Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A felnőtt gyermekem nem akar...

A felnőtt gyermekem nem akar beszélni velem, mi a jó megoldás? Keressem a lehetőségeket folyamatosan vagy hagyjam egy kicsit leülepedni?

Figyelt kérdés
A hab a tortán, hogy a feleségem ugyanezt csinálja velem, mert szerinte szülőként ez kizárólag az én hibám. Ezért ő házastársként engem büntet. És ha évekig nem akar majd beszélni velem a gyerek, akkor majd a feleségem se fog velem évekig beszélni? Mennyire felnőtt gondolkodás ez? Megoldásokat várnék, a lesajnáló véleményeteket nyugodtan magatokban tarthatjátok, abból van itthon bőven. A konstruktív példákra nyitott vagyok.

tegnap 18:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
41%
A felnőtt gyerekednek miért van még nálatok szobája? És onnan kiküld?
tegnap 21:52
 22/25 A kérdező kommentje:
#20 Direkt leírtam, hogy a gőzt máshol eresszétek ki, de ez a komment nem engem, hanem téged minősít. Szívesen fogadom továbbra is a válaszadókat, a véleményezőknek meg azt üzenném, hogy ne csússzanak le az én szintemre, mert sokkal nagyobb a rutinom, így bárkit le tudok futni.
tegnap 22:10
 23/25 anonim ***** válasza:
72%
Kit érdekel, hogy kit tudsz lefutni?? :D Te aztán a lényegről még véletlenül se beszélnél.... Egyszerűen be se vallod, hogy pontosan mit tettél, és kifogásokat írogatsz le. Amíg ezt csinálod, tök oké, hogy nem beszél veled a gyereked. Mi a jó megoldást? Ezt a kifogásgyárat fejezd be.
tegnap 22:14
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
#5 Nekem nem volt nehéz meglépni, és súlyos oka sem volt. Párszor apám megtépett, meg megrángatott, meg étellel megdobált, mikor pici voltam (3-7 éves.) Sérülést sosem okozott vele, csak nyilván, egy ilyen kisebb gyermek test sokkal rosszabbul fogadja az ilyet, illetve erősebbnek érzi a kis ütést is.
tegnap 23:11
 25/25 anonim ***** válasza:

2: miért szerinted a felnőtt gyerek nem gyerek? Egy szülőnek mindig gyereke a gyereke, lehet családot se akar, vagy nem tud, mert meddő, impotens, stb.

A másik meg hogy van egy pár ismerősöm aki nem beszél valamelyik családtaggal egyáltalán, teljesen normális dolog, nincs semmi harag köztük, csak lehet gondolkodásban nagyon távoliak egymástól. Minek beszélni valakivel, akinek mindenben más vagy ellentétes a véleménye? Ez mellett imádhatjátok egymást, csak lehet két külön gondolkodás vagytok.

ma 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!