Udvariatlan a "Mi az?"
Szerintetek udvariatlan azt kérdezni, hogy "Mi az?" vagy "Mi van?"?
Kontextusként hallotam, hogy a szüleim rólam beszélnek valamit, és az apám azt mondta "Hát kérdezd meg tőle!". Amikor odamentem megkérdeztem "Mi az?" és az anyám teljesen kikelt magáböl, hogy "így nem kérdezünk!". Felnőtt nő vagyok, kikérem magamnak hogy ilyenek miatt üvöltözzön velem. Faképnél hagytam.
Szerintetek ez normális? Illetve szerintetek udvariatlan voltam?

"Felnőtt nő vagyok, kikérem magamnak hogy ilyenek miatt üvöltözzön velem. Faképnél hagytam." - Miért ki vagy te? Hercegnő? Díva? Prímabalerina? viselkedésed inkább egy sértett tini szintjét mutatja.
Bár tény, hogy a szüleid b*szták el, ha ilyen flegma tahót neveltek.

Hello!
Nem a kérdésre válaszolok, csak mondom, hogy minden Zöld választ lepontozunk a jövőben és a pirosakat felhúzzuk.
Külön Fb-csoport lesz létrehozva ''Lepontozók'' néven.
De a jelenlegi segítőimmel is elég szépen haladunk. :D
Új irányt mutatunk a GYIK-oldalnak.Úgyhogy el lehet felejteni az eddigi 100%ban hasznos válaszokat mert a jövőben már olyan nem lesz, ugyanis az nincs megszabva, hány választ pontozhatunk... szóval ha nem érted a lepontozást, vagy a pirosból zölddé válást, tudd, hogy azok mi vagyunk és napról napra többen leszünk.
Na jó gyakorizást a jövőben emberek! :D

Legközelebb bax oda neki egy "He?"-t. Utána majd tudja értékelni. Nem tudom mi van az emberekkel. Mindenki elvárja, hogy szóban, írásban hímestojásként bánjanak vele, aztán meg mindenkibe belerúgnak... végül mosolyogva forgatják egymásba a kést... De "én nem mondtam semmi bántót". Engem meg megszólnak, mert akivel bajom volt, a szemébe mondtam.
Szerintem egyátalán nem bunkó a "Mi az?". Kb a miről van szó rövidítése. Legközelebb külömböző szebbnél szebb toldatokkal tedd fel neki a kérdést, és le fog esni. "Jajj anyukám, csak azt szeretném megtudni, ha nem vagyok indiszkrét, és szeretnéd megosztani velem, hogy mit szeretett volna apa, hogy megkérdezz tőlem?" Meg toldhatod még. Hidd el, ez jobban fogja baxni az orrát. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!