Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lassan nincs magánéletem...mit...

Lassan nincs magánéletem...mit tegyek?

Figyelt kérdés
23 éves egyetemista lány vagyok. Párkapcsolatban élek már 2,5 éve egy nálam egy évvel fiatalabb fiúval. Szeretnénk összeköltözni egyelőre albérletbe, én még a szüleimmel élek. Anyukám egyáltalán nem szereti a páromat, mert a párom többször megmondta neki, hogy nem normális az, hogy akárhányszor el akarok menni hozzá vagy a barátnőimmel valahova, balhét csinál és még mindig kb engedélyt kell kérnem, hogy eljöjjek itthonról. Ezen felháborodott és azóta állandóan fúrja a páromat. A párom dolgozik, jelenleg targoncakezelő. Nyáron végzek az egyetemmel, el is tudnék már helyezkedni valahol, egyébként most is dolgozom, de nem a leendő szakmámban. Szeretnénk majd összeköltözni, azonban anyukám ezt borzalmasan ellenzi, mivel úgy gondolja, hogy nem stabil a párom állása és "ez nem végzettség". Lényegében enélkül sem kedveli őt, mindig megjegyzéseket tesz rá. Érzelmileg zsarol, hogy ő nem egyezik bele abba, hogy én innen elmenjek, amíg nem lesz egy normális végzettsége a páromnak, mert "ez nem az" és nem is fogadja el azt sem, ha összeházasodunk, amíg nem lesz "normális végzettsége". Egyébként a párom a későbbiekben tervez még további szakmákat elvégezni. Szerinte évekbe telik még egy másik szakmát kitanulni vagy diplomát szerezni és addig én innen nem mehetek el, mert felelőtlenség. Minden döntésünket megkérdőjelezi, kb azt akarná, hogy a szomszédba költözzek. Hogy tudnék magamért kiállni, hogy ne romoljon meg a kapcsolatunk ennél jobban? Nem szeretném, hogy ennyire beleszóljon a magánéletembe, mert ha rajta múlik, én szakítok a párommal és kb 40 évesen is itt élek majd, mert senki nem elég jó neki, max, akit ő kinéz és sokat keres. Nagyon bántó megjegyzéseket tesz és mivel szeretem őt, nagyon nehéz ezeket nem hallani.

tegnap 20:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Pont ezt kell tenned: kiállnod magadért. Közöld anyáddal, hogy ez a te életed, 5 éve nagykorú vagy, nincs joga azt meghatározni, kivel tartasz fenn párkapcsolatot, kivel házasodsz. Te is felnőttél. Egy felnőttnek már nem kell engedélyt kérnie az élete kisebb-nagyobb döntéseire. Ez a nagykorúság, a függetlenség. Nagy kár lenne emiatt szakítanod, jó a megérzésed, hogy akkor akár anyád élete végéig vele kell élned. Éld a saját életedet, ne anyukádét. Lehet, hogy anyád unatkozik, magányos és ezzel pótcselekszik. Javasolj neki új időtöltéseket, hobbikat. Ha magával lesz elfoglalva, jobban elfogadja majd az önálló életedet. Ha pedig elköltözöl, legalább másfél-két km-re tedd.
tegnap 21:04
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Hogy mit tegyél? Döntsd el hogy ki irányítja az életedet:te vagy az anyád.

Ha anyád, akkor fogadj szót neki és maradj a szoknyája mellett.

Ha te, akkor a barátoddal üljetek le, számoljátok ki hogy kijöttök-e kettőtök pénzéből. Ha igen, akkor mehet az összeköltözés, anyád meg majd megnyugszik.

23 éves vagy, felnőtt, nem óvodás. Anyádnak is illene ezt észrevennie.

tegnap 21:07
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Mit mondtál, miért laksz még ott?
tegnap 21:07
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

Azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy miért akarsz megfelelni olyan lénynek, aki nem szeret téged?

A szeretet ellentéte a kontroll. Anyád ez.

tegnap 21:09
 5/13 A kérdező kommentje:
Ő a tiszteletre hivatkozik, ha merem közölni, hogy nagykorú vagyok. Azért lakok még itt, mert egyrészt nemrég kezdtem csak el dolgozni és félreteszem a pénzt, másrészt efelől is megy a súlykolás, hogy maradjak még, úgysem tudom ellátni magam egyedül...
tegnap 21:13
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Ha csak kifogásokat keresel, akkor jó az neked ott.
tegnap 21:14
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Anyádnak semmi köze hozzá, hogy kivel vagy, ahhoz sincs hogy elköltözöl otthonról.

Felnőtt nő vagy viselkedj is úgy.

Állj a sarkadra ne hagyd hogy beleszóljon az életedbe.

tegnap 21:27
 8/13 anonim ***** válasza:
81%
Anyád nem normális, egyebként meg ne párod végzettségével foglalkozzon már. Ez akkor számítana ha kb léhűtő lenne és másokon élősködne. Neked legyen jó végzettséged, nem is értem anyádat. Csináld ahogy neked jó ne hagyd magad manipulálni.
tegnap 21:41
 9/13 anonim ***** válasza:
89%

23 évesen szültem...

Nehogy már ne merj elmenni anyadtol

Ha megharagszik hat megharagszik.

Majd megbekel.

Ha még nem, hat nem, nem kár érte

tegnap 21:41
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Erről szól Bibók Bea Ellopott felnőttkor című könyve.
tegnap 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!