Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan várja a lányom, hogy...

Jogosan várja a lányom, hogy az egész gyerektartást neki adjam?

Figyelt kérdés

Megkapta 70% át, gimnazista, és szerinte az egész őt illeti.

Hibásnak érzem magam hogy egy részét megtartottam ételre. Sajnos nem vet fel a pénz, hogy az egészet tudjam adni. Azt mondta hazug vagyok és tolvaj.

dec. 28. 15:38
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
94%
Az ezért teljesen más, ha nem otthon laksz. Kolesznál érthető, hogy megkapod
dec. 28. 18:30
 32/50 anonim ***** válasza:
90%

"Hibásnak érzem magam hogy egy részét megtartottam ételre."

Nézd, ha enélkül a pénz nélkül még kaja sem tudna az asztalra kerülni akkor mégis mit kell ezen gondolkozni.

Ha odaadod a pénzt a lánynak nem esztek.

"Sajnos nem vet fel a pénz, hogy az egészet tudjam adni."

Na akkor ennek a végére is értünk. Nem jár neki jogosan, és nem is opció az hogy odaadd.

Amúgy szerintem Kérdező te vagy a lánygyerek, csak a szülő szemszögéből írtad ki a kérdést.

Komolyan azt gondoltad, hogy valaki a te pártodat fogja fogni?

B@asszus, leírod hogy anyudnak/apudnak alig van pénze, 70%át meg is kapod a tartási díjnak, hazugnak és tolvajok nevezed a szülőd és még ide gyakorira is feljössz a saját igazad keresni... Rémálom vagy. Komoly illúzióid vannak az életről.

dec. 28. 18:38
 33/50 anonim ***** válasza:
89%

Kamaszt nevelek egyedül.

Kérdező, amennyiben te valóban a szülője vagy, az a rossz hírem, hogy sürgősen a sarkadra kellene állni (sokkal korábban kellett volna már…), mert ezt a stílust valamiért megengedi veled szemben a drága gyereked.

Bocsánat a kemény kritikáért, de nem akkor vagy jó anya, ha kiszolgálod egy kényes kamasz minden kívánságát.

Jő nagy kövér nemet kellene erre a pofátlan kérésre mondani gondolkodás nélkül, nem még cselekvőképes, felelős, felnőtt nőként itt vekengeni ezen, mert a kérdés eleve nem normális, ne haragudj.

…nagyon jó körülmények között élek a gyerekemmel (nem a gyerektartásból, mert az a havi étkezése negyedét nem futná!), az átlag magyar tartásdíjnál több zsebpénzt kap valószínűleg, de nem követelőzik. Ez a kulcs- a tiszteletet, normális viselkedést néha elég kemény meló egy kamasznál megteremteni, az alapokat korábban kellett volna sajnos.

Nincs miért szégyenkezz: eltartod, nehezebb körülmények között éltek és valószínűleg ezzel együtt is sokkal többet adsz neki te, mint a máskk fél gyerektartásban.

A többek által ajánlott sokkterápia nem biztos, hogy minden kamasznál bejön, sőt én inkább azt tapasztalom, hogy azonnali, tüskés ellenállást, csakazértse! Attitűdöt váltana ki.

Nem tudom, milyen nálatok otthon a pénzügyi kultúra, de inkább vond be a háztartásvezetésbe. Az egy jobb irány, hogy ok, tiéd lehet ez a pénz, gyere találjuk ki, honnan kell lecsípni, hogy így legyen. Ha van elég tartalékod az esetleges hibáira, akkor bízd rá egy hétig vagy hónapig a teljes logisztikát, bevásárlást, átutalásokat- te pedig “diszkréten” hozhatod neki a követelőző nyafogást, hogy miért nincs pisztáciakrém és lazac, miért nem hollister vagy superdry kabát lóg a fogason, Nikinek új iwatch-ot vett az anyja stb.

:D

dec. 28. 18:44
 34/50 anonim ***** válasza:
4%

Saját magamból kiindulva én már jobban tudom, hogy mire van szükségem, ezért jobban szeretek magamnak vásárolni. Ruhákat, egészségügyi dolgokat de még ételt is. A kérdésben nem szerepelt, hogy haszontalan dolgokra költené a lány a pénzt. Szerintem meglehetne beszélni, hogy az apja egyenesen neki küldje, persze ha vannak olyan viszonyban.

