Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kezdjek a lányom barátnőjé...

Mit kezdjek a lányom barátnőjével ha folyamatosan nálunk van?

Figyelt kérdés

Bevallom már kicsit zavar a dolog. 17 évesek, 11.osztályba járnak. És a csajszi mindig nálunk van. Van, hogy napokig itt alszik, innen megy suliba, itt eszik.

Múltkor beszélgettünk, mondta, hogy elég nehéz otthon a helyzet, nem nagyon törődik vele az anyja.

Viszont ez már nekem se kényelmes. De nincs szívem szólni se neki. Főleg, hogy egyre jobban itthon érzi magát ami méginkább zavaró.

tegnap 22:00
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
95%
07.21-es, nálam ez elvált anyaként megtörtént, én határt szabtam, az akkor még gimnazista, kiskorú fiamnak elmondtam, nem költöztetheti ide a barátnőjét. Ennek az lett a következménye, hogy apuka viszont kapott az alkalmon, befogadta őket (nyilván azzal a szándékkal, hogy így már nem kell gyerektartást fizetni). Fél évre rá a kislány ki lett dobva, mert ő csak arra utazott, hogy valahol ingyen lakhasson és lehetőleg ne kelljen állni a költségeket, de ezzel egyúttal a fiammal sajnos megromott akkor a viszonyom. Semmi sem fekete, vagy fehér, persze ettől még ma sem döntenék máshogy, mert az szerintem nem normális, amikor egy még önállótlan fiatal elvárja a szüleitől, hogy a barátját, párját rendeszeresen megvendégelje, vagy akár be is fogadja. Igen sok példát tudnék arra mutatni a környezetemben, amikor nem veszik észre magukat ezek a fiatlok, nem akrják átni, mekkora terhet jelent ez a szülőknek, de arra is kíváncsi lennék, az ilyen "elvándorolt" gyerekekről mégis mit gondolnak a szüleik?
ma 09:28
 32/40 anonim ***** válasza:
72%
Kirakod és megmondod, hogy menjen haza. Ennyire egyszerű.
ma 09:57
 33/40 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem először a lányoddal beszélj, hogy készüljön fel, ennek itt vége, eddig bírtad tolerálni, de ez már neked sok. Aztán a másik lánnyal is Te beszélj inkább, hogy ne a lányodra haragudjon.

Én már főiskolás voltam, mikor a barátnőm átjött hozzánk, hogy pár napot ott töltene, mert a barátjával szakítottak, és nem mer hazamenni (mindketten főiskolások voltunk, az ország két különböző felén, nekem nyári szünet volt és otthon voltam, ő a barátjánál lakott nyáron míg a koliban nem volt senki gondolom, szóval nem mert hazamenni mert mit szólnak a szülei), azt hittem csak valóban pár nap lesz, míg összekapja magát és hazamegy, vagy vissza a koliba, erre már eltelt másfél hét, és már nekem volt sok, hogy osztozok a szobámon, ellátjuk, kerülgetjük, egész nap sírt jajgatott persze, már nagyon soknak éreztem, semmi nyugalmam nem volt (rettentően tud szenvedni szegény), anyunak szóltam, hogy szóljon már hogy menjen :D Erre még marasztalta, mert sajnálta.... Aztán hála égnek telefonon kibékültek a barátjával, visszaszaladt hozzá, én tehermentesültem, és utána újabb hónapokig nem beszéltünk, mert a barátja mindig fontosabb volt persze, de nem baj :) éltük az életünket. Mindenesetre beszéljétek meg, ha teher, ne húzzátok.

ma 10:03
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezt te hagytad idáig fajulni. El nem tudnám képzelni, hogy iskolaidőben, munkanapon itt aludjon bármelyik gyerekem barátja/barátnője (azonos nemű) és innen induljon reggel iskolába. Egy nap sem.

Néha hétvégi itt alvás beleférne, de ennél több semmiképpen.

Igenis meg kell mondani kettőjüknek együtt, hogy ez így nem tartható. Előtte gondold végig, mi az a maximum, amit tolerálnál hosszú távon, mert arra számíthatsz, hogy azt ki is fogják használni. Azt ajánld fel nekik, és kész.

ma 10:16
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Lányoddal beszéltél már erről? Lehet, hogy neki is teher a barátnője, csak nem mer szólni.
ma 10:25
 36/40 anonim ***** válasza:
81%
Egyszerűen csak le kell ülni és megbeszélni! Ennyi! Minden kapcsolatnak az alapja a kommunákció! Hallgasd meg, próbáld megérteni, képzeld bele magad a helyzetébe. Pár napot hagyd ülepedni magadban és hozz döntés. Ennyi! Nagyon sok jó tanácsot kaptál, szerintem lassan összeállhat az, hogy mit kell tenned. Jó tanács volt, hogy azt a két lánnyal együtt kell megbeszélned. És szintén jó volt, hogy ne zavard el mert az is csak egy törés lenne. Ami nekem is tetszett, hogy ha már ott van akkor vegye ki a részét a házi munkából. A munka sosem rossz és neveli is a fiatalt! Felnőtt vagy, szabd meg a határokat miután beszéltél velük! ;)
ma 10:33
 37/40 anonim ***** válasza:
92%

Meg kell mondani este hatkor, vagy hétkor, hogy köszi, hogy jöttél, most menj haza.

És azt is meg lehet ám mondani, hogy bocs, Julika a héten ne gyere többet.

Félelmetesen nagy arc kell hozzá, hogy állandóan a barátnőd szüleinél hesszelj - de ezt te rontottad el, kérdező.

ma 11:02
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értem, hogy az emberek miért félnek a saját gyerekeiktől, aztán csodálkoznak, hogy a fejükre nőnek. Miért nem mered megmondani a saját lányodnak, hogy jó lenne, ha a barátnőjével visszavennének, és mondd el neki, hogy meddig terjed a vendégeskedés. Honnan tudná, ha nem húzod meg a határokat? A másik lányt nem nevelik, de te nevelhetnéd a tiedet.
ma 11:10
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Megmondod a lányodnak hogy nem egyeztél bele hogy oda költözzön a barátnője. Neked anyagi teher etetni. Nem a te gyereked, nem a te felelősséged ellátni.

Más az ha valaki egy hónapban egyszer ott alszik, mint az, hogy életvitelszerűen nálatok van.

Vendégként jöhet, tehát nem alszik itt, nem itt végzi a főétkezéseket hanem csak ellátogat rövid időre és haza megy.

Ha olyan rossz otthon a helyzete, írhatunk a gyámügynek.

ma 11:42
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
34-nek igaza van, emlékszem, nálunk is az volt a szabály, csak hétvégén alhatott nálam valaki, hétköznap szó sem lehetett róla. Arra hivatkozni pedig, hogy rossz a helyzet otthon? Akkor kapásból most a lányom 3 osztálytársát ideköltöztethetném! Szóval tessék kommunikálni!
ma 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!