Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan kutat-e a szülő a...

Jogosan kutat-e a szülő a gyermek holmijai közt?

Figyelt kérdés

Nem az érdekel, hogy fontos-e, hogy igenis kell, vagy nem, mert a gyerekről így derülnek ki olyan dolgok hogy drogozik-e, hanem hogy van-e erre vonatkozó, vagy ehhez hasonló konkrét jogszabály, és ha van, akkor mi az?

Illetve hogyha a gyermekek elhelyezésében (válás) miatt per zajlik, mennyire befolyásolhatja ez az elhelyezést? (Csak az egyik szülő kutat, de leptopba, könyvek közt, fiók, polc, ágy alatt, matracban, dobozokban, elemtartóban MINDENHOL MINDENT átkutat, elolvas mindent, minden blokkot, számlát, bizonylatot, levelet, mindent.

Köszönöm.

2012. júl. 26. 17:41
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

10.

Jogosan szakítottam a barátommal.

Akkor jogilag elfogadottan?...

2012. aug. 8. 15:45
 12/38 anonim ***** válasza:
Igen
2012. aug. 8. 15:48
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát... A barát most hogy került ide?

Egy baráti kapcsolat semmiféle jogi kapcsolatot nem jelent. (Erkölcsit igen, de az nem jogi kategória).

Akkor szakítasz amikor akarsz...

2012. aug. 8. 18:30
 14/38 anonim ***** válasza:
70%
Van az a normális gyerek-szülő bizalom a gyerek hoyg bízzon az anyjában apjában ha ő sem benne?? Erkölcsileg nulla az aki ilyen. Persze a saját érdekedben kicsikém, mondják mindig...
2012. aug. 13. 15:17
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Én értem mire gondolsz a "jogos" szó alatt:)

-hivatalosan jogos, hogy kutakodik benne

- hétköznapi értelemben nem jogos, mert a gyerek is ember, egy különálló lény, szabad akarattal, és saját cuccokkal, amiket, ha nem oszt meg a szüleivel, azaz ő dolga.

DE jogilag nem tehetsz semmit...

Ha elmúltál 18. akkor persze igen.

2012. aug. 13. 17:17
 16/38 anonim ***** válasza:
77%

Hivatalosan amennyiben kimerít az érzelmi terror fokát, akkor akár árvaházi elhelyezést is kérhet a sértett.

A szülőnek joga van tudni a gyerek viselkedéséről, de nem tarthatja rettegésben. Minden kiskorúnak joga van állami elhelyezést kérvényezni illetve szociális munkáshoz fordulnia, amennyiben otthon akár fizikálisan akár lekileg bántalmazzák.

Válásnál meg mivel megkérdezik a gyereket is, hogy kivel szeretne lenni, és ha azt válaszolja, hogy "anyu egy hisztérikus, üvöltöző zsarnok, aki ha tehet zsarol és megaláz", akkor az apának jó esélye van arra, hogy nem csak hogy neki ítélik a gyereket, de az anyától a láthatási jogot is megvonják.

2012. aug. 13. 18:36
 17/38 anonim ***** válasza:
24%
Ahol már joggal dobálóznak, ott már semmi bizalom nincs....az már nem is család. Hogy szeretetről már ne is beszéljek...
2012. aug. 13. 18:38
 18/38 anonim ***** válasza:
70%
Kiegészítés: még jobb, ha az érzelmi terrora van is fizikai bizonyíték, pl. rejtett kamerás videó, vagy hangfelvétel. Barátoktól elég könnyű kölcsönkérni egy jobb telefont, a polcra feltenni vagy táskába be, és kész is. Ha van öt tíz ilyen felvétel mint bizonyíték, azt eggyelten bíróság sem fogja figyelmen kívül hagyni.
2012. aug. 13. 18:41
 19/38 A kérdező kommentje:

köszi.. a gyermekekkel 14 év alatt pszichológus beszélget, 14 év felett pedig a bíróság döntést hoz, Anya vagy apa, és a gyermeknek bele kell egyeznie, vagy nem.

mint mondtam, nem én vagyok az "áldozat"...

Köszönöm a válaszokat. akiknek igen, azokat felpontoztam.

2012. aug. 14. 21:35
 20/38 anonim ***** válasza:

"hanem hogy van-e erre vonatkozó, vagy ehhez hasonló konkrét jogszabály, és ha van, akkor mi az? "

Tehát te azt kérdezted, hogy jogilag rendben van-e, hogy a szülő a gyereke homlijában kutakodik. Igen, rendben van. Téma lezárva.

2012. aug. 21. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!