Volt már olyan hogy a szüleid megvertek? Ha igen, miért?
Igen, vertek.
Helyesbítek: az anyám vert.
Gyerekkoromban is kaptam sok pofont, "elfenekelést", miután pedig megtanultam járni, a nappaliban, a kanapé szélén pihent a fakanál.
Tizenhat éves koromig folytatódott ez a kálvária, ordibálás minden nap volt, fenyegetőzés, lelki terror szintúgy.
Pár füles is becsúszott, hajtépés.
Tizennégy éves koromban, nyáron volt a tetőpont nálam.
Az anyám házat építtetett, apa ott segített, anyám meg csak lábatlankodott. Én otthon főztem, mosogattam, takarítottam 10 emberre ( a munkások). Egy zsalukő rácsúszott anyám egyik ujjára, zúzódott a kisujja.
Olyan ideges lett, hogy hazajőve belémkötött, (épp söpörtem) és a falhoz szorítva tépte a hajam és pofozott.
Sírni kezdtem, ekkor már ököllel ütött. Könyörögtem neki : "Anya, anyuci kérlek, könyörgök, ne bánts! ".
Leszarta. Rugdosni kezdett, és eltorzult arccal vert, ameddig meg nem unta.
A bal szemembe belekarmolt, a számból is folyt a vér, a könyökömet bevertem az elválasztófalba, néha még bekattan benne az ideg, érzem hogy lüktet a fájdalom.
Most tizenhat éves vagyok, a szüleim elváltak, az apukámnál maradtam. Az anyámmal (ha lehet így nevezni) nem beszélek, nem szólok hozzá, ha szóba kerül, a keresztnevén szólítom.
És hogy miért vert?
Sokszor töprengek rajta magam is. Rajtam adta ki a feszültséget, a felgyülemlett dühét, indulatát. És mert élvezte, ha látja a félelmemet.
És hogy hol volt az apukám ilyenkor?
Dolgozott látástól mikulásig, kemény fizikai munkát végzett, akár 10-12 órán keresztül is. Lelkileg teljesen megroppant, anyám őt sem kímélte.
Ez után az eset után alvászavarom lett, generált szorongásom van, depresszióval kezel egy pszichiáter.
De mégis... szeretem ezt a világot. Szeretem az embereket, szeretek reggel az ablakon beszűrődő napfényre kelni és szeretem az apukámat. Nekem már csak ő maradt.
A gyógyszeres kezelést elutasítottam, mondván, hogy a saját akaraterőmből fogok talpra állni. Napról napra közelebb kerülök hozzá. És egyszer sikerülni fog.
Érzem. :)
16/L, (Anika)
ja és még csak annyit ( bár tudom, regényt írtam) nem cigiztem/ittam/füveztem soha, nem beszéltem vissza nekik, illemtudó voltam, mosolygós és halomra nyertem a tanulmányi versenyeket, országosakat is . Tudod, az az igazi "mintagyerek"
Ezután méginkább: MIÉRT? :)
(Előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!