Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos-e a fiam háborgása?

Jogos-e a fiam háborgása?

Figyelt kérdés
Fiam párkapcsolata megszakadt, hazaköltözött hozzám. Amikor munkaszünetes napja volt, akkor a volt barátnője mellett is délig aludt, nem lehetett zavarni, vagy felkelteni. Most ráadásul váltott műszakban dolgozik (egészségügy), azt megértem, ha éjszakából jön haza, lefekszik, nyilván nem fogok porszívózni, amennyire lehet csendben vagyok. Én viszont nem tudok egész délelőtt semmit sem csinálni, mert nyugdíjas vagyok ugyan, de itthon is van dolgom, meg egyeltalán élek. Ma pl. nem éjszakás volt, 7-10-ig lábujjhegyen jártam, de 10 után elkezdtem söpörni, és a partvis odakoppant a bútorokhoz, vagy egy széket odébbtolva hangot adott a kövön. Kirohant a szobájából, és minden voltam, csak szép/jó nem, amiért nem hagyom aludni. Még most is azon dühöng, hogy majd holnap reggel 5-kor ő fog nekem lármát csapni. Elvárja, hogy lelkiismeretfurdalásom legyen, és elrohant itthonról. Nem kamasz, 50 éves.

tegnap 17:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%

"Nem kamasz, 50 éves."

Addig azt gondoltam, fiatal felnőtt, és magamban azt mondtam: mint egy hisztis kisgyerek.

Ha 50 éves, akkor meg elküldeném a fenébe. Ennyi idősen miért nincs neki egy saját (akármilyen szerény) lakása?

Más ennyi idős korára nemcsak egzisztenciát teremt, és gyerekeket nevel, de már azért spórol, hogy a gyerekeit tudja segíteni a lakáshoz jutásban. Ő mit tudott felmutatni ehhez képest? Semmit!

Ilyen viselkedés után egy napot se maradhatna nálam.

tegnap 19:11
 12/28 anonim ***** válasza:
72%
Öröljön hogy otthon lakhat..ezek szerint segíteni se segít semmit csak élősködik ott mint egy here
tegnap 19:16
 13/28 anonim ***** válasza:
22%
50 évesen örüljön, hogy ilyen anyukája van akinél lakhat, és aki végzi a házimunkát. 50 évesen sokan örülnének, ha még velük lenne az anyja:( Szerintem a munka miatt is , meg a természete miatt hisztis, ezen mindenképp nekik kell változtatnia.
tegnap 19:24
 14/28 anonim ***** válasza:
76%

Ha olyan stílusban merne beszélni velem, amit az írásod sejtet, visszakézből mondanám, hogy takarodjon, ahova akar, most azonnal. Hát álljon már meg a menet basszus. Te bőven felnőttként megengedted neki, hogy ott lakjon, felrúgva ezzel a privát szférádat, alkalmazkodsz ahhoz, ha éjszakázik és még azt is toleráld, mikor nem az, de délig van kedve alukálni? Hát meg a nagy túrót. Neki itt kuss van, maximum a köszönöm szó hagyhatja el a száját, de az igen sokszor. Nemhogy még merne megmukkanni reggel 5-kor. Eleve annak kell jobban alkalmazkodni, aki a normálistól eltérő életmódot él.

Mondom mindezt állandó éjszakásként.

tegnap 19:30
 15/28 anonim ***** válasza:
64%
Ilyenkor már nem a családi kapcsolat számít, hanem az emberi összeférhetőség vagy összeférhetetlenség. Felnőtt emberek mindegyikének megvan a maga bejáratott szokása, amit csak vészhelyzet esetén szabad felborítani. Az meg talán nincs.
tegnap 19:43
 16/28 anonim ***** válasza:
20%
Az apja él még? Megfordult a fejembe, bár nem írtál róla semmit, hogy a ház egy részét örökölte az apja után. Ennek ellenére nincs joga így viselkedni veled. Csak ott lakni, ha tényleg örökölt. De neked is ugyanannyi jogod van, ha nem több. Emiatt pedig viselkedj úgy, ahogy neked tetszik. Ha megpróbál bántalmazni, rendőrt hívj.
tegnap 19:45
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

16-os: ha a ház felér örökölte (volna), akkor a kérdezönek a haszonélvezeti joga lenne az ingatlanra, tehát a fia csak akkor élhet ott, ha a kérdezö beleegyezik, jogában áll kitiltani onnan.

Mellesleg ha afiam velem így viselkedne, kapna max. egy hetet arra, hogy elköltözzön.

tegnap 19:51
 18/28 anonim ***** válasza:
59%
Én is erre gondoltam, hogy ő a fél tulaj, csak ugye te meg vagy a haszonélvező. Azért 50 éves független férfiként ott tartani, ahol ő, nagyon gáz, sarokba kellene húzódnia, nem hisztikézni. Mi a terve, végleg nálad marad? Előadja a közönségnek, hogy téged segít, ezért nem tud elköltözni? Közöld vele, milyen feltételekkel maradhat, ha nem tetszik, lehet menni albiba. A megtakarításaiból. Nem csoda ha kirakta a nője.
tegnap 19:52
 19/28 A kérdező kommentje:
Meghalt már az apja, de a ház az enyém. A volt férjemet kifizettem válás után, 20 évre felvett vállalati kölcsönből.
tegnap 19:59
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg végképp semmi keresnivalója ott.
tegnap 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!