Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljunk, hogy a lányunk...

Mit csináljunk, hogy a lányunk kicsit hálásabb legyen?

Figyelt kérdés

(Igen, kicsit elrontottuk és el lett kényeztetve, azért ne írj választ, hogy ezt közöld.)

17 éves, jól tanul, okos, szorgalmas. Nincs rá panasz sehol. De amit itthon művel, egyszerűen sok. Minden kell neki, de azonnal, és mindenből a legdrágább. Semmit nem tud értékelni, nincs benne hála. Ahogy megkap valamit, amit "már nagyon régóta szeretne", 2 nap múlva előáll újabb dologgal.

Karácsony: kapott új telefont, 200 ezres hajvasalót + előtte 40 ezres hajkezelést, koncertjegyet és külföldi utazást (ott lesz a koncert), sminkeket, csizmát, könyveket + a nagyszüleitől, keresztszüleitől pénzt.

Erre a téli szünet végén közölte, neki új laptop kell, hopp, 600.000 ezer. És hogy már amúgy is kellene régóta, de karácsony előtt nem akarta mondani, mert akkor biztos úgy vettük volna meg neki, mint karácsony ajándék.

Csinálja a jogsit, szó volt róla, hogy tavasszal, ha sikerül a forgalmija, megkapja az én autómat, nekem meg veszünk újat. Ja, hát neki ez nem kell, ő már tudja, milyet akar évek óta (potom 14 milliós alapárral). És ő ezeket szemrebbenés nélkül mondja, mintha csak egy üdítőt kérne a boltból. Fel sem fogja, hogy valakinek ennyit ér a lakása, vagy éppen az életben nem fog ennyi pénzt látni soha.

Nagyszülők adják alá a lovat valahol, mert apukám is ilyet szól, előtte, hogy jó, ők adnak ebbe 5 millió forintot, úgyis közeledik a 18. születésnapja.

Megyünk síelni, neki új síruha kell, mindenből csak a bézs vagy fekete, nem jó neki az, amit két éve kapott ("azt már senki nem venné fel").

Közben szórja a pénzt, most a laptopnál is mondtam, hogy jó, cserébe kérem a karácsonyra kapott pénzeket, mert tudtam, hogy nem keveset szedett össze. Ja, hát ő azt már elköltötte, pár tízezer maradt.

tegnap 09:19
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
83%
Majd lesz pár pofára esés máshol. Inkább tanítsd meg az önállóságra, és biztatsd a továbbtanulásra, mert még 40 évesen is a pénzes férfitől fog függni.
tegnap 10:59
 32/48 anonim ***** válasza:
93%

Nem olvastam a válaszokat. Timár semmit. Még pár hónap és az élet majd megoldja...

"Azt pedig nem akarnánk, hogy azért ismerkedjen, hogy ajándékokat kapjon" - pedig ennek elég nagy esélye lesz. Ha ti nem toljátok alá a dolgokat, majd megszerzi mástól, de ez már az ő döntése (és esetlegesen az ő p*fáraesése lesz)

tegnap 11:04
 33/48 anonim ***** válasza:
85%
Semmit sem kell tenned. Miért legyen hálás? Ha eddig természetes volt hogy amit kér azt megkapja, mitől kellene hálásnak lenni most? Ha nem ért veled egyet a családod akkor úgy sem most van itt az ideje a pénz értékét megtanulnia. Lehet hogy szerencsés és sosem kell ezt átélnie, de lehet (ez a többség) majd kap pofonokat az életben és megérti.
tegnap 11:07
 34/48 anonim ***** válasza:
94%
Hát akkor vegye meg neki a nagyszülők...had menjen dolgozni. Majd tanul belőle.
tegnap 11:11
 35/48 anonim válasza:
83%

Ilyen hercegkisasszonyhoz volt szerencsem...

Egy regebbi melohelyen volt szerzödesünk a helyi fiatalkoruak birosägäval hogy böri helyett nälunk vegezhettek szociälis munkät, es ha letudtäk akkor nem lett priuszuk.( Älltaläban iskoläbol valo logäs vagy aprobb bolti lopäsert eliteltek landoltak nälunk)

Minden heten kaptam egy listät, hogy kinek mennyi orät kellett ledolgoznia nälunk. 6kor kezdtünk, a kisasszony belibegett 9kor hogy neki nem volt kedve korän kelni.. 9.05kor mär mondtam is hogy lehet hazatipegni es ha mäsnap nincs 6kor az öltözö elött akkor nem is kell jönnie...

Mäsnap sem sikerült 9 elött beernie a kisasszonynak, en meg lendületesen zavartam is haza. Lejelentettem az összekötönek a dolgot es olyan del környeken sirva könyörgött az anyja nekem hogy engedjem dolgozni a länyät mert ha priusza lesz akkor quasi ugrik a jövöje... Mondtam az anyänak, hogy oke, uccso lehetöseg... Mäsnap jött a hercegkisasszony 6.20ra :D es olyan hisztit levägott hogy neki dolgoznia kell, hogy az hihetetlen...

delutän az apja jött erte es beszeltem vele, hogy engem nem erdekel egyältalän hogy ö a väros leggazdagabbja, a pici länya ilyen viselkedessel böriben fog landolni... Mäsnap reggeltöl a läny 5.30kor kezdett velünk, egy panasz nelkül ledolgozta a büntijet (kb 1 honap melo volt), en leigazoltam neki az oräit, azota 1x talälkoztam a szülökkel es häläsak voltak hogy hozzänk került a läny mert sokmindenben vältozott a hozzäälläsa...

tegnap 11:27
 36/48 anonim válasza:
90%
amugy le kell ülni a kiscsaläddal es megbeszelni a hatärokat, es nemet mondani a länynak hogy tanuljon meg küzdeni a dolgaiert.
tegnap 11:30
 37/48 anonim ***** válasza:
88%
Kineveltél egy beképzelt, pökhendi, pi.csát, és 17 évesen akarod kizökkenteni abból az aranybuborékból, amibe 17 éven keresztül nőtt bele? Hát sok sikert...Majd a következő életedben! Az egyetlen dolgot amit el fogsz érni, hogy áll a bál majd mindenért, és te leszel az ősellenség.
tegnap 11:41
 38/48 anonim ***** válasza:
97%
Hát, én a helyedben azon aggódnék, hogy a lányom ezek után sugar babyt fog magából csinálni...
tegnap 11:46
 39/48 anonim ***** válasza:
70%

Eszembe nem jutna kiírni ide a kérdést,ha tudom a megoldást.

🐑🐑🐑🐑🐑🐑 vagytok!!!!

tegnap 12:08
 40/48 anonim ***** válasza:
95%
Sz*r ügy :D Amíg nincs ezügyben családi összefogás, addig cseszheted. De mivel a család többi tagja nem áll be mögéd, hiába minden ezügyben.
tegnap 12:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!