Normális viselkedés volt ez anyám részéről?
Sziasztok.
Mostanában nem a legjobb a viszonyom a szüleimmel, felnőttként nagyon különbözöm tőlük, és már több dolgot is megkérdőjelezek amiket régen tettek.
Az egyik az, hogy mikor anyám terhes volt velem, otthagyta a munkahelyét és azóta, 30 éve otthon van, házimunkát lát el. Eleinte amíg a tesóim és én kicsik voltunk jó volt, hisz mindig kaptunk kaját mikor hazaértünk, jobban tudott ránk vigyázni ha betegek voltunk. De most belegondolva, azért mert ő otthon volt apám külföldre kényszerült munkát vállalni. Hétfőn hajnalban kelt, ült a kocsiba és ment Ausztriába, napi 12 órákat dolgozott, hogy csütörtök este utazhasson haza hozzánk. Már nekem is van párom és őszintén én nem lennék arra képes, hogy őt erre áldozzam. Félreértés ne essék, anyukám otthoni munkája az volt, hogy reggel csinált szendvicset, ebédre meleg ételt, vacsira pedig megint szendvicset, plusz mosott, mosogatott és felsöpört. De mi ezt párommal munka mellett megcsináljuk. Szóval most 30 év távlatából nem hiszem el, hogy legalább egy részmunkaidős melóval nem tudott volna besegíteni apukámnak. Oké apukám sosem csinált házimunkát, de lehet ha anyám dolgozott volna ez változott volna.
Viszont most 30 évvel később sem dolgozik anyám, ugyanúgy otthon van és a házimunkát látja el, és megsértődik ha valaki rákérdez miért nem dolgozik. Egyszerűen nem érti, hogy egészen más egy napi 8 órás melóba bejárni, mint otthon maradni és akkor ülhetsz le pihenni amikor akarsz, nem kell utazgatnod, ügyfeleknek megfelelned stb.
Sokszor home officeban vagyok, és tudom mennyivel kényelmesebb mint bejárni.
Egyszerűen csak nem értem, hogy évekig nézte ahogy apukám fáradtan hajnalban nekiindul több órát vezet, és nem fordult meg a fejében, hogy besegítsen akár egy részmunkaidős munkával is. És most is elvan azzal, hogy apukám dolgozik, ő pedig az otthoni dolgokat látja el.
Én soha nem akarnám ezt a páromnak.
Tipikus gyakoris válaszok: egy nő lusta visszamenni dolgozni, de ez is a férje hibája.
Lol
Mintha nehezebb lenne otthon gyerekekkel foglalkozni, meg háztartást vezetni, mint elég pénzt keresni, amiből megél egy család. Viccesek vagytok.
Számos olyan család van a környezetemben, a baráti körömben, ahol a nők a gyerekek mellett dolgoznak. Nem teljes állásban, hanem részmunkaidőben. Azokról nem is beszélve ahol a nők egyedül nevelik a gyereküket, mert ismerek ilyet is. Sőt nagymamám is egyedül nevelte apámat.
Én nem apámat fényeztem ezzel (egyébként rossz a viszonyom vele, ahogy a kérdésben is írtam). Nyilván az ő sara az, hogy ő pedig valószínűleg a mosógépet sem tudná bekapcsolni.
És nyilván anyámnak sem most kellene 30 év után munkát keresnie. Én most vagyok 30 éves, már több mint tíz éve elköltöztem otthonról. A tesóim 4 évvel fiatalabbak nálam, szóval úgy kb 7-8 éve simán elmehetett volna, vagy akár a születésem után is 1-2 évre. Emlékszem majdnem mindennap jött valamelyik nagymamám hozzánk, pár utcára laktak tőlünk, szóval segítség bőven lett volna.
És ahogy szintén írtam keresztanyám a gyerekei mellett elment egyetemre levelezőre. Pedig anyám fiatalabb nála, és mindig azon panaszkodott mennyire jó neki, hogy elmnent tanulni, de amikor rákérdeztem, hogy ő miért nem megy, mindig az volt a válasz, hogy nem tudna újat tanulni.
