Anyám állandóan kikészül a legalapvetőbb dolgokon is. Ez miért van?
15éves jól nevelt fiú vagyok. Senkinek sem szeretnék rosszat és ahogy csak tudok bármiben segítek... Apám egy átlagos szürke ember éli mindennapi életét és boldog. Persze csak akkor ha anyám is nyugodt. Nem tudom miért van, de anyám még a viccelődésen is kiakad és állandóan szitkozódik mindenkivel... Elmegyünk nagyszüleimhez ebédre, jól érezzük magunkat, viccelődünk nevetünk, erre mikor hazaérünk anyám egyszerűen összeomlik és elkezdi szidni az egész családot, hogy hogy viselkedtünk máshol és, hogy mindig ő húzta a rövidebbet... Ez persze nem így van, nem tudom mi a baja azzal, ha bemondok neki egy viccet, amin röhögni kellene, vagy azzal, ha másvalaki egy tanácsot ad neki, hogy próbálja meg talán úgy könnyebb... 15 éves létemre még mindig nevelni próbál, gyakran kezet emel rám, megüt... Nem fáj, felnőttem, megértem legalább annyira, hogy kiérdemeljem azt, hogy úgy viselkedjen velemi mintha értelmes ember lennék... Ez nem így van. Talán én is örököltem 1-2 tulajdonságát, mivel ha olvasok és valaki akár 1 szót is mond elvesztem a fonalat és dühbe jövök. persze megtanultam kezelni ezt (nem tudom milyen betegség lehet.. :S) és manapság ma már csak az esetek 10%ában szidok meg valaki... A kérdésem az, hogy hogyan próbáljam meg anyámat lenyugtatni és megtanítani az érzéseit kezelni? Nem akarom, hogy válás legyen belőle, tanácsaimat lenézi, mintha csak egy értelmetlen mondat lenne és továbbáll... Egy pár példát mondok még azért... :
-Ha elejti az ételt, tárgyat, vagy valamit a kezéből (ami ugyebár egy átlagos porszem jelenség) és testvérem kineveti, mert vicces volt, elkezd ordítozni, nem csak testvéremmel velem is, de velem nem azért mert nevetek, hanem mondjuk mert nem tetszenek a jegyeim amit hazavittem.... (jeles vagyok 4,46) Próbálkozom ezt is megadni neki, de még ha kitűnő is lennék találna rá más példát, hogy leszidjon, vagy megpróbáljon megverni...
-ha vendégekhez megyünk és felmerül pár jó tanács amit szerintem érdemes lenne kipróbálni és mikor hazaérünk ugyanez a pakli...
-Ebéd után gyakran lefekszik delelni kicsit. Nem tudom mi a baja lehet, de próbálok olyan csendben közlekedni ahogyan csak tudok. Tesóm áthív az emeleten lévő másik szobába, ő felébred és kiakad, hogy mi a francért futkározom és ugrálok? o.O (MI?) Aki tud segíteni ez ügyben az kérem tegye meg, nem csak azért mert lelki teher a család számára e viselkedés, hanem mert az állandó idegesség jelentősen fokozza az életszínvonalat, és nem akarok elveszíteni senkit a családomból egyelőre! Ui.: Anyukám cigizik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!