A szüleimmel mit lehet kezdeni, ha féltik az egészségüket és minden hülyeséget megvesznek, de az életmódjuk alapjait nem rakják rendbe?
60 körüliek és pánikolnak az öregedéstől, de közben az egészséges élet alapjait nem teszik le. Nem sportolnak, mozognak, pedig lenne rá idejük. Legrosszabb értelemben vett kiegyensúlyozatlan magyaros étrendjük van. (Az egyik legkövérebb ország vagyunk a világon.) Az alvásuk nincs igazán rendben, mióta léteznek okostelefonok és számítógépek és ezeket tudják nyomatni szinte elalvásig.
Közben megvesznek sok túlárazott "márkás" vitamint, amit egyébként töredékáron is meg lehetne venni máshonnan, de sajnos sok más baromságot, "csodaterápiát" is néha. Ilyen századlagos dolgoktól félnek, hogy a mikró sugárzása, az adalékanyagok az ételekben, vagy a samponban lévő sok vegyszer, miközben az egészség 80%-át kitevő étrendet, edzést és alvást nem rakják rendbe és nem képesek kilépni a rossz szokásaikból és életmódot váltani, hanem egyszeri csoda terápiáktól és beszedendő vitaminoktól várják a csodát.
Csak egy példa náluk, nem a kolbásszal van a baj, csak egy példa, de mondjuk ha a kolbász maga egészségtelen (túl sok telített zsír, túl sós), akkor ők nem abbahagyják, hanem megveszik a házi-biokolbászt többszörös áron. Angolul nem beszélnek, szóval a témában a világon elérhető tudás nagy részétől is el vannak zárva. Sajnos nyomatják az összeesküvés-elméleteket is keményen az egészség terén is. Ezt mondják, hogy a természetes dolgok a jók, a mesterséges dolgok a rosszak, de fingjuk sincs arról, hogy mi számít természetesnek és mi mesterségesnek. Vagy nyomatják ezt, hogy "azt kell enni, amit régen ettek az őseink", de hogy ez mit jelent azt sem tudják, szóval mindent ilyen nagyon egyszerűen akarnak megmagyarázni.
Mit lehet tenni? Én sajnálom őket. Próbáltam hosszabban leírni őket, hogyha más is ráismer valakire a családjából ez alapján, akkor ő mit tudott ezzel kezdeni.
Miért akarsz beleszólni az életükbe?
Attól, hogy az interneten valamit találsz angolul, még nem lesz jobban igaz, mint amiket ök keresnek össze.
Semmivel sem másabbak, mint te, te is azt mondogatod, ami szerinted egészséges, de ettöl még nem feltétlen az.
A legokosabb, ha te éled a saját életed úgy, ahogy neked tetszik, öket meg békén hagyod
Hát, figyelj. Lehet jó lenne picit rájuk is hallgatni. A mesterséges dolgok közel sincsenek az egészséges kategóriához, egy rakás mérget megeszel a zöldségekkel is, amik betegséget okoznak. Szerintem tudják, hogy mit ettek az őseink, nem nehéz kitatálni. Annyi biztos, hogy a házi ételek, amit te magadnak termelsz ki, az nem fog annyira mérgezi, mint a német saláta, spanyol eper, és a spanyol sertéshús. Érthető, hogy a szüleid így vélekednek, ugyanis jómagam is úgy vagyok vele. Pl gyógyszert se nagyon szedek, inkább gyógynövényekkel kúrálom magam, amik ugyan annyit segítenek mint a gyógyszerek.
Legjobb az, ha békén hagyod őket, ha nem akarnak egy rakás mocskot az üzletből megenni, ne egyék meg. Te ha megakarod, edd meg. Az a te döntésed, de ne akard megmondani, hogy mit csináljanak a szüleid. Megsúgom, az enyhén zsírosabb életmód nem halálos, sőt, kell az embernek. Sokkal de sokkal egészségesebb, mint beülni mekizni, vagy szóját csámcsogni egész nap.
A mozgás az kár, hogy nincs. Abban az egyben én is egyet értek, de mit csinálj. Nem rakhatod oda őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!