30. voltam.

dec. 28. 18:54
 35/50 anonim ***** válasza:
91%

NEM, nem lehet megbeszélni, ugyanis hiába küldené a gyereknek az apa a pénzt, ezzel nem teljesíti a tartási kötelezettséget, a tartásdíjat a másik szülönek köteles adni.

Ha a gyereknek adja oda, a másik szülö követelheti bírósági úton a tartásdíjat, mert nem ö kapta meg!

dec. 28. 19:03
 36/50 anonim ***** válasza:
93%

Ez szép és jó 34-es válaszoló, de itt nálunk (főváros) sincs töménytelen sok rezsiszolgáltató, illetve jellemzően hatósági árasok a kereten belüli lakossági szolgáltatások (víz, gáz, áram) árai.

Az én fiam is tudja, hogy a kakaóscsigát a lipótiból pl jobban szereti, mint a lekvéros buktát a sparból, ezzel együtt 14 felett az is alapvetően elvárható egy nem szellemi fogyatékkal élő tinitől, hogy tudja: a lakhatása, alapvető rezsije (benne nyilván telefon, net stb., nem a középkorban élünk), havi sportolása, egészségmegőrzése (vitamin vagy azért évente 1-2x talán mindenki tud náthás is lenni), megjelenése (fodrász, ha kell kozmetikus, rendszeres fogorvos), még növekvő/változó testére és változó ízléséhez is egy cseppet igazodó, évszaknak megfelelő ruházat is az élet része, nemcsak a kaja meg a drogéria.

Nálunk ez nemhogy 50, de 100 ezer forintból sem jön ki és a legtöbb felnőttnél sem… úgyhogy hurrá, ha a kamasz lány jobban tudja, hogy a tresemmé, depláne egy Kérastase sampon jobb neki (nekem is!) mint a baba, az áram kwh és a víz m3 attól még ott van és pöttyet a prioritási sorrendben beelőz, ha a kérdező átlagbérrel, átlag gyerektartással próbál küzdeni, mint malac a jégen…

Szóval nem, ne vásárolgassa el a tini a gyerektartást a saját szükségletének és ízlésének megfelelően addig, amíg gond a rezsi meg az alapélelmezés is.

dec. 28. 19:07
 37/50 anonim ***** válasza:
7%
A rezsibe én is beszoktam szálni még a kolesz előtt. Viszont a többi dolgot amit felsoroltál sampon, ruházat, telefon stb. azt magamnak fizetem 14 éves korom óta a munkából, sportból és a tanulmányi ösztöndíjamból. A gyerektartás amit apukám ad, abból a koleszos menüt fizetem ki, a maradékot meg lekötöm a bankszámlámon. Szerintem ha a kérdező kapná a pénzt, azzal bizonyítani tudná azt, hogy mennyire tudja beosztani.
dec. 28. 19:25
 38/50 A kérdező kommentje:
Én az anya vagyok 37 es. De látom eldöntöttétek, hogy a lányom kérdez. Nekem tökmindegy. A hátsóm se fáj a provokációért. Sőt hihetitek hogy kamu amit szoktatok es en vagyok pista bácsi, vagy a kanári. Seggmindegy de tényleg ez nem folyasolja be az őszi mélyszántást nálam! Csak nyugodtan spekulálhattok. További szép estét !
dec. 28. 19:32
 39/50 anonim ***** válasza:
18%
Gimiben még anyum kezelte az árvaellátásim. 18 évesen, mikor Pestre mentem, már én kaptam. Ez így volt korrekt.
dec. 28. 19:33
 40/50 anonim ***** válasza:
72%

30, 34, 37 voltam

Én nem spekuláltam és döntöttem el semmit, csak leírtam, hogy az én családomban hogyan történnek a dolgok. A véleményem szempontjából irreleváns, hogy ki írta ki a kérdést, viszont ha a néninek elgurult a gyógyszere, akkor érdemes a megfelelő szakembert felkeresnie.

dec. 28. 19:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!