Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tartják sokan a kapcsola...

Miért tartják sokan a kapcsolatot az alkoholista, bántalmazó, cseszegető szüleikkel, akiket utálnak? A gyerekeiket miért engedik a közelükbe?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés ihletett, ami arról szólt, ki miért haragszik a szüleire, nagyon sok szörnyü komment érkezett, hogy alkoholista, bántalmazó, rosszindulatú, szemét szüleik voltak. Megkérdeztem, miért tartják a kapcsolatot, erre jöttek ilyenekkel pl., hogy mert ott látogatják meg a testvéreiket, akik ilyen bántalmazó szülőkhöz vállaltak gyereket. És a kommentelők viszik ide több napra a saját gyerekeiket is, ilyen nagyszülőkhöz.

De nyilván nem ez az egyetlen kérdes, hiszen naponta van a Család kategóriában 3 ilyen kérdes, hogy anyám nem szeret, folyton kritizál, beszólogat, zsarol, a gyerekeim előtt is, leszól. Amugy is alkoholista volt, vert gyerekként, minden sz*rnak elhordott.

De ezek a felnőtt emberek csak tartják a kapcsolatot velük, látogatják őket, hazajárnak pofonért, bántásért. És viszik ezekhez az emberekhez a gyerekeiket, és nem ertik, mi a probléma ezzel....

Én olyan emberként, aki megszakította a kapcsolatot a bántalmazó szülőjével, tudom, hogy ez egy nehéz dolog, nagy a társadalmi nyomás, hogy "csakazanyád", meg mit fognak gondolni mások és nehéz is elfogadni a dolgot - de azért nem lehetetlen. El lehet ide jutni.

En is megtettem, és el nem tudom képzelni, hogy a bántalmazó, toxikus szülőm a gyerekemmel kontaktba engedjem. Másnak ez miert van rendben?

márc. 24. 14:29
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
24%
Most, hogy a másik kérdésnél törölték a válaszolókat gyalázó válaszaidat, kiírtál inkább egy kérdést? :D
márc. 24. 14:47
 2/52 anonim ***** válasza:
55%

Nekem ezzel a kérdéssel a gondom az, hogy a kérdező a saját világképe alapján felállít egy „abszolút igazságot” és bárki, aki az ő véleményétől eltér annak nem lehet igaza.

Van 100 kérdés, 100 válasz, 100 történet, mindegyik teljesen egyedi élethelyzet, szituációs rendszer, a kérdező ezt a 100 dolgot gyúrja össze egy masszává, kiegészítve a saját fantáziájával és ezt a masszát igyekszik abszolút igazságként ráhúzni az egyénekre.

Holott abszolút igazság nem létezik, nincs olyan, hogy a nagybetűs jó út, mindenki helyzete más és más. El kellene tudni fogadni, hogy ami nekünk működött, az másnak nem biztos, hogy fog, vagy egyáltalán szükséges.

márc. 24. 15:01
 3/52 anonim ***** válasza:
57%
Mazochisták, szeretnek szenvedni, és még fogyatékosok is. Erre más válasz nem létezik.
márc. 24. 15:16
 4/52 A kérdező kommentje:

Ez csak rizsa volt, 2-es. Szimplán írd le, szerinted mik az okai annak, hogy tartják a kapcsolatot, függetlenül attól, szerinted mit gondolok.

Ennyi volt a kérdés, nem más.

márc. 24. 15:22
 5/52 anonim ***** válasza:
17%
#4 Nem rizsa, tény.
márc. 24. 15:28
 6/52 anonim ***** válasza:
86%

"erre jöttek ilyenekkel pl., hogy mert ott látogatják meg a testvéreiket, akik ilyen bántalmazó szülőkhöz vállaltak gyereket"

Például ezért tartják.

márc. 24. 15:36
 7/52 anonim ***** válasza:
71%
A megfelelési kényszer sok ember döntéseit, cselekedeteit meghatározza. Örök gyermek szerepükből nem tudnak vagy nem akarnak kinőni. A bántalmazó szülők gyermekeinek nagyon alacsony az önértékelésük, ezért is képtelenek elszakadni.
márc. 24. 16:24
 8/52 anonim ***** válasza:
65%

"Szimplán írd le, szerinted mik az okai annak, hogy tartják a kapcsolatot"

Leírtam, hogy mi az oka: testvérem és családja vele egy háztartásban élnek.

"függetlenül attól, szerinted mit gondolok"

Az, hogy mit gondolsz senkit nem érdekel. Senki nem kérdezte a véleményed, senki nem kérte, hogy mondj véleményt. Te mégis nekiálltál kéretlenül osztani az észt és a családomat minősíteni, becsmérelni ismeretlenül.

márc. 24. 17:08
 9/52 anonim ***** válasza:
71%

Toroltetted a válaszom?

Mi volt benne rossz?

Leírtam, hogy azért tartom. Kapcsolatot a szüleimmel mert akármilyenek is szeretem őket

Itt nem én vagyok a hülye kedves kérdező...

márc. 24. 17:23
 10/52 anonim ***** válasza:
61%

"Itt nem én vagyok a hülye kedves kérdező..."

Hát a kérdező "9-es, vagy 10 kommentből te vagy/voltál 8 itt vergődve, és engem nem normálisozol? 😂 Miközben te hordod bantalmazó szülőkhöz a gyerekeid, meg bántottak, de szereted őket 😂" reakciójából ítélve ezzel csak egyetérteni tudok.

márc. 24. 17:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!