Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen nehéz az együtt élés a...

Ilyen nehéz az együtt élés a szülővel?

Figyelt kérdés

Kicsit jöttem panaszkodni.😬

Mondjátok el az őszinte véleményeteket, mert lehet már a hormonok beszélnek belőlem. Férjemmel és a gyermekünkel már rég külön laktunk, viszont házat vettünk és a felújítások miatt vissza költöztünk anyukámhoz.(ahol laktunk eladtuk) Közben én minden napos kismama vagyok, bármikor szülhetek. Szóval, anyukámmal nagyon jó kapcsolatom VOLT egész odáig, hogy ide nem jöttünk lakni átmenetileg.(amit ő akart hogy ne anyósomékhoz menjünk) Aztán engem nagyon megbántott egy dologgal amit a gyerekemre mondott, de ebbe most nem mennék bele. Amit tudni kell, hogy anya jól áll anyagilag, hitelmentes lakás ami nagy szó a mai világba, félretett pénze is bőven van. Ezt azért írom csak le, mert pénzt kér azért hogy itt lakhassunk 1szobába. Nekem ez őszintén rosszul esik. Mikor tudja azt hogy hitelt kezdtünk el fizetni, jön a tesó, stb..Semmibe nem segít. Mióta itt lakunk egyszer sem takarította ki sem a wct, sem a fürdőszobát.. semmit. Próbáltam hogy 2hétig nem takarítottam, az sem érdekelte. Magyarán van egy bejárónője..(én)😆

Akkorát csalódtam benne ilyen téren.. mikor gyerek voltam nem rémlik hogy ilyen lett volna. A gáztűzhelyet képtelen eltakarítani maga után. Azt már nem takarítom utánna.

Mindenbe próbál bele kötni, nem mindegy az sem hova tesszük a törülközőt. Vagy mikor fekszünk le aludni. Van hogy megkérjük vigyázzon az unokára amíg elmegyünk vásárolni. Alig várja hogy haza érjünk, már csukja be az ajtót és mondja jóéjt..18.40kor😬

Ami az i-re tette a pontot, az az volt mikor mondta hogy ha megszülök majd ő is vesz ki szabit (férjem után)hogy segítsen. Már bocsánat de ha eddig képtelen volt itthon arréb tenni bármit, akkor nekem nem segítség, inkább fusztrál hogy itt van. Rosszul látom?

Másnak is nehéz az együtt élés vagy én vagyok egy hp?🤣

tegnap 12:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ mennyit kér el havonta? Oké hogy neki nincs hiteke se autója és van pénze, amihez pl nem értem neked mi közöd van, oké, anyukád, felnevelt de ne várd el tőle hogy mindent fizessen helyetted. Nem lakom anyukáméknál, külföldön élek a férjemmel és a kisbabánkkal, de ha hazamegyünk 2-3 hétre és kölcsönkérem az autót akkor az a minimum h tankolok bele, elmegyek bevásárolni is ne ő álljon mindent, oké hogy hiteletek van, de nem állhat mindent ő mondván h neki nincs is mit fenntartania. Pl mentem volna inkább anyóséknál, ha ott élősködhettem volna. Annyira drága minden manapság.
tegnap 14:24
 12/27 anonim válasza:
92%
idövel a problémák fel fognak erösödni. Szerintem ki kellene próbálni egy idöre az anyósékat.
tegnap 14:34
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nem nehéz az együttélés, csak alkalmazkodni kell!

És mindig ahhoz kell alkalmazkodni, akié az ingatlan.

Tehát jelen esetben te terhesen a gyerekkel meg a pároddal visszaköltöztetek anyádhoz, akinek így oda lett a nyugis élete meg a spórolási lehetősége, hiszen megnövekedett a rezsi.

Evidens, hogy pénzt kér, nem tőled, hanem tőletek.

Ha csak te költöztél volna haza, akkor is illik bele adni valamit a közösbe, hiszen felnőtt emberről van szó és nem vagy már gyerek, de még egy gyerektől is elvárható, hogy takarítson.

