30-asok, a ti szüleitek játszottak veletek, mikor gyerekek voltatok?
Mi mindennap jàtszunk, foglalkozunk a gyerekekkel, de visszagomdolva, az én szüleim egyáltalán nem játszottak velünk, úgy voltak vele, foglaljuk el magunkat, játsszunk együtt. Talán 1-2 emlékem van, hogy anyám leült társasjátekozni vsgy kirakozni velünk, es az akkor olyan nagy dolognak tűnt.
Csak éltünk egymás mellett, kaptunk kaját, ruhát, elláttak, de sosem volt közös játék, időtöltés.
Igen nagyon sokszor társasoztunk, kártyáztunk. Nagyon szerettem boltosat és iskolásat játszani, abba is mindig partnerek voltak. A szüleim és a nagyszüleim is.
Mikor papával voltam a kertbe a spejzbol az összes száraz ételt kihordtam mindig és mehetett a boltozás. Nyáron kint ültünk sokáig a teraszon és römiztünk anyáékkal.De jó volt.
Egyébként 92'-es vagyok.
Nem, sokat dolgoztak. Max hétvégén volt családozás.
Páromnál iskola után mindenki a saját szobájában, esetleg a tesók voltak egymással.
Nappaliban nem is lehettek napközben.
32 éves vagyok, sokat játszottak velünk a szüleink.
Társasozás, kártyázás, kirakós, labdázás, ügyességi játékok, kirándulás közben tobozt/gesztenyét gyűjtöttünk stb. Mindenbe belevontak minket, legalább játék szinten, például sütisütés, borsófejtés, közben meséltek, ökörködtünk.
Amikor kézműveskedtünk, sportoltunk közösen (például biciklizés, korcsolyázás a kistavon), vagy húsvétra tojást festettünk, azt is élménnyé tették.
Ha autóban ültünk, akkor is játszottunk sokszor, például barchoba, vagy hangosan számoltuk a trabantokat 😀
Szerencsés gyerekkorunk volt.
A játék szeretete a mai napig megvan, nagy modern társasjáték gyűjteménye van a szüleinknek, sokat társasozunk még most is. Unokákkal is játszanak, ökörködnek, tisztára "le tudnak menni gyerekbe" a nagyszülők, öröm nézni, jófejek 😊
Velünk sem játszott anyánk, pedig ráért volna. Nagyszülőkkel kártyáztunk sokat.
Én alig várom már, hogy akkorák legyenek a gyerekek, hogy társasozzak velük🙂
Miután a szüleim elváltak az anyám 3 váltásban dolgozott és 3 gyereket nevelt, szerintem sokszor csak 4-6 órákat aludt, hogy mindenkinek legyen minden, szóval nem igen volt ideje velünk játszani. De azért mi sokat beszélgettünk, de tényleg sokat, az jó volt.
A válás előtt néha játszottak velünk. Apám tanított meg sakkozni, néha sakkoztunk a válás után is. De nekem nem volt nagy hiány, hogy a szüleim nem játszanak velem, mert a tesóimmal mindig tudtam. Elég sokat játszottunk is.
A szüleimmel nagyon sokat kártyáztunk, a nagymamámmal sokat társasoztunk. A többi családtaggal is játszottunk ezt az. Dáma, malom stb…
Meg volt kivel mit.
Szerencsések voltunk, hogy akkor még más világ volt.
Anyu irodában dolgozott, apu állandó éjszakás volt, igy mindig volt otthon valaki. Sokat játszottunk, bár hétköznap inkább a tesómmal. Hétvégén meg hétköznap is néha ment gazdálkodj okosan, volt legyen ön is milliomos társas, szerencsekerék 😍 anyu néha beállt közénk barbizni. Tesómmal kitaláltunk valami mesét, azt előadtuk nekik, mint 2 szinésznö,bizti nagyon élvezték 🤣😱
Sajnálatos dolog látni a buszon a 3 év körüli gyereket mobilozva, az anyja is és egymáshoz sem szólnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!