Külön élek a volt élettársammal, van egy közös kiskorú gyermekünk. Közben lett egy új kapcsolata, nála lakik a fiammal. Láthatás miatt, bemehetek-e ebbe a lakásba, hogy lássam a fiam életkörülményeit, vagy csak az ingatlanon kívül találkozhatunk?
Gyermekelhelyezésről van határozat? A kapcsolattartásról van bármilyen megállapodás?
Az ingatlan tulajdonosa dönt arról, hogy ki mehet be. Ha úgy érzed, hogy veszélyben van a gyerek, akkor jelezheted a gyámhatóság felé.
Jelezheted a gyermekvédelem felé az aggódásodat. Ha van rá okod,ők tehetnek egy látogatást,(környezet tsnulmányozást),és talán be is számolnak neked róla.
Bár jó lenne,ha leírnád a különköltözésetek okát,mert nagyon nem mindegy,hogy bántalmazás miatt nem engednek be,vagy "csak" találtak helyetted mást.
Miért akarsz bemenni a lakásukba?
Egyébként nem, nem teheted be oda a lábadat az engedélyük nélkül.
Amúgy szerintem simán féltékeny vagy, lexarod te a gyereked életkörülményeit, csak a fel akarod mérni a dolgokat.
Ha gond lenne, az a gyereken is észrevennéd (koszos, alultáplált, büdös stb.), plusz ő is mondaná.
Törődj bele, hogy a volt párod boldog és a gyerek is.
Az előzőekkel egyetértek: csak ha a tulajdonos megengedi, akkor mehetsz be.
Én nem volnék olyan rosszindulatú, mint #7, de arra én is kíváncsi lennék, miből gondolod, hogy valami nem oké a gyerek körülményeivel?
Egyébként ha már van 4-5 éves, akkor simán meg is kérdezheted tőle, hogy pl. van-e saját ágya, saját szobája, a játékaival tud-e játszani, meg úgy általában hogyan érzi magát ott.
A jogi kérdések és a látogatási jogok az adott jogrendszer és helyi törvények alapján változhatnak, ezért célszerű lenne jogi szakemberhez fordulni a konkrét helyzet megértéséhez és tanácsadáshoz.
Általában azonban az egyik szülőnek, aki nem él együtt a gyermekével, joga van arra, hogy meglátogassa a gyermekét, hacsak egy bírósági végzés vagy más jogi rendelkezés másként nem rendelkezik. A látogatási jogokat általában az érintett felek közötti megállapodások, illetve a bíróság által meghozott döntések szabályozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!