Mennyire van hatással a kistestvéremre édesapám hülyesége?
Apám tipikus összeesküvés elmélet, áltudomány hívő. Olyan bődületes hülyeségeket mond sokszor, hogy sírhatnékom van. A kistesómon látom a jeleit, mert ő is hasonlóan gondolkozik.
Sajnálom őket, nem akarom hagyni, hogy így gondolkozzanak.
Azért, mert a szülő, a család az elsődleges minta egy kisgyereknek.
Próbáld a testvéredet más útra terelni, de titokban, ha tényleg bődületes hülyeségeket mond az apád.
Igyekszek, de nehéz, nem igazán hisz nekem.
"Az időjárást műholdakkal irányítják."
"Az oltások rákot okoznak."
"Az ufók már rég itt vannak."
"A tanulással hülyébb lesz az ember, elég a tudósokra nézni."
stb...
Másrészt közösségben az ember tapasztal, rá is ragad. Most ezt hajtogatja, de szerencsére más is éri, vagy fogja (nem tudom, mennyi idős, jár-e már suliba). Gyerekként apám minden szavát isteni kinyilatkoztatásként szívtam magamba. Tényleg csüngtem minden szaván, és ha valamit mondott, az úgy is volt. Aztán ahogy cseperedtem, beláttam, hogy ő sem tévedhetetlen, és a saját kialakuló véleményemmel, gondolataimmal nem minden fért össze azzal, amit ő mond, gondol. Teszem hozzá, emiatt, hogy én máshogy láttam, gondoltam valamit, hosszú évekig (baromi hosszú évekig!!!) viták voltak.
Szóval nem feltétlen van "kárhozatra ítélve" a tesód, ha te nem is tudsz rá hatni és még apádat szajkózza. Teszem hozzá, ennek szerintem meglesz a hatása, amennyiben közösségben az ő véleményét nem osztják, és végül elgondolkodik a dolgon, mert erősebben fog nyomni apádnál.
Valószinűleg ezen nem fogsz tudni változtatni. A kisgyereknek fontosabb lesz a szülő szava, így körülbelül minden hülyeséget átvesz tőle.
Később talán rájön, hogy mégsem kellene foglalkoznia vele, de erre elég kicsi az esély.
Hány éves a kistesó?
Annyit mindenképpen tudatosíts benne, hogy SENKINEK a szavait nem szabad kritika nélkül elhinni. Amit hall, az apukája véleménye. Ha van lehetősége, hallgasson meg mást is. És akkor én elmondanám, mit gondolok azokról a dolgokról. Ezzel már legalább hallott egy másik véleményt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!