Normális viselkedés volt ez anyám részéről?
Sziasztok.
Mostanában nem a legjobb a viszonyom a szüleimmel, felnőttként nagyon különbözöm tőlük, és már több dolgot is megkérdőjelezek amiket régen tettek.
Az egyik az, hogy mikor anyám terhes volt velem, otthagyta a munkahelyét és azóta, 30 éve otthon van, házimunkát lát el. Eleinte amíg a tesóim és én kicsik voltunk jó volt, hisz mindig kaptunk kaját mikor hazaértünk, jobban tudott ránk vigyázni ha betegek voltunk. De most belegondolva, azért mert ő otthon volt apám külföldre kényszerült munkát vállalni. Hétfőn hajnalban kelt, ült a kocsiba és ment Ausztriába, napi 12 órákat dolgozott, hogy csütörtök este utazhasson haza hozzánk. Már nekem is van párom és őszintén én nem lennék arra képes, hogy őt erre áldozzam. Félreértés ne essék, anyukám otthoni munkája az volt, hogy reggel csinált szendvicset, ebédre meleg ételt, vacsira pedig megint szendvicset, plusz mosott, mosogatott és felsöpört. De mi ezt párommal munka mellett megcsináljuk. Szóval most 30 év távlatából nem hiszem el, hogy legalább egy részmunkaidős melóval nem tudott volna besegíteni apukámnak. Oké apukám sosem csinált házimunkát, de lehet ha anyám dolgozott volna ez változott volna.
Viszont most 30 évvel később sem dolgozik anyám, ugyanúgy otthon van és a házimunkát látja el, és megsértődik ha valaki rákérdez miért nem dolgozik. Egyszerűen nem érti, hogy egészen más egy napi 8 órás melóba bejárni, mint otthon maradni és akkor ülhetsz le pihenni amikor akarsz, nem kell utazgatnod, ügyfeleknek megfelelned stb.
Sokszor home officeban vagyok, és tudom mennyivel kényelmesebb mint bejárni.
Egyszerűen csak nem értem, hogy évekig nézte ahogy apukám fáradtan hajnalban nekiindul több órát vezet, és nem fordult meg a fejében, hogy besegítsen akár egy részmunkaidős munkával is. És most is elvan azzal, hogy apukám dolgozik, ő pedig az otthoni dolgokat látja el.
Én soha nem akarnám ezt a páromnak.
Azért, mert együtt élsz a párocskáddal, még jó lenne, ha nem osztanád az észt arról, mennyi munka egy minimum háromgyerekes (tesóidról írsz, tehát legalább kettő van, ugye?) háztartást vezetni tök egyedül, elvégre fingod sincs róla, nincs egy gyereked sem. Akkor meg nem releváns ez a lenéző, saját édesanyádat semmibe vevő fikázásod.
Apádnak meg senki nem fogott pisztolyt a fejéhez, hogy ebben kell megegyeznie anyáddal. Nyilván közös döntés volt, a munkáért cserébe otthon teljes kiszolgálás, a gyerekekkel is csak a móka rész. Nem neki kellett virrasztani, mikor betegek voltatok, nem neki kellett rátok főzni, kora hajnalban reggelit készíteni, este vacsorát, nem neki kellett szülőikre járni, nem neki kellett veletek tanulnia stb stb.
"azért mert ő otthon volt apám külföldre kényszerült munkát vállalni"
Vagy azért, mert elege lett abból, hogy esténként, miután majd "beleszakadt" a 8 órás munkába, a 3 gyerek mellett lett volna még teendő bőven a kanapén tespedés helyett.
Így hát elvonult (menekült) külföldre. Nincs asszony, aki "dirigál", nincs visítozós kölyök, aki mellett nem tud pihikézni.
Ő a család hőse, aki majd megszakadt abban, hogy külföldre járt előteremteni a betevőre valót.
Apa "ügyesen" kimenekült a kapcsolatból, a felelősségvállalásból. Hiszen ő a családjáért dolgozott...
Amikor meg hazajött – gondolom - neki járt a pihenés, az agyba-főbe kényeztetés, a nyugalom, hát hiszen ő dolgozik. Anyád meg vitte a hátán az egész családosdit.
Aztán - a harmincas évei közepén - körbenézett, és megállapította, hogy jééé, nem kell senkinek a munkaerőpiacon.
Húzd ki a fejedet a szuperapu s*ggéból. Nem volt az. Ha az lett volna, akkor vitte volna magával külföldre a családot és nem hagyta volna őket itt teljes hetekre.
14, 16 normálisak vagytok?
"Azért, mert együtt élsz a párocskáddal"
"Húzd ki a fejedet a szuperapu s*ggéból."
Erre a stílusra mégis mit vártok?
Ha szerintetek nincs igazam elfogadom, de beteges dolog így reagálni egy másik embernek.
Nyilván apám marhára örülhetett hogy hétfőn hajnali háromkor kelt, vezetett több órát, majd 12 órát melózott. Direkt csinálta, hogy ne lehessen velünk, anyám meg beáldozta nekünk magát...
Soha nem várnám el ezt a páromtól. Ti vagytok a betegek 14,16 ha ti pedig igen. Bár ugye ahhoz, hogy ne várjátok el olyan társ kellene aki segít otthon igaz?
Elismerem, hogy sok munka a gyerekekkel foglalkozni, sosem mondtam, hogy nem! De amikor láttam anyám mit csinált, vagy mit nem. Velem soha nem ült le házit írni, csomószor mentek a kedvenc sorozatai a tv-ben, azokat nézte, és sokszor nálunk voltak a nagyszüleim is segíteni neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!