Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyre hozható még fiammal a...

Helyre hozható még fiammal a kapcsolat?

Figyelt kérdés

van egy 15 éves fiam aki nagyon nehéz eset. már többször össze vesztünk de most utoljára nagyon. fiam rossz tanuló és rendetlen semmiben nem hallgat rám teljesen szófogadatlan. az apja sajnos a munkája miatt sokat van távol de rá sem hallgat. szóval utoljára amikor a jegyei miatt össze vesztünk már nagyon kiborított azzal hogy vissza pofázik és még neki áll feljebb hogy számon kérem és elvesztettem a fejem tényleg kiborultam. és mondtam neki hogy akkor csinál amit akarsz. egyébként is elegem van belőled csak egy nyűg vagy a nyakamon. soha nem akartalak nem is értem minek szültelek meg. ez tényleg csak magától kijött belőlem. nem tudtam kontrollálni egyszerűen.

bár az eddig se fényes kapcsolatunkon nem rontott de próbáltam bocsánatot kérni többször is

38N

jan. 23. 17:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus példája annak amikor apuka dolgozik címszóval csak biodíszlet, anyuka meg már nem bír el a gyerekkel. Apukának kellett volna összeszednie magát. Anyával több mindent megengednek maguknak.
jan. 24. 21:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért alaptalanul nem vág hozzá a szülő a gyerekhez,mert ezek erős kijelentések.Ezt te tudat alatt is így gondolod ,ami szomorú... Gondolkozz el.
jan. 26. 03:20
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Háááát, kérdező, ha dühödben ilyet vágsz a saját gyereked fejéhez, csinálhatsz bármit, örökre egy tüske marad benne, ha kifizetsz több komplett terápiát, akkor is... Ne lepődj meg, hogy amint tud, többet feléd se néz.

Egyébként tetszik, nem tetszik, ezt mindketten elbaxtátok, de nagyon és helyrehozhatatlanul...

jan. 26. 04:34
 14/19 A kérdező kommentje:
9es 12es igen tudom érzem
jan. 26. 12:14
 15/19 anonim ***** válasza:
85%
9-es válszolónak : Szomorú ez a gondolkodás.Ha már megcsinálsz egy gyereket és felelősséget vállalsz érte talán a jóra kéne nevelni és szeretni,figyelni rá.Hisz még gyerek.Fejlődik szellemileg,személyiségileg.Senki sem tökéletes gyerekként,főleg tiniként.A szülőknek meg az a dolga hogy átsegítse a gyereket ezen a fejlődésen.Az méghogy a kérdező helyesel is neked az mégszomorúbb.Elbuktatok mint szülők.Minek vállal az ilyen gyereket,ha az motoszkáll benne hogy kár volt megszülnie .Egy rendes szülő nem így áll a dolgokhoz.Szégyeljétek magatok.
jan. 26. 14:03
 16/19 anonim ***** válasza:
68%

6-os, és mégis hogy képzelted el? Na fiam, feküdj le az ágyra, mert elverlek? 1, kiröhög. 2, ha megüti, simán visszaüthet, JOGOSAN. 15 éves, kamasz, lehet, hogy sok teher van rajta, attól, hogy anyuka nem tudja. Simán lehet valami problémája is, ami miatt nem megy a tanulás. Csak ugye ezt szintén nem biztos, hogy észreveszi a szülő, megoldja annyival, hogy lusta a gyerek, a tanárok meg annyival, hogy hülye... Pedig lehet SNI-s is. (Tudom, szerinted nincs SNI, meg elkényeztetett meg ilyenek, de ebben hallgassunk a szakemberekre...)

Én inkább javasolnék egy pszichológust felkeresni. Ha ő is vágott ilyeneket a fejedhez, akkor más, és talán majd felméri, hogy indulatból jött ki belőled. Én sem szóltam sok évig a szüleimmel. Mostmár szólunk, beszélünk, de miután elköltöztem, (egyik napról a másikra, sokáig a telefont sem vettem fel nekik) közel 5 év volt, és egy tragédia folytán kerültünk újra kapcsolatba. Megváltoztak, de sosem lesz felhőtlen szülő gyerek kapcsolat.

jan. 26. 22:17
 17/19 anonim válasza:
0%
4-es voltam: Mindenekelőtt amit szeretnék hangsúlyozni kedves kérdező, hogy igen, helyrehozható! Én drukkolok neked! Ne add fel! És hiába pontozzák le a válaszomat, a hit az ami erőt ad és reménységet, és a valódi szeretet ereje ez a hármas egység. (hit+remény+szeretet) Ez ami mindvégig, mindenek felett megmarad, semmi más. És túlél mindent. Még a szarvashibáinkat is és a bukóságunkat is, a hirtelen meggondolatlan beszólásainkat is. Hidd el, van esélyed helyrehozni! Ne add fel! Mutasd ki neki a szeretetedet!
jan. 31. 02:58
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
17-es: esetleg még az, hogy tanulás terén legyen valami, legalább egy érettségi, az még helyrehozható, de a viszony.... én sosem tudtam anyámnak megbocsátani, hogy a fejemhez vágta dühében, hogy bánja, hogy megszült engem, meg nem is akarom, mert erre nincs mentség...
jan. 31. 14:24
 19/19 anonim válasza:
0%

17 voltam: Teljesen megértelek, én is ismerem ezt e fájdalmat.

Nagyon de nagyon nehéz megbocsátani a legtöbb esetben, de amit kapsz cserébe az felbecsülhetetlen. Ez a képessége minden embernek meg van, és érdemes használni, kipróbálni. Senki sem érdemli meg, hogy megbocsássunk neki, de mégis megváltoztat mindent és új esélyt teremt az életben. Én láttam rengeteg esetet, ahol ez helyre lett hozva! Az én kapcsolatom szüleimmel is sokkal de sokkal jobb lett, pedig lenne okom tartani a haragot és a dühöt, de eldöntöttem, hogy nem hagyom hogy a saját lelkemet és érzéseimet ezzel mérgezzem. Ami a csoda a megbocsátásban, hogy oda-vissza hat. Egyszerűen megdöbbentően hat az emberre, ha megbocsátanak neki és valahogy megindul, elkezd pozitívabban állni az ilyen kapcsolathoz - megjegyzem, ezt nem szokták őszintén bevallani, de belül így érzik.

tegnapelőtt 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!