Jogosan várja a lányom, hogy az egész gyerektartást neki adjam?
Megkapta 70% át, gimnazista, és szerinte az egész őt illeti.
Hibásnak érzem magam hogy egy részét megtartottam ételre. Sajnos nem vet fel a pénz, hogy az egészet tudjam adni. Azt mondta hazug vagyok és tolvaj.
Ez egy hergelő, kamu kérdés.
Az a kamasz írta, akiről elvileg a kérdés szól.
Az 5. válaszából is látszik.
Ez egy kamasz stílusa, amit nem tud elkendőzni.
Meg egy felnőtt nő, az tudja, hogy a gyerektartási díj az a gyerek tartásáról szól. Azért biztosítja ezt a törvény, hogy a gyerek élete lehetőleg ne szenvedjen minőség romlást. Rendeltetése a gyermek eltartását megkönnyíteni a gondozó szülőnek, ruhát, élelmiszert venni, taníttatásra fordítani, rezsit fizetni, stb, stb.
Nem pedig az a cél, hogy a kamasz öncélú zsebpénz használatát fedezze, miközben az anyja egyedül kínlódik az eltartásával.
Az meg egy teljesen más kérdés, hogy milyen gyerek az, aki hazugnak, tolvajnak nevezi az anyját?? S erre az anyja itt vitatja meg, hogy kinek van igaza, s hogy neki lelkiismeret furdalása van.
Az egészet nem értem.
Egyrészt 70%-át már így is megkapja. Mit csinál azzal az összeggel hogy nem elég? Elveri?
Másrészt, honnan jött neki a gondolat hogy neki egyáltalán bármennyi is jár abból az összegből? Mióta rendszer ez nálatok és hogy alakult ki?
Harmadrészt, mi az hogy a saját szülejét hazugnak és tolvajok nevezi? Nagyon el van kényeztetve és fordítva üli a lovat.
Ne add oda a tejes összeget, ültesd le és mond el neki hogy mi is a gyerektartás és inkább hálásnak kéne lennie hogy a 70%át egyáltalán megkapja. Nulla forint járna neki kézbe hivatalosan.
Kemény beszélgetés lesz, de muszáj hogy elővedd.
Plusz ha így gondolkozik akkor esélyes hogy más témákban is eléggé el van tájolódva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!