Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám azt terjeszti rólam a...

Anyám azt terjeszti rólam a faluban, hogy agresszív vagyok, mert megpofoztam. Mit tegyek, hogy leálljon a híreszteléssel?

Figyelt kérdés

A régi ismerőseimtől kapom a kellemetlen üzeneteket, hogy igaz-e, ami terjed rólam. Rohadt gáz helyzetbe hozott, egyetem után szerettem volna visszaköltözni falura, de ez így offos.

Az igaz, hogy megpofoztam, de ennek volt egy előzménye. Piercinget szúrattam, neki nem tetszett, nekem akart jönni, hogy kiszaggassa a helyéről. Ekkor történt meg, hogy a pillanat hevében nem csak simán lefogtam, hanem a többedik próbálkozása után, hát ja... Tudtam, hogy nem tetszene neki, meg valahányszor emlegettem, mindig izélt, hogy ő nem engedi, megtiltja, de hát tojtam én le, úgy voltam vele, hogy huszonévesen, miközben amúgy dolgozom, magamnak fizetem a dolgaim, nehogy már ő mondja meg, max lesz egy kis mosolyszünet.

Nem gondolnám, hogy a részemről súlyos dolog történt. Annyi volt, hogy hazamentem koleszból, anyám megtámadott egy nyomorult piercing miatt, megvédtem magam. Ki nem dobott, nem is tudna, viszont így ezután nem túl jó hazamenni, pláne, hogy ezután mindenütt úgy fognak rám nézni, hogy agresszív vagyok, mert megütöttem anyámat, mert hát elpanaszolta gondolom boldog-boldogtalannak, falun meg terjednek a hírek.

tegnapelőtt 21:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%
9 de a másik felét nem mondja...ez a baj hogy csak a saját sérelmén nyafog.
tegnap 08:23
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Én kb 9 éves korom óta nem ütöttem, rúgtam, löktem meg senkit, de ha valaki ki akarná tépni a fülemből a fülbevalómat, akkor tuti, hogy ijedtemben mindent megpróbálnék, hogy megakadályozzam.

Én amúgy nem is igazán értem az anya elgondolását. Vélhetően az a baj, hogy a gyereke egy apró, de maradandó változást eszközölt magán. A piercing kitépése mégis mennyivel hagyna drasztikusabb nyomot? Mi volt a logika emögött?

Az a baj, hogy a gyerek testén lett egy 0,5 miliméter átmérőjű lyuk, vagy az, hogy nem tudja már kontrollálni a gyerekét?

tegnap 09:01
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég szívás helyzet. A lényeg, hogy ne kezdj mentegetőzni meg magyarázkodni, mert akkor csak még inkább úgy tűnik, mintha tényleg bűnös lennél. Ha kérdezik, mondd el röviden, hogy mi történt: "Megvédtem magam, ennyi. Nem gondolom, hogy bárkinek joga lenne nekem esni egy piercing miatt."
tegnap 09:02
 14/25 anonim ***** válasza:
6%

"az önvédelem nem erőszak."

De, az önvédelem is erőszak, max enyhítő körülmény. Még mindig igaza van az anyának, hiszen a kérdező megpofozta, ergo agresszív. Nyilván a hátteret nem mondja el

tegnap 09:11
 15/25 anonim ***** válasza:
94%

Nem, az önvédelem nem erőszak.

Ha valaki megtámad az utcán, és te védekezel, akkor erőszakks vagy?

tegnap 09:17
 16/25 anonim ***** válasza:
10%
De, az önvédelem is erőszak. Ha megtamadnak az utcán és védekezés, nem vagyok erőszakos. A védekezés azt jelenti, megprobalom elkerulni a támadást. Ha vissza ütök, akkor erőszakkal válaszolok az erőszakra. Ha valaki még akar ölni és vedekezeskeppen én ölöm meg, akkor embert öltem. A bűntett neve önvédelembol elkövetett emberölés. Enyhítő körülmény, de akkor is megoltem egy embert.
tegnap 09:21
 17/25 anonim ***** válasza:
93%
#16 erőszakos az az ember, aki mást ártó szándékkal bántalmaz. Önvédelem esetén nem ártani akar valaki a másiknak, hanem ahogy a nevében benne van, MEGVÉDENI ÖNMAGÁT. Nem mindig van elég idő, vagy lelki jelenlét, annak a mérlegelésére, hogy hogy tudom a másikat leállítani, amikor olyan szintű a fenyegetés, hogy vagy odacsapsz, vagy te sérülsz. Erősen szőrszálhasogatásnak érzem a kötözködésed.
tegnap 09:28
 18/25 anonim ***** válasza:
94%

16

És ezt hogy kell elképzelni?

A egy sötét utcán valaki rád támad, te pedig csak védekezel? Meddig? Amíg edzetlen, tapasztalatlan emberként végül elfáradsz, elbénázod, a másik meg agyon ver?

Nyilván vissza fogsz ütni, hogy ezzel időt nyerj, és elmenekülj.

Ez nem erőszak, hanem sima túlélési ösztön.

tegnap 09:33
 19/25 anonim ***** válasza:
7%
Annak érzed, aminek akarod, nem tudom az érzéseidet befolyásolni. A tény attól még tény marad. A kérdező megpofozta az anyját. Ennyi q történet. Részemről a vita le van zárva.
tegnap 09:33
 20/25 anonim ***** válasza:
94%
#19 megpofozta, miutan az rátámadott. Itt van lezárva. Ha az anyja nem esik neki, és akarja kitépni a piercinget, nem lett volna felpofozva. Teljesen jogos önvédelem volt.
tegnap 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!