30-asok, a ti szüleitek játszottak veletek, mikor gyerekek voltatok?
Mi mindennap jàtszunk, foglalkozunk a gyerekekkel, de visszagomdolva, az én szüleim egyáltalán nem játszottak velünk, úgy voltak vele, foglaljuk el magunkat, játsszunk együtt. Talán 1-2 emlékem van, hogy anyám leült társasjátekozni vsgy kirakozni velünk, es az akkor olyan nagy dolognak tűnt.
Csak éltünk egymás mellett, kaptunk kaját, ruhát, elláttak, de sosem volt közös játék, időtöltés.
Erre soha nem volt ideje egy szülőnek.
Ilyen csak a filmekben van vagy ha valaki háztartásbeli.
49 éves vagyok velem nem jåtszotak a szüleim soha .
ėn viszont a sajåt gyerekeimel szoktam illetve most már csak legfiatalabbal kirándulunk sütit sütünk puzzle .
Apukámmal rengeteget bicikliztünk, sakkoztunk, vele az volt a "játék" hogy már óvodás koromban letekertünk fehérvárról agárdra úszni egyet, és vittük a mágnes sakkot a parton játszani egyet...
Anyukámmal kiskoromban rengeteget römiztünk, uno, feketepéter, különböző társasjátékok...
Sajnos már apukám nincs az élők sorában, de anyukám a mai napig ottvan a haveros társasjáték/ asztali szerepjáték estjeinken, más haverok anyukája/apukája is rendszeresen jön.
1986 ban születtem.
23- ilyet nem. Én se játszok ilyet a gyerekeimmel. Ezek olyan szempontból egyéni (szerep)játékok, amik kellenek a megfelelő fejlődéshez.
Egyik gyerekem se igényelte, hogy le üljek babázni vagy a kis konyhába kotyvasszuk a láthatatlan ételt.
24es vagyok, nekem most van egy 8éves kisfiam, rengeteg hotwheels pályánk van, szoktuk őket vegyíteni és egyedi pályákat építünk... én a batmobilokat gyűjtöm, ő mindent és az én kisaútóim az övéivel szoktak versenyezni... asztalos vagyok, nyáron építettem egy állványrendszwrt és vettem rengeteg pályaelemet és kivezettük az ablakon az emeletről, bele a kerti homokozóba... jó móka volt...
Van rengeteg tányorányítós kütyünk, azokkal néha még a nyerek nélkül is játszunk... ps5ön is rendszeresen játszunk co-op játékokkal... és persze rengeteg társasunk van, normális társasok, nem a gagyi gazdáljodj okosan meg monoppoli, mert magyarok esze ennyire terjed, ha meghallják a társasjáték szót...
Tegnap este pl az egész családdal Harry Potter a halalfalók felemelkedését toltuk, jó móka volt...
Van egy 10éves kislányom is, vele is rengeteget játszunk, ő is szereti a távirányítós dolgokat, őt ps5-nem köti le annyira... ő olvasni szeret, ezért előtúrtam a pinyóból a régi mágus könyveket, nagyon élvezi őket... most éppen hóembert építettünk, ugyanis olyan jófej apa vagyok, hogy qmint megláttam a havazást kivettem a suliból a gyerekeket és szánkóval jöttünk is a bakonyba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!