatot tud kialakítani a gyerekével, mint az anyuka.
És ezt mind a saját bőrömön tapasztalom. Én magam is feleség vagyok és anya és kezdetben valóban én voltam a fiamnak a mindene, de mikor már a férjem is jobban tudott vele foglalkozni, mert picit nagyobb lett, főleg most már 2 évesen sok közös programot csinálnak ketten vagy csinálunk hárman és látom a fiúnkon, hogy ugyanannyira imádja az apját is, mint engem és legalább annyira hiányolja őt is, ha nincs vele, mint engem. És ez így van rendjén.
Ami miatt sokan úgy gondolhatják, hogy egy anya fontosabb lehet és vannak esetek, amikor ez így is van, hogy az apák tulajdonképpen csak a fogantatásban vesznek részt, a fájdalmasabb részeket nem érzik át, vannak apukák ugye, akik lelépnek még a gyerek születése előtt vagy után, vagy alapból nem foglalkoznak úgy a gyerekükkel, mint az anyukák. De ez bizonyos emberek hozzáállása, nem minden férfié. Ezért nem általánosítanék.
Egy normális családban mind az anya, mind az apa egyaránt fontos a gyereknek. Szerintem. Hisz mind a kettőre ugyanolyan szüksége van és sokkal jobban érzi a gyerek is magát, ha mindkét szülőre számíthat, nemcsak az egyikre.
Anya vagyok,szeretnek a lányaim,de az apukájukat
viszont imádják!
Tehát az én véleményem szerint mindkettő egyformán fontos.
A férjem is dolgozik,én is.Igy egyformán vesszük ki a rászünket a gyereknevelésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!