Biztos megegyeztek, hisz ahogy írtam erről tudtam, én csak azt nem értem hogy régen minek panaszkodott anyám amikor alig volt otthon pénz, hisz ő is tudott volna valami részmunkaidős munkát vállalni. Plusz mindig apámmal veszekedett ha kevés volt otthon a pénz.
nem tudjuk, hogy nálatok miért alakult így.
régebben megszokott volt, hogy egy eltartója van a családnak, de a háztartásbeli felek sokszor többet dolgoztak, ahol pl. voltak állatok meg föld, hát az kitett egy rendes, 12 órás fizikai munkát simán a gyereknevelés és háztartás vezetése mellett. értem, hogy itt nem erről van szó, csak mondom.
anyósom is otthon volt a gyerekei születése után jó sokáig, intézte a háztartást, hordta a gyerekeket különórákra, mindig minden szülőin, koncerten, versenyen ott volt, minden tanítási szünetben tudott vigyázni a gyerekekre, a legkisebb fia is már felsős volt, amikor visszament dolgozni. nekik így megfelelt, amúgy ő egy tanult, dolgos nő, aki szerette a munkáját (csak a családját még jobban), a mai napig dolgozik nyugdíj mellett. náluk a pénz nem jelentett gondot, ők így állapodtak meg az apóssal ketten, mert ez mindig két ember döntése kell, hogy legyen, szerintem.
az is lehet, hogy anyukádban egész egyszerűen ennyi volt, nem volt annyira okos, hogy tovább tanuljon és megelégedett azzal, hogy otthon van, kész. a férje pedig elfogadta. nem tudom, hogy milyen helyen laktatok, lehet, hogy 30 évvel ezelőtt nem volt részmunkaidős állás a környéketeken, de lehet, hogy lusta volt. ez már nem derül ki, viszont szerintem így marad, most már nem fog változtatni és nyugdíjra sem sokra számíthat.
Az, hogy te nem akarsz háztartásbeli lenni rendben, de azért így leszólni a szüleid. Nem értelek. Ez az ő dolguk nem a tied.
Ha mondjuk dolgozott volna napi 8 órában és nincs ideje rátok akkor meg azért írsz ki kérdést.
Az a szüleid élete nem a tiéd. Elmondhatod a véleményeid gobdolataid, de ennyire beledumálni azért ne az életükbe.
És addig meg ne beszélj, hogy milyen a gyereknevelés, míg nincs saját gyereked. Az semmi, hogy látod másnak van ésdolgozik, vagy vidáman sétálgatnak stb. Teljesen más mikor neked van gyereked. Kifogsz egy hasfájós csak a kézben nyugodt babát és örülsz, ha pisilni eljutsz és még sorolhatnám.
24-es többször is leírtam, hogy nem 8 órás munkára gondoltam. De ezek szerint el sem olvastad normálisan a kérdést.
Ja és gratulálok sikerült bedobnod a majd ha lesz gyereked kártyát.
És nem dumálok bele, szintén írtam korábban, hogy anyám panaszkodik nekem. De ehhez is el kellett volna rendesen olvasnod a kérdést.
Elolvastam, de baromsagokat írtál. 30 évvel ezelőtt szerinted hol volt részmunkaidő? Még most is sok helyen nincs.
Igen, mert neked nincs gyereked addig fogalmad sincs milyen egy gyerek max elképzelésed lehet. Majd megtudod, ha oda jutsz, hogy valójában milyen. Nem tudhatod milyen lesz a gyerek természete milyen nehézsegeid lesznek és a többi. Szóval gyerek nélkül ne magyarázz milyen lenne gyerekkel.
Anyukád meg ha neked panaszkodik mond el mit gondolsz, es ha megfogadha a tanácsod megfogadja ha nem nem. De borzalmas amilyen stílusban leszólod a saját anyádat. Szóval inkább te nézz magadba mielőtt nekem szólsz be. 24#
26-os
Te mégis mi a francról beszélsz?
Miért van az, hogy azok reagálnak így akik fogadjunk, hogy szintén otthon ülnek míg a párjuk dolgozik?
Szerinted ezzel az agresszív dühös hozzáállással elérhetsz bármit is?
Nem szóltam le a szüleim, csak tanácsot kértem.
Viszont te kezeltesd magad mert ha itt így beszélsz idegen emberekkel, nem akarom tudni otthon milyen vagy a gyerekeiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!