Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális viselkedés volt ez...

Normális viselkedés volt ez anyám részéről?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mostanában nem a legjobb a viszonyom a szüleimmel, felnőttként nagyon különbözöm tőlük, és már több dolgot is megkérdőjelezek amiket régen tettek.

Az egyik az, hogy mikor anyám terhes volt velem, otthagyta a munkahelyét és azóta, 30 éve otthon van, házimunkát lát el. Eleinte amíg a tesóim és én kicsik voltunk jó volt, hisz mindig kaptunk kaját mikor hazaértünk, jobban tudott ránk vigyázni ha betegek voltunk. De most belegondolva, azért mert ő otthon volt apám külföldre kényszerült munkát vállalni. Hétfőn hajnalban kelt, ült a kocsiba és ment Ausztriába, napi 12 órákat dolgozott, hogy csütörtök este utazhasson haza hozzánk. Már nekem is van párom és őszintén én nem lennék arra képes, hogy őt erre áldozzam. Félreértés ne essék, anyukám otthoni munkája az volt, hogy reggel csinált szendvicset, ebédre meleg ételt, vacsira pedig megint szendvicset, plusz mosott, mosogatott és felsöpört. De mi ezt párommal munka mellett megcsináljuk. Szóval most 30 év távlatából nem hiszem el, hogy legalább egy részmunkaidős melóval nem tudott volna besegíteni apukámnak. Oké apukám sosem csinált házimunkát, de lehet ha anyám dolgozott volna ez változott volna.

Viszont most 30 évvel később sem dolgozik anyám, ugyanúgy otthon van és a házimunkát látja el, és megsértődik ha valaki rákérdez miért nem dolgozik. Egyszerűen nem érti, hogy egészen más egy napi 8 órás melóba bejárni, mint otthon maradni és akkor ülhetsz le pihenni amikor akarsz, nem kell utazgatnod, ügyfeleknek megfelelned stb.

Sokszor home officeban vagyok, és tudom mennyivel kényelmesebb mint bejárni.

Egyszerűen csak nem értem, hogy évekig nézte ahogy apukám fáradtan hajnalban nekiindul több órát vezet, és nem fordult meg a fejében, hogy besegítsen akár egy részmunkaidős munkával is. És most is elvan azzal, hogy apukám dolgozik, ő pedig az otthoni dolgokat látja el.

Én soha nem akarnám ezt a páromnak.

dec. 16. 09:36
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
25%

#30, pontosan.

És a kérdező most azon vekengene, hogy miért neki kellett vigyáznia a kistesóra vagy hazahozni az oviból/iskolából. (nem ő vállalta)

Mindig az anya a hibás. Mindenért.

dec. 17. 14:37
 32/35 anonim ***** válasza:

Az én anyám is így volt amikor

terhes lett velem ott hagyta a munkáját és nem is ment vissza.

Annak idején apukámmal így beszélték meg hogy anyámé az összes gyereknevelési feladat meg házi munka ő meg adja haza a pénzt. Volt egy húgom is.

Az én apukám szintén külföldön dolgozott annyi különbséggel csak hogy egy évben háromszor jött csak haza. Az anyámnak tényleg nem volt segítsége aki vigyázott volna ránk

mert a mamám nem nagyon vállalta volna hogy vigyáz ránk. Legalábbis anyám ezt mondta. Én félig igazat adok neki mert kicsi gyerekekkel

nagyon nehéz egyedül meg lenni segítség nélkül. Végül csak akkor ment vissza dolgozni amikor 16 éves koromban meghalt apukám.

Akkor elég rossz anyagi helyzetbe kerültünk. Be ismerem ellőtte is meg tehette volna hogy dolgozik

de nem akart.

dec. 17. 18:04
 33/35 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm szépen a normálisan megfogalmazott válaszokat.

A többire amniben csak sértegetni tudják a másikat, arra nem adok. Azok nézzenek mélyen magukba és gondolkozzanak el miért ennyire ingerültek a világgal. (Ahogy az egyik válaszoló írta, valószínű szintén olyan anyukák írták, akik otthon ülnek míg a férjük dolgozik. Az, hogy ilyen sértetten állnak a világhoz nyilván nem véletlen, valószínű nem elégedettek az életükkel. Nem értem akik ilyenek és tespedő lustának nevezik apámat, azok így néznek a saját férjükre is? Akkor egyáltalán miért nem válnak el?)

Ezzel a válasszal egyetértek, hiába pontozták le:

"Tipikus gyakoris válaszok: egy nő lusta visszamenni dolgozni, de ez is a férje hibája.

Lol"

Én megértem ha nehéz a gyerekre vigyázni és amiatt otthon marad a nő, de könyörgöm a férj keresi a pénzt, ezért ne az legyen már a hála, hogy semmirekellő lustának nevezik itt őket többen. Igenis megérdemli, hogy a 8 órás meló után hazaérve leülhessen pihenni. Miért is ne érdemelné meg? Nem a semmit teszi a munkahelyén. Nálunk volt olyan, hogy a páromnak nem volt melója, és ő végezte az otthoni dolgokat, soha eszébe nem jutott szekálni ha meló után pihentem.

Ja igen akikről írtam, hogy dolgoznak és van gyerekük biztos hazudnak nekem az életükről, hogy elhitessék mennyire jó minden...

A szüleimmel ezt a témát innentől próbálom terelni, oldják meg ha bajuk van egymással vagy bárki mással.

dec. 17. 18:26
 34/35 A kérdező kommentje:

32

Köszönöm a te válaszod is, csak most láttam, miután elküldtem az előzőt.

Az én anyukámnak volt segítsége, pár utcára lakott tőlünk mind a két nagyszülőm. Többször is volt, hogy náluk voltunk, és majdnem mindennap jöttek hozzánk segíteni.

dec. 17. 18:27
 35/35 anonim ***** válasza:
Saját helyzetét ismeri ,azt ő nehezen élte meg (nincs összehasonlitási alapja;"saját szintjén mindenki nyomorog", vagy jól esik neki a panaszkodás,az önsajnáltatás,figyelmet kap,reflektorfényben van)
jan. 6. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!