Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes emberek miért nem...

Egyes emberek miért nem hajlandók elfogadni a valóságot?

Figyelt kérdés

Ismerőseimről van szó, leszögezem nem akarok és nem is fogok beleszólni/ beleavatkozni az életükbe, csak megfogalmazódott bennem ez a kérdés most.

Ismerőseimnek 2 gyereke van, 14 éves lány és 11 éves fiú. A kislány oxigénhiánnyal született, értelmileg sérült, a kisfiú születésénél elvileg nem volt komplikáció, de könnyen észrevehető hogy ott sincs “minden rendben” . kb 4 éve ismerem őket, szeretnek engem a gyerekek, aranyosak, de értelmileg lemaradottak, a kislány most van kb 9-10 éves szinten, a kisfiú méglejjebb. Persze semmi foglalkozásra/ feljesztésre nem vitték őket a szülők, szerintük a kisfiúval semmi baj, a kislány pedig hát csak “különleges”. Ezzel csak az a baj, hogy ennek a gyerekek isszák meg a levét. A kislányt beiratták a város egyik legerősebb 6 osztályos gimiébe. Szenved, minden szabadidejét különórákon tölti és így is bukdácsol. Plusz a többi gyerek piszkálja is folyamat mert ugye “más”

A kisfiú nem csak lemaradott, de időnként borzalmas agresszív tud lenni. Vettek nekik egy kutyát, nem egyszer voltam tanúja hogy a kisfiú üti, veri, rugdossa a kutyát. Ezt jeleztem a szülőknek, de sokat vannak a gyerekek felügyelet nélkül. Nemrégiben a kisfiút már elég durván megharapta a kutya, ami nem csoda, sőt inkább az a csoda, hogy 4 évig “szó nélkül” tűrte a kutya.. de nem fogják fel hogy ebből nagyobb baj is lehet, mert legközelebb lehet nagyobbat harap a kutya és akkor majd még az lesz menhelyre adva/elaltatva..

Tudom nem tehetek semmit nyilván, de egyszerűen nem értem miért ilyenek a szülők? Miért szenvedtetik a lányt olyan helyen ahova nem való, miért nem figyelnek a speciális igényekre? Jómódú család, tanult emberek..

tegnapelőtt 14:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

Kizárt , hogy a lányt felvették egy 6 osztályosba.

Kérlek ne nevettesd ki magad a kamu stroyval.

tegnap 09:39
 12/15 A kérdező kommentje:
11# most komolyan, miért találnék ki ilyen sztorit? Én sem tudom hogy vették fel, lehet egy kis pénz is bejátszott, vagy tényleg nem tudom. A lényegen nem változtat, hogy jól kics.esztek a kislánnyal
tegnap 09:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Mert ha tisztában lennél a dolgokkal nem írnál ekkora oltári baromságot.

Ha a gyerek oxigénhiányosan született, mint az én lányom, ő speciel enyhe oxigénhiányt szenvedett, ami miatt enyhe hypotoniás volt, értelmi probléma nem, de tanulási zavar és csendes adhd lett, tehát hiperaktivitás nélkül csak figyelem zavar, az viszont eléggé szembetűnő.

Nos ezek a dolgok egy jobb oviban ki buknak, ha a szülő szemellenzővel is rendelkezik. Ha oviban nem, első osztályban igen. Lényegében amikor felmerül, hogy baj van, akkor egyenesen irányítanak a körzetileg illetékes pedagógiai szakszolgálathoz, onnan pedig ha gyereknek sni kódra van szüksége akkor a megyei pedagógiai szakszolgálathoz.

Innen pedig ha oviban derül ki akkor onnantól kapja a fejlesztést, iskolai beiratkozás előtt újfent felmérik a gyereket.

Minden iskolának pedig szerepel az alapító okiratában fogad e sni-s gyereket vagy sem, ha fogad milyen kóddal. Ugyan is az intézménynek kell a fejlesztő pedagógust biztosítani.

Szóval itt nem játszik a fél disznó meg társai..mivel egy sni-s gyerekről nagyon ritkán kerül le a kód, az iskolában tovább kapja a fejlesztést...

Egy sni-s gyerek továbbtanulása pedig még nehezebb a kód miatt.

[link]

És tessék megnézheted, javarészt ha csak egyéb pszichés probléma áll fent, akkor is max művészeti gimnázium ami fogadja, és csak 5 évfolyamos !

tegnap 11:59
 14/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem tudok mélyre menő részleteket hogy mi a baja. Apuka annyit mondott, hogy oxigénhiánnyal született a kislány. Ismerem 4 éve a lányt, tudom milyen. Apuka nemrégiben mesélte el a gimis szenvedést. Erre tudok alapozni, baromság vagy nem azt én nem tudom, de ha igen akkor a szülőktől kezdődik a baromság, nem én találom ki nyilván
tegnap 12:04
 15/15 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem tudsz mélyrehatóan dolgokat, mi az istennek írsz ki akkor kérdést?

Nem vagy a helyükben, nem rendelkezel reális információval..

tegnap 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!