Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Változhat még a hozzáállásuk?

Változhat még a hozzáállásuk?

Figyelt kérdés
Fél éve vagyok együtt egy iraki pasival (de már néhány éve itt él Mo-n és tanulgat magyarul is, nagyjából azért meg tudja értetni magát). Azt nem tudom, hogy mi történt az előző kapcsolatában, mert nem szívesen beszélne róla, csak annyit tudok, hogy van egy fia, aki vele él, de most Angliában van, mert oda ment egyetemre. Viszont szüleimnek nem igazán tetszik ez az egész, egyszer vittem el hozzájuk, de már vele is éreztették, hogy nem nagyon látják szívesen. Amikor kérdeztem, hogy van-e valami különösebb oka, amiért megismerni sem nagyon akarják, nem is igazán tudták megmagyarázni. Csak össze-vissza hadováltak, hogy miért pont egy külföldivel kell lennem, meg hogy én 24 vagyok, ő meg 36, meg hogy mit csinálnék a gyerekével, aki korban hozzám ennyire közelálló (19 éves a srác)
jan. 30. 17:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Én tényleg nem vagyok rasszista. Van néger, meleg, vietnámi, kínai, roma ismerősöm. Sosem zavart a származásuk, mert őket ismerem, tudom milyen emberek. Mindenkit elfogadok magam körül, megismerem, és utána mondok véleményt. Viszont sajnos sokan az átlagot nézik... Ezek ilyenek, azok olyanok..stb...

A te esetedben, ha komolyan gondolja a párod a kapcsolatot, akkor illő lenne a múltjáról beszélni, hoszen van mit. Ha csak nem akarsz egy bizonytalan kapcsolatban élni vele. És itt nem a származása miatt írom ezt, hanem mert jobb tudni, hogy mibe vágod a fejszédet..

jan. 30. 22:02
 12/18 anonim ***** válasza:
41%
Most komolyan ki lettek törölve innen válaszok?.. Ez miiii?!
jan. 30. 23:30
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
A legfontosabb: eszedbe ne jusson elmenni vele Irakba.
jan. 30. 23:35
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
13. Olyan neki nincs.
jan. 31. 00:32
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban azért aggódnak mert kettőtök kulturális háttere között van egy tátongó szakadék.

Ráadásul az arabok életét az európai többség a lányom nélkül soha vagy a fátyol mögött típusú filmekből és könyvekből ismeri. Szerintem nincsen azzal semmi probléma, hogy féltenek. Sokkal furcsább az, hogy te sem tudsz róla és az életéről túl sokat, mert ahogy írod, nem szívesen beszélne róla...

Akkor tulajdonképpen mit tudsz róla? Mennyire ismerheted őt, ha a kamaszkorától elvileg családos ember és te nem tudod, hogy mi lehet az oka, hogy 17 évesen már apa volt, hol az anya, miért nála van a gyerek? Mennyi lehetett az anya? Ha erről nem nagyon szeretne beszélni, akkor gyakorlatilag a teljes felnőtt élete egy lezárt doboz előtted?

Millió meg egy kérdés ötlik fel bennem is, pedig nem is ismerlek, de a kérdés amit kiírtál valahogy erre ösztönöz. 24 éves vagy, ha a gyerekem lennél bőven elvárható lenne, hogy felnőttként gondolkodj és ne rázd le magadról a felmerülő kérdéseket azzal, hogy biztos nem úgy van, ahogy mások gondolják.

Eleve nem is értem, hogy nincs meg benned a kíváncsiság egy kapcsolat kezdetén, hogy a másik ki valójában?

Nagyon sokat elárul egy emberről az is, hogyan vélekedik, hogyan beszél, hogyan viszonyul az előző párkapcsolatához. Nyilván nem kell részletesen mindent megbeszélni az exekről,de ott ahol gyerek is van,ez semmiképpen sem elkerülhető.

Igazából nem csak a szüleid, te sem akarod megismerni őt, csak van a fejedben egy gondolat, hogy te akkor is megmutatod, hogy rá lehet cáfolni az európai-arab párkapcsolatok sztereotípiáira.

A félelmeket eloszlatni kell, nem pedig rátenni még egy lapáttal.

jan. 31. 07:24
 16/18 anonim válasza:
8%
Hát mivel még csak fél éve vagytok együtt ez még nem komoly, először ismerjétek meg egymást, hogy egyáltalán van-e ennek hosszútávú jövője, és ha majd tuti lesz, hogy egymást akarjátok hosszútávra jöhet az elfogadtatás a környezettel. Egyforma etnikumú párként is gyakori, hogy utálják a szüleid a párodat😀 hát ha még befigyel a rasszizmus is akkor hajajj.😉 De a lényeg hogy neked a te boldogságod legyen az első, elvégre te fogsz azzal a pasival feküdni nem ők, akinek meg nem tetszik az bújjon el majd megkeresed.💪
jan. 31. 10:19
 17/18 anonim ***** válasza:
79%

Azt nem tudom, hogy mi történt az előző kapcsolatában, mert nem szívesen beszélne róla - mondjuk nekem baromi nagy red flag lenne, hogy van egy gyereke, de nem "szívesen beszél" a nőről, akivel azt a gyereket összehozták.

Nem kizárt, hogy amúgy téged csak puncinak akar, amúgy meg otthon van az asszony - amit te úgysem tudsz meg, mert "nem szívesen beszél" az előző kapcsolatáról.

De, beszéljen, mert rhadtul jogod van tudni, mi a helyzet!

jan. 31. 10:52
 18/18 anonim ***** válasza:
82%

16-os, nem vagyok rasszista, de hogyha azt látnám, hogy a lányom egy olyan férfival kavar, aki amúgy hazudik neki, mint a szar, nagyon nem lennék jó véleménnyel a pasasról, és igen, félteném a lányomat, akkor is, ha felnőtt.

Számomra teljességgel elfogadhatatlan egy olyan ember, aki az élete szerves részét következetesen letagadja a másik előtt.

Felejtős, ez akkora felkiáltójel, hogy az űrből látni, csak a kérdezőnek 24 éves létére semmi esze, hogy ezt felmérje.

jan. 31. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!