Az meg, hogy anyádnak mennyi megtakarítása van, meg hogy nincs hitele stb, az nem releváns abból a szempontból, hogy ti most ott laktok és megnőtt a fogyasztás, meg el kell viselni x ember hlyeségeit.

tegnap 14:36
 14/27 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem próbáljátok ki akkor anyósékat és lesz összehasonlítási alapod! :)
tegnap 14:37
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

De most azt várja el, hogy magatoknak megvegyétek az ennivalót, tisztítószert, kifizessétek a rezsi rátok eső részét és ezen felül ker "albérleti díjat", mert ott laktok vagy az a baj, hogy nem allja az ételetek, rezsitek, megélhetéseteket?

És miért nem mentek anyoshoz, erre sem valaszolsz.

tegnap 15:34
 16/27 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom úgy van vele, hogy cserébe amiért befogadott majd ti fogtok takarítani. Ezt tisztázhatta volna mondjuk előre is. Szerintem is necces, valami jó megoldást kellene erre találni leülni és megbeszélni ki mit vár el. Ha meg nagyon nem megy, még mindig kipróbálhatjátok anyóséknál.
tegnap 16:32
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, tényleg nem világos hogy miben állapodtatok meg. Mert pl. jogos, hogy ti is beszálltok a bevásárlásokba, segítetek a házimunkába, megbeszélitek az együttélés szabályait hogy a lehető legkevésbé zavarjátok egymást… De nem ártana konkretizálni vagy egy rendszert vinni az egészbe.
tegnap 16:36
 18/27 anonim válasza:
100%
Ha ti mentetek a nyakára az tőle szép hogy befogad hisz a lánya vagy. A minimum lenne éppésszel hogy oda állsz és átvállalod a házimunkát vagy épp alkalmazkodsz az ő életéhez, mivel az ő hitelmentes háza amiben gondolom neki szabályai vannak ami teljesen érthető. Attól hogy a havi kiadása 50ezer forint egyáltalán nem köteles sem tartani titeket sem pedig “segíteni” vagy épp fizetni hellyettetek. Legyél már kicsit felnőtt ésszel ha a második gyerek jön….Pontozzatok le nyugodtan attól még legyünk tisztába vele hogy mennyire szorulhatunk szülőre.
tegnap 16:48
 19/27 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nincs igazad.

Lehetne anyud jófej és csinálhatna mindent, illetve állhatná a költségeket.

Viszont ti hàrman vagytok. Az 3x annyi mindenben.

A takarításra visszatérve én nem lennék kiakadva. Hiszen ha itthon vagy a házadba ott is te takarítod a wc-t, a fürdőt a mindent. Ott is te veszed a tisztítószert. Most ez itt miben más? Ha kitakarítod a fürdőt akkor nem tök mindegy hogy 3 vagy 4 fő után teszed?

Ha főzöl mert otthon is főznél a házadban 3 főre, itt nem mindegy hogy 3 vagy 4 fő?

Szetintem te azt gondoltad, hogy visszamész anyukádhoz, akinèl kb 10 éve laktál tiniként, akkor szinte semmibe nem kellett adni, csinàlni és ez most is így lesz, főleg, hogy terhes vagy.

De butaság volt erre számítani mert családos ember vagy, gyerekkel és a saját házadban is fizeted a rezsit és takarítasz.

Az meg, hogy te most kezdesz hitelt fizetni az miért anyukádra tartozik?

Ha beköltözöl a házadba akkor is lesz hiteled gyanítom még sok évig.

Terhes vagy és nem beteg. Gondolom már táppénzen vagy, van időd takarítani, biztos senki nem kéri hogy szakadj meg. Ő meg lehet dolgozik.

Szóval szerintem te látod rosszul.

És anyóshoz költözni még rosszabb választás. Eleve más nyakára költözni bármilyen címszóval rossz döntés.

tegnap 18:15
 20/27 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, most valahogy igen gyorsan eltűntél!! 😐

Na mivan, szerencsétlen férjed szabadnapos volt ma?? 😑

tegnap 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!