Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kezdjek a lányom barátnőjé...

Mit kezdjek a lányom barátnőjével ha folyamatosan nálunk van?

Figyelt kérdés

Bevallom már kicsit zavar a dolog. 17 évesek, 11.osztályba járnak. És a csajszi mindig nálunk van. Van, hogy napokig itt alszik, innen megy suliba, itt eszik.

Múltkor beszélgettünk, mondta, hogy elég nehéz otthon a helyzet, nem nagyon törődik vele az anyja.

Viszont ez már nekem se kényelmes. De nincs szívem szólni se neki. Főleg, hogy egyre jobban itthon érzi magát ami méginkább zavaró.

tegnap 22:00
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
74%
Hajaj. A fiunk 19 évesen idehozta az egyetemista barátnőjét és nálunk éltek pár évig, anélkül, hogy a dolog bármiféle kommentárt kapott volna az ő részükről. A lány szülei talán összesen 2 alkalommal jelentkeztek, amikor éppen erre jártak és beugrottak, de soha nem magyarázkodtak vagy szóltak volna bármit is... hogy mi mit szólunk hozzá, vagy anyagilag ez milyen többlet terhet jelent nekünk, hogy mennyivel járuljanak hozzá a többletkiadásokhoz...semmi... Aztán persze pár év után tönkrement a kapcsolat és a most már középkorú hölgyet mi azóta se láttuk.
tegnap 23:02
 12/36 anonim ***** válasza:
93%
Elhiszem, hogy nincs szíved szólni, de mégiscsak te vagy a felnőtt. Én is a lányoddal beszélnék. Köss ki egy bizonyos "időmennyiséget" amit úgy tölthet nálatok, hogy nem zavar.
tegnap 23:02
 13/36 A kérdező kommentje:

Hát azért még jóval odébb van az érettségi. Jövő tavasszal.

A férjem kamionos így ebből ő kimarad.

tegnap 23:03
 14/36 A kérdező kommentje:
9*- te normális vagy? Nem, nem félek. De egy lelkisérült lány akit sajnálok mindettől függetlenül.
tegnap 23:07
 15/36 anonim ***** válasza:
86%

Másik gyereked van? Engem zavarna, ha a tesóm barátnője éjjel-nappal ott lenne. Meg a helyedben is.

Kérdezd meg a lányod, hogy miért van ott mindig. Vagy a másik lánnyal is beszélgess négyszemközt. És nem rosszindulatból, elhiszem, hogy nehéz neked is, neki is, de állj a sarkadra. Téged is zavar, azért irtad a kérdést! Mondd meg, hogy eleget lógnak eleget a suliban együtt. Ha nagyon olyan a helyzet, akkor menjen el hozzátok enni suli után, de 6-kor menjen el.

tegnap 23:27
 16/36 anonim ***** válasza:
87%
Én azért beszélnék a lány anyjával is. Egyáltalán tudja, hogy hol van a gyereke? Meg a lánnyal is. Ezt csak akkor kell elfogadni, hogyha gyerekvédelmi szempontból indokolt. Akkor viszont a lánynak komolyabb támogatásra van szüksége. Vagyis: tájékozódás, kommunikáció.
tegnap 23:28
 17/36 anonim ***** válasza:
37%

Ha a lányod majd bepasizik, randikra jár, akkor a másik leányzó is ott lesz nálad? Vagy ha majd eljön az ideje, hogy a pasi esetleg nálatok legyen, vagy ottaludjon?

Bocs, és lehet lepontozni, de nekem most az is eszembe jutott, hogy a 2 lány esetleg mást is csinál, nem csak együtt tanulnak, beszélgetnek, filmeznek...

tegnap 23:37
 18/36 anonim ***** válasza:
67%
Igyan ez a helyzet nálunk is. A lányom kb ide költöztette a barátnőjét. Az én én lányom is 17, a barátnőja is majdnem 18. Engem nen zavar. Anyagiakban se nagyon érdekely én örülök neki, hogy a lányom el van vele. Tanácsot nem tudok adni, ezt neked kell tudni mennyire teher. De esetleg annyit szólhatsz, hogy ha már nálarok van, segítsen be a házi munkába.
ma 00:50
 19/36 anonim ***** válasza:
76%
Én együtt ülnék le a két lánnyal. Elmondanám, hogy bármikor szívesen látom, de nektek is szükségetek van családi időre, magánéletre, az ottalvást húzzák meg heti 3 napban. [Ezt nyilván helyettesítsd be úgy, amit te még tolerálhatónak tartasz.]
ma 00:59
 20/36 anonim ***** válasza:
78%
Együtt szerintem ne, az még kellemetlenebb. Egy 17 éves lelkisérült lánnyal ezt nem fogod tudni megértetni..
ma 01